Μαρία Χριστίνα: “Ξαφνικά μου λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε μαζί, επειδή ερωτεύτηκε μια κοπέλα…”

Εάν είχε τίτλο το άρθρο, και καθώς το γράφω για μένα, θα το ονόμαζα: “Το Κορίτσι Που Άφησαν Πίσω.”

Είμαι 23 χρόνων και έχω μόλις εξέλθει από μία σχέση, στην οποία ένιωσα να έδωσα πολλά χωρίς να πάρω κάτι. Αποδείχτηκε ότι ο άνθρωπος αυτός απλώς δεν ήταν εξαρχής ερωτευμένος μαζί μου και έκανε κάτι μόνο και μόνο για να έχει να περνά την ώρα του.

Κι αυτό γιατί ξαφνικά μια μέρα μου λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε μαζί, επειδή ερωτεύτηκε σφόδρα μια κοπέλα και ότι θα ήθελε να δοκιμάσει μαζί της. Ωστόσο, δεν μου είπε από την αρχή ότι δεν νιώθει κάτι για μένα, εφόσον για να ερωτεύτηκε, πάει να πει ότι μαζί μου δεν ήταν ερωτευμένος.

Και μάλιστα, ήταν ο πρώτος που έκανε την κίνηση να με φιλήσει και, λίγο καιρό μετά, ο πρώτος που έδειξε να αδημονεί να αποκτήσουμε σωματική οικειότητα. Συγγνώμη, αλλά στο δικό μου κόσμο τα αντρόγυνα φιλιούνται και κάνουν σεξ επειδή νιώθουν κάτι.

Τώρα αντιλαμβάνομαι ότι έβλεπα κάποια σημάδια που έλεγαν ότι δεν είναι και τόσο “into me” που λένε, όμως πίστευα ότι χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Είχα φτάσει κιόλας στο σημείο να πιστεύω ότι εγώ ήμουν αυτή που δεν έκανε αρκετά για να τον κερδίσω όπως ένιωθα ότι κέρδισε αυτός εμένα (και μάλιστα χωρίς να κάνει κάτι για να το πετύχει).

Τελικά, όμως, διαπίστωσα ότι αν ένας άνδρας δεν είναι ερωτευμένος, τότε ό,τι και να κάνουμε, ό,τι και να πούμε, δεν θα του αλλάξουμε γνώμη. Θα γίνει μόνο άδικα δικό μας πρόβλημα, όταν κανονικά θα έπρεπε να προβληματιστούμε μήπως χάνουμε πολύτιμο χρόνο και φαιά ουσία σε μία “συναισθηματική μαύρη τρύπα”, στην οποία δίνεις όσα μπορείς χωρίς ποτέ να βλέπεις ανταπόδοση.

Το ξεπερνώ και είμαι πολύ καλύτερα το τελευταίο διάστημα και ειλικρινά δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν είχα τους φίλους μου γύρω μου να με κάνουν να περνώ όμορφα αλλά και τη δουλειά μου που μου αρέσει.

Ωστόσο, δεν θα πω ψέματα, το πρώτο διάστημα έμεινα με την απορία μήπως ήμουν ανεπαρκής και στη συνέχεια ένιωσα λίγο θυμό που ήμουν τόσο δοτική και αυτό για να με παρατήσουν στο τέλος για κάποια άλλη, μία “ντίβα” σίγουρα, η οποία δεν θα δείχνει ούτε τη μισή έγνοια από αυτή που έδειχνα εγώ.

Ένας φίλος με διαφώτισε με τις εξής σοφές κουβέντες: “Τους ανθρώπους δεν τους αγαπούν ούτε τους ερωτεύονται για αυτά που κάνουν, αλλά για αυτό που είναι. Ή, τουλάχιστον, για αυτό που φαίνονται στους άλλους να είναι. Από εκεί κι έπειτα, όσα καλά κάνεις για κάποιον, πρέπει πρώτα να δεις ότι το αξίζει, να δεις ότι στα μάτια του είσαι η μία και μοναδική, όχι να τα κάνεις με την πρόθεση να τον κερδίσεις”. Αυτές οι κουβέντες με λύτρωσαν πραγματικά. Αυτή, λοιπόν, την ιστορία ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και ελπίζω να βοηθήσει όσες αναγνώστριες έχουν περάσει κάτι παρόμοιο.

Μαρία-Χριστίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. suggnwmi alla poso kairo akrivws isastan mazi? giati an esy dothikes toso polu mesa stous prwtous px. 6 mines i ligotero tote kakws to ekanes kai den prostateuses ton eauto sou. An pali autos katalave oti einai erwteumenos me alli meta apo kana xrono i duo, tote mallon einai… koukouroukou typos opote glitwses! Kai eis alla me ygeia na les!

  2. Καλά έκανες και μοιραστηκες αυτη την ιστορια,εφοσον ηθελες να την μοιραστεις. Εισαι μικρουλα κι αυτο προφανως σου συμβαινει για πρωτη φορα και τα ψιλοεχασες. Δυστυχως για καποιους, ευτυχως ομως για μενα, συμβαινουν και τετοιου ειδους ιστοριες και μας δυναμωνουν και την επομενη φορα δεν “χαριζουμε” τον εαυτο μας τοσο ευκολα στον οποιοδηποτε. Σε ολους εχει συμβει αυτο που περιεγραψες και οχι μονο με συντροφους, αλλα και με φιλους και με οικογενεια. Ειναι συχνο φαινομενο να δινεις, να αγαπας, να προσφερεις και να μην ανταποδιδεται.Χαλαρωσε και την επομενη φορα μην “προσπαθησεις” να σε αγαπησει καποιος, θα συμβει οπως κι αν του συμπεριφερθεις, αρκει να του εχεις κανει το κλικ, αυτο ειναι η χημεια, αυτο ειναι ο ερωτας! Παραλληλα μην αναλωθεις και σε καποιον που θα ειναι μαζι σου, για να καλυψει καποιο ενδεχομενο κενό που ισως υπαρχει τη δεδομενη στιγμη στη ζωη του. Ολα για καποιο λογο γινονται και αυτος ο λογος ειναι για να γινουμε σοφοτεροι και καλυτεροι ανθρωποι!

  3. Ο φίλος σου είχε δίκιο σ’ αυτό που είπε και συμπληρώνει αυτό που σχολίασε η Δώρα, ότι όπως κι αν συμπεριφερθείς σε κάποιον, αν σ’ αγαπάει (ή έστω σ’ έχει ερωτευτεί), δεν θα δώσει σημασία. Δεν θα μετράει τι και πόσα έδωσες για να δώσει κάτι πίσω. Κρίμα απλώς που σε κάτι τέτοιες “ασύμμετρες σχέσεις,” όπως τις λέω εγώ, αυτός που επενδύει περισσότερο συναισθηματικά (και σ’ αυτή την περίπτωση ήσουν εσύ αυτή), νιώθει ανεπαρκής. Αλλά στην πραγματικότητα ο ανεπαρκής ήταν αυτός, αφού δεν σου προσέφερε όσα θα ήθελες. Και πιστεύω ότι αν δεν σε χώριζε αυτός, αργά ή γρήγορα θα τον χώριζες εσύ και καλά θα έκανες. Πόσο πια ν’ αντέξεις; Την επόμενη φορά θα ξέρεις και θα είσαι με κάποιον στον οποίον να σημαίνεις πολλά και όχι να σε έχει μόνο για να περνά ευχάριστα το μεσοδιάστημα μεταξύ σοβαρών σχέσεων. Και πράγματι, μη “χαρίζεις” τον εαυτό σου εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να νιώθεις ότι κρύβεις πολλούς “θησαυρούς” και σπεύδεις να το αποδείξεις στους άλλους, όμως πολλές φορές δεν χρειάζεται. Οι άνθρωποι πρέπει να σε αγαπούν και να σ’ εκτιμούν γι’ αυτό που είσαι, όχι μόνο για όσα κάνεις και προσφέρεις. Αλλιώς, θα είσαι πάντα απλώς η βολική και το θύμα, όχι η αγαπημένη.

  4. Μαρία – Χριστίνα, η ιστορία σου με βοήθησε να ξαναθυμηθώ το αυτονόητο…. ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ…..Αναλώνομαι συνέχεια να κάνω πράγματα για τους άλλους για να κερδίσω ή χειρότερα να διατηρήσω την αγάπη τους….Είναι πολύ ψυχοφθόρο…..Πλέον προσπαθώ να πάω αντίθετα…..Προσπαθώ να μην κάνω τόσα πολλά, για να αφήσω το περιθώριο, να υπάρξουν οι συνθήκες να πιστέψω ότι οι άλλοι με αγαπούν για αυτό που είμαι…..

  5. εχω λιγο διαφορετικη αποψη απο τις φιλες που σχολιασαν..τουλαχιστον ηταν ειλικρινεις..ΔΕΝ σε ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ…σου πε την αληθεια!θα ταν δηλ.προτιμοτερο να σε απατα ή κοροιδευει με παραλληλη σχεση?! απειρες ιστοριες που κατακρινουμε τους αντρες οτι ειναι ανειλικρινεις..οριστε αυτος τουλαχιστον φερθηκε σαν πραγματικος αντρας και ειπε αυτο που αισθανηθηκε!πονα η αληθεια παντα και ξεπερνιεται δυσκολα αλλα δεν θα μεινεις ποτε να αναρωτιεσαι το ΓΙΑΤΙ..θα ξερεις και αυτο ειναι το σημαντικοτερο..δεν θα ζεις στο παραμυθι του και αν….

  6. @”συμβαίνουν και αυτά” Μα δεν είπε κανείς ότι δεν φέρθηκε σωστά αυτός. Σίγουρα, χειρότερα θα ήταν αν ήταν μαζί της μόνο από αγγαρεία ή μόνο επειδή η καλοσύνη της τον βολεύει. Για μένα, όμως, το ερώτημα είναι γιατί να ξεκινά κανείς μία σχέση και να ταράζει τα συναισθήματα του άλλου, εφόσον δεν νιώθει κάτι. Συγχωρώ τα ζευγάρια που ερωτεύτηκαν παράφορα αλλά δεν ταίριαξαν στην πορεία σε πιο πρακτικά πράγματα και χώρισαν, αλλά δεν αντέχω όσους ξεκινούν μια σχέση θαρρείς από συμβιβασμό ή έτσι, για να γεμίσουν ένα κενό (το οποίο κενό είναι μάλλον εσωτερικό) και μετά καταλήγουν να πληγώνουν το/τη σύντροφό τους. Είναι θλιβερό που άνθρωποι, οι οποίοι κουβαλούν δικά τους θεματάκια, δημιουργούν με αυτό τον τρόπο προβλήματα σε άλλους, συναισθηματικά ευφυείς ανθρώπους. Και ό,τι και να λέει η Δώρα ότι αυτά γίνονται μάθημα, ανοσία σε τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να αποκτούμε. Εγώ σοκάρομαι, δήλωνα και θα δηλώνω αποστροφή για περιπτώσεις όπως της Μαρίας-Χριστίνας είτε ήμουν 20 είτε γίνω 50. Καλά τα μαθήματα στη ζωή, όμως η ανοσία (συναισθηματική και πνευματική) δεν πρέπει ποτέ να επέλθει στην αίσθηση του να σου πατούν την αγνή ψυχή με λασπωμένες μπότες. Και είναι το ίδιο άσχημο όταν συμβαίνει σε συνάνθρωπο.

  7. Kati paromio sinevei kai me emena.3mines epidiwkse erwtiki epafh apo poli nwris kai ego pistepsa kai ton empisteutika…mou eipe oti me agapaei k enw kaname sex me eipe ksenerwti kai me esprwkse legontas oti thelei na xwrisoume epeidh thelei na vrei alh..ego emeina..

  8. @Ρεα-Σύλβια γλυκιά μου θα σου πατησουν την ψυχη οι αλλοι, οταν θα το επιτρεψεις!!!Κανενας δεν πατησε καποιον που δεν του αφησε το περιθωριο να το κανει.Αν εχεις δυναμη ψυχικη,λογικη και σθενος, εσυ και ο καθενας,ας μην το επιτρεψεις, ωστε να μην χρειαστει να παρεις στη ζωη σου ενα τετοιο μαθημα…..Εγω απο την αλλη,επρεπε και οφειλα να παρω ενα τετοιο μαθημα με την προσωπικοτητα που εχω, διοτι ημουν πολυ αφελης και πιστευα οτι οταν θα δωσω θα παρω ακριβως το ιδιο….Εξαρταται λοιπον την περιπτωση..;)

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More