Έλσα: “Εγώ έχω το παράπονο ότι δεν αντιμετωπίζομαι ως ‘αρκετά γυναίκα’…”

Χαίρετε!

Ονομάζομαι Έλσα και είμαι 23 χρόνων. Εγώ έχω το παράπονο ότι δεν αντιμετωπίζομαι ως “αρκετά γυναίκα”.

Κοιτάξτε γιατί το λέω αυτό… Βγαίνουμε συχνά με παρέες, στις οποίες υπάρχουν πολλοί άντρες ανάμεσά μας, κυρίως επειδή είναι φίλοι και γνωστοί από τη σχολή, μιας και σπουδάζουμε όλοι μαζί μηχανολόγοι μηχανικοί. Οι κοπέλες συνήθως δεν είναι σταθερές στην παρέα, αφού πρόκειται για γνωστές γνωστών (δηλαδή όχι συμφοιτήτριες).

Καταρχάς, έχω να πω ότι προσωπικά νιώθω πολύ καλύτερα να κάνω παρέα με άντρες, γιατί ταιριάζουμε στη νοοτροπία. Για παράδειγμα, δεν ενδιαφέρονται να διατηρήσουν μια σοβαροφάνεια θυσιάζοντας χιούμορ και αυθορμητισμό, ενώ υπάρχουν ποικίλα θέματα για να συζητήσει κανείς μαζί τους -από βιντεοπαιχνίδια και μέταλ συγκροτήματα μέχρι φιλοσοφία, και μάλιστα πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο με φρενήρεις ταχύτητες!

Με τις κοπέλες δεν έχω το ίδιο πάθος για επικοινωνία. Ok, ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει αυτή η σπίθα, αυτή η ζωηράδα όπως με τα αγόρια.

Πρέπει να κάνω σαφές και κάτι άλλο: το γεγονός ότι κάνω καλή παρέα με τα αγόρια, δεν σημαίνει ότι στερούμαι κάτι από τη θηλυκότητά μου ή ότι βρίζω ή καταφεύγω σε σάχλες. Ίσα-ίσα, μπροστά μου κρατιούνται να μη χρησιμοποιούν τις κοινές φιλικο-υβριστικές λέξεις που λένε μεταξύ τους και δεν ρίχνουμε το επίπεδο με αισχρά αστεία.

Με κολακεύει που μου δείχνουν ότι με σέβονται και που μετά χαράς με καλούν μαζί τους στις εξόδους. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, ελκύονται και καταλήγουν σε σχέση πάντα με τις πιο σοβαροφανείς και δήθεν κοπέλες, που είναι λιγότερο ζωηρές, έχουν λιγότερη αίσθηση χιούμορ (και εννοώ το αυθόρμητο χιούμορ, αυτό που ρέει πάνω στην κουβέντα και δεν μοιάζει με κανένα) και λιγότερες γνώσεις και ενδιαφέρον για τα πράγματα γύρω τους. Και στην παρέα κάθονται και μερικές θαρρείς ίσα-ίσα γεμίζουν την καρέκλα, ούτε ακούγονται, ούτε φαίνονται. Κι όμως, για κάποιο λόγο τα αγόρια σε αυτές κολλούν και τους ζητούν ένα ραντεβού για δύο. Αλλά αυτά τα ραντεβού συνήθως δεν κρατούν για πολύ κι επιστρέφουν οι φίλοι μας τα αγόρια απογοητευμένα -ότι η κοπέλα δεν ήταν αυτό που περίμεναν.

Τέλος πάντων, αυτό δεν με πείραζε, μιας και δεν ήταν δικό μου θέμα, και τα αγόρια δεν θα καθίσουν σε μια παρέα να αναλύουν επί ώρες το γιατί τους παράτησε η άπονη κι άκαρδη, το πού έκαναν λάθος και πόσο άδικη είναι η ζωή. Ήμαστε η σούπερ παρέα ό,τι κι αν γινόταν.

Ώσπου ήρθε η ώρα που κάποιος μου άρεσε. Ταιριάζαμε αρκετά, είχαμε την ίδια αίσθηση του χιούμορ (καμιά φορά εκστομίζαμε ταυτόχρονα ίδιες ατάκες), ακόμα και εμφανισιακά μοιάζουμε σε κάτι. Σαν διδυμάκια, αν και εγώ δεν παύω να είμαι γυναίκα κι εκείνος άντρας.

Και μάλιστα, ένας φίλος από την παρέα μού σφύριξε εμπιστευτικά τις τρεις πιο ωραίες λέξεις που μπορούσα τότε να ακούσω: Σας βλέπω μαζί. Ένιωθα και μια προσοχή από μεριάς του, αν και ποτέ δεν ζήτησε να βγούμε μόνο οι δυο μας. Το ζήτησε, όμως, από μία άλλη! Η οποία καθόταν με μισόξινα μούτρα συνήθως στην παρέα, το έπαιζε και λίγο βασίλισσα, ήταν κρύα και φαινόταν αλαζονική παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ενστικτωδώς δεν τη συμπάθησα. Αν της μιλάς με όλη την ευγένεια και την καταδεκτικότητα, αυτή σε κοιτάει λες και είσαι βρωμιά στη σόλα του παπουτσιού της, λες και αυτόματα αυτή γίνεται ανώτερη μόνο και μόνο επειδή επιλέγεις να είσαι η προσιτή και φιλική. Αλλά αυτή ήταν που τον τράβηξε τον άλλον! Οπότε, δεν μου έφτανε που μου ήταν αντιπαθητική, ήταν και η αντίζηλός μου!

Εντάξει, όμως, έπειθα τον εαυτό μου ότι εκείνος είναι ευτυχισμένος πια και ότι όλο και κάποια θετική πτυχή της θα διέκρινε που εγώ πάνω στη γυναικεία μου τάση για ανταγωνισμό μπορεί να αγνόησα. Κι όμως, μετά από ενάμιση-δυο μήνες, τον βλέπουμε πάλι μόνο του.

Η μισή παρέα, που ούτως ή άλλως δεν την είχε και σε πολλή συμπάθεια, τον ρωτάει ειρωνικά: Πού είναι η Β.; Κι αρχίζει ο άλλος να μας απαγγέλει τη λίστα με τα ένα σωρό ελαττώματά της που δεν έβλεπε (ή δεν ήθελε να δει) το πρώτο διάστημα. Να, και είναι δύστροπη, και το παίζει ντίβα και έχει τα αισθήματά του για πάτημα, και βρίζει άσχημα ώρες-ώρες και άλλα τέτοια.

Ωστόσο, δεν με βλέπω ούτε καν στη λίστα με τις επόμενες… υποψήφιες εκλεκτές της καρδιάς του! Δεν ξέρω τι μου λείπει ή τι φταίει, γιατί, όπως είπα, δεν χάνω κάτι από τη θηλυκότητά μου, περιποιούμαι τον εαυτό μου όπως κάθε κοπέλα και έχω γυναικείους τρόπους.

Μήπως φταίει ότι από την αρχή δέσαμε καλά σαν παρέα και δεν πρόκειται να με δει σαν κοπέλα για περαιτέρω γνωριμία; Μήπως φταίει ότι φαίνομαι για τόσο έξω καρδιά και καθόλου μυστήρια, που χάνει κανείς το ενδιαφέρον του να με γνωρίσει καλύτερα; Ο κοινός παραλογισμός που υπάρχει με τους εξωστρεφείς. Πιστέψτε με, παρόλα τα φαινομενικά κέφια μου, θα έδινα το παν να έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο, με τον οποίο να καταλαβαινόμαστε και να συζητούμε με τις ώρες τις μύχιες μας σκέψεις.

Το ότι ανοίγω τα χαρτιά μου εύκολα δεν σημαίνει ότι αυτά είναι όλα κι όλα μου τα χαρτιά. Κρύβονται ακόμη κλειστά και σπέσιαλ χαρτιά από κάτω, που μπορεί να τα δει και να τα αγγίξει κάποιος πολύ ξεχωριστός για μένα. Τον βρήκα, αλλά δυστυχώς δεν έδειξε να ενδιαφέρεται. Κι εντάξει, εγώ το ξεπερνώ γιατί δεν έχω προλάβει να επενδύσω, αλλά αναρωτιέμαι γιατί οι άντρες ώρες-ώρες είναι τόσο κουτά όντα. Βλέπουν την παγοκολώνα και νομίζουν ότι θα τη λιώσουν για να ανακαλύψουν το μυστήριο; Και μετά απογοητεύονται όταν βλέπουν ότι το μυστήριο περιλαμβάνει μόνο κατήφεια, γκρίνια και επιπολαιότητα; Δεν καταλαβαίνω.

Δεν ήταν ο μόνος από την παρέα που την πάτησε έτσι, απλώς πήρα αυτό το παράδειγμα επειδή του έδωσα και την περισσότερη σημασία. Έχω την εντύπωση ότι όσες κάνουμε έναν άντρα να γελάει, όσες είμαστε easy-going και καθόλου δήθεν, εμάς μας βλέπουν σαν τις μικρές τους αδερφές και δεν παύουν να γυρεύουν τη μοιραία γυναίκα για σχέση.

Δεν ξέρω. Εσείς τι γνώμη έχετε; Και περάσατε ποτέ κάτι παρόμοιο;

Έλσα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Γειά σου Έλσα! Είναι θέμα να σου κάνει κλικ ο άλλος. Προσωπικά και easy-going,όπως τις λες, κοπέλες μου έχουν κάνει κλικ και ντίβες. Μπορείς να κάτσεις να αναλύσεις φιλοσοφικά το πως φτάνεις στο σημείο να σου κάνει κάποιος αυτό το κλικ ΑΛΛΑ δεν νομίζω οτι αξίζει να προσπαθήσεις να το δημιουργήσεις εκβιαστικά. Αν συμπεριφέρεσαι με τον τρόπο που νιώθεις εσύ καλά, τότε οταν κάποιος θα ενδιαφερθεί για σένα, θα είναι the real thing. Να περνάς καλά!

  2. Έλσα μου από το κείμενο καταλαβαίνω οτι κάνεις ως επι το πλείστον παρέα με άντρες και αυτό δεν είναι κακό μέχρι ενός σημείου!Το να βάζεις όλους τους άντρες στο πεδίο”φίλος”δεν σε βοηθά και δεν βοηθά και τους άντρες να δούν τις ερωτικές σου διαθέσεις.Όσο για τον “φίλο”μας που σου έχει πάρει το μυαλό(έλα παραδέξου το)μια είναι η λύση,κόψε τα πολλά φιλικά,απομακρύνσου και μην του δίνεις σημασία!Το πολύ σε δύο εβδομάδες θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει.Πάντα όμως να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου οτι μπορεί απλά να μην σε γουστάρει καθώς το στυλ γυναίκας που τον έλκει είναι εκείνη που φέρεται σαν γυναίκα(βόλτες,κορίτσια,ψώνια),κάτι που εσύ δεν κάνεις(αγόρια,συζητήσεις μέταλ;;;;;;;;;).Θέλω να σου πώ πως και εμείς ακούμε Dream Theater μόνες,στο σπίτι,με ακουστικά……………

  3. Γενικα αυτο που λες γινεται πολυ, επειδη οι αντρες ειναι μαθημενοι απο τη φυση τους να εστιαζουν στην ομορφια πρωτα πρωτα και μετα να κοιτανε χαρακτηρα, και το κανουν ακομα κι οταν ψαχνουν για σοβαρη σχεση. Δεν ειναι ο κανονας ομως αυτος, και ο πρωην μου και ο νυν μου μου εχουν πει πχ ξεκαθαρα οτι με διαλεξανε επειδη ειμαι εξυπνη και εχω χιουμορ και ενδιαφεροντα και ο νυν με φερνει συνεχεια στην αντρικη του παρεα. Οποτε δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν αντρες που δε ψαχνουν αυτο το πακετο και μαλιστα απεγνωσμενοι οπως μου λενε διαφοροι ακριβως επειδη εχουν βαρεθει πια την τυπισσα που το μονο που τη νοιαζει ειναι να κουτσομπολεψει και επειδη ειναι ομορφη εχει μαθει να της μιλανε και δε ξερει να κανει μια συζητηση της προκοπης. Εγω θα σου πω το πολυ απλο, δε ξερω αν αυτος θα σε θελησει στο μελλον, παντως αυτη τη στιγμη απλα δε σε θελει, δε του αρεσεις. Τελος, απλα τα πραγματα. Βρες καποιον αλλον που να εκτιμαει τον χαρακτηρα σου και αστον αυτον να κυνηγαει τη καθε χαζογκομενα μεχρι να σιχαθει η ψυχη του τι να πω!!!! Και ελπιζω να βρεις οντως καποιον και να το δει και να καταλαβει τι χανει!! Καλη τυχη!!!

  4. φοβερος λογος ,απιστευτη ανωτεροτητα σε διακατεχει.Διαβαζοντας το γραμμα σου ειναι το παραδειγμα τι απιστευτη παιδεια εχεις και μορφωση.Σπανιο στις μερες μας.εχεις δικιο για ολα οσα εξιστορεις!ετσι πιστευω ειναι οι αντρες.Η γνωμη μου ειναι οτι μπορει να σε βλεπει σαν την ”μικρη του του αδελφη΄΄οπως ειπες αλλα υπαρχει περιπτωση να φταιει και το γεγονος οτι και εσυ περα απο φιλη δεν του εχεις δειξει κατι παραπανω και φοβαται να σε πλησιασει μηπως και χαλασει η φιλια σας??

  5. Σε τέτοια περιβάλλοντα, οι γυναίκες είναι λίγες και ναι αντί οι μηχανικοί να τις βλέπουν σα ξερολούκουμα τις δέχονται εξ αρχής σαν φίλες γιατί ακριβώς με αυτές είναι όπως και με τους άντρες φίλους τους μηχανολόγους. Λες ότι έχεις γυναικεία πλευρά, απλά θεωρώ ότι δε τη δείχνεις αρκετά. Την επόμενη φορά που θα σε καλέσουν, πες ότι θα βγεις με τις φίλες σου και έχεις κανονήσει. Ντύσου με την τελευταία τάση της μόδας και φλέρταρε έξω όταν θα βγείτε. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής τους δείχνεις μόνο τον “μηχανολόγο” μέσα σου και την έξυπνη πλευρά σου που πίστεψέ με πολύ λίγοι άντρες εκτιμούν μια έξυπνη γυναίκα δίπλα τους. Είναι αυτό που λένε είσαι στη “φιλική τους ζώνη” και μόλις σε δουν να φλερτάρεις και να έχεις κατακτήσεις και κάποιος να σε διεκδικεί τότε θα καταλάβουν ότι είσαι και γυναίκα. Από την άλλη μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να μη θέλουν να κάνουν κάτι μαζί σου για να μη χαλάσουν την ισορροπία της παρέας. Για τους άνδρες η φιλία έχει μεγάλη σημασία. Προσανατολίσου και κάπου αλλού δεν κάνει κακό, διεύρυνε τον κύκλο σου.

  6. από τη στιγμή που μέχρι στιγμής δεν έγινε τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να σε δει ερωτικά εκτός και αν σουρώσετε και οι δυο και γίνει κάτι αλλιώς ξέχνα τον και κάτσε στη μιζέρια σου

  7. Μπορεί να περιποιήσε όπως μας λες αλλά έχεις καταλάβει πιστεύω ότι είσαι αγοροκόριτσο από τη στιγμή που και από μόνη σου μας λες ότι δεν βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον στη συζήτηση με τα κορίτσια..αυτό προφανώς κάτι σημαίνει…εντάξει δεν αντιλέγω εδώ που τα λέμε τα αγόρια είναι πολύ καλύτερη παρέα από τα κορίτσια αλλά όσο πιο πολύ δένεσε μαζί τους έτσι και εκείνοι θα σε αντιμετωπίζουν σαν φίλη τους όσο και να περιποιήσε. όσο περνάς όλο το χρόνο σου με αγόρια όχι μόνο δεν θα σε δει ερωτικά κάποιος από την παρέα αλλά δεν θα ελκύσεις και κάποιον από τον περύγυρω..πως θα σε πλησιάσει ένα αγόρι για παράδειγμα από το διπλανό τραπέζι αν σε δει περιτρυγιρισμένη από αγόρια..ή θα νομίζει ότι ένας από όλους αυτούς είναι το αγόρι σου ή ότι είσαι αγοροκόριτσο..φρόντισε λοιπόν να βγαίνεις και με καμιά κοριτσοπαρέα που και που

  8. Η αποψη μου αγαπητη φιλη ειναι η εξης.Δεν υπαρχει ανδρας και δη νεος που να μην του αρεσει μια ομορφη γυναικα.Ντιβα η οχι, η ομορφια παιζει σημαντικο ρολο στην δημιουργια σεξουαλικης χημειας και ελξης..ειναι και βιολογικο το θεμα.Ερχομενοι στο προκειμενο λοιπον.Ο εν λογω νεαρος πιστευω οτι δεν σε πλησιαζει ερωτικα διοτι ακριβως δεν του εξαπτεις τη σεξουαλικη του φαντασια..πιστευω οτι αν σε εβρισκε αρκουντως σεξυ θα ειχε τολμησει εστω και με πλαγιο τροπο να σου δειξει μια ερωτικη διαθεση απο μερους του.μιλω εκ πειρας καθως εχω σπουδασει μηχανολογος και με το αγορι μου ημαστε συμφοιτητες και καναμε στην αρχη φιλικη παρεα,ομως αυτο δεν αποτελεσε εμποδιο στο να με φλερταρει.αναδειξε λοιπον τη θηλυκοτητα σου οσο μπορεις -χωρις να γινεσαι φτηνη- δειξε του με λιγα λογια τον ερωτικο σου εαυτο .ενα ομορφο ντεκολτε ενα ζευγαρι μποτακια και ενα σαχπινικο βλεμμα κανουν θαυματα.επισης φροντισε να ¨φλερταρεις¨ με καποιον αλλο μπροστα του και ελα μετα να μου πεις…σου ευχομαι καθε επιτυχια και ο,τι καλυτερο ση ζωη σου!!

  9. Αυτο που ειπες για τα μισοξυνα μουτρα πραγματικα με ξαφνιαζει κι εμενα που συμβαινει, με ποια λογικη ελκυονται απο τα κρυοπλασματα δε το καταλαβαινω. Πιστευω ομως οτι καπου εκει εξω θα υπαρχει και για μας…τι να πεις δε ξερουν να επιλεγουν!

  10. Γειά σου Έλσα! Έχω σπουδάσει κι εγώ σε Πολυτεχνείο και μάλιστα σε μια επαρχιακή πόλη όπου υπήρχε μόνο Πολυτεχνική, καμια άλλη σχολή! Αυτό που περιγράφεις δεν το έχω νιώσει, το είχα δει, όμως, να συμβαίνει σε άλλα κορίτσια…Νομίζω φταίει το ότι προσεγγίζεις τους άντρες ιδιάιτερα φιλικά, κρύβοντας, ίσως, στην αρχή της γνωριμίας σας, την θηλυκή σου πλευρά. Σε όλους μας αρέσει το μυστήριο, πόσο μάλλον στους νεαρούς άντρες στους οποίους αναφέρεσαι, και εσύ με το να γίνεσαι ¨φίλη¨ εύκολα, δεν τους ιντριγκάρεις, δεν δίνεις την ευκαιρία να σε ανακαλύψουν αυτοί, να σε δουν σαν δύσκολο στόχο. Εσύ θεωρείς ότι μεγαλύτερη σημασία έχει το ότι ταιριάζετε ως φίλοι, αλλά η αρχική ερωτική έλξη, που δημιουργείται με έναν άγνωστο άνθρωπο, κυρίως σε αυτή την ηλικία, παίζει καθοριστικό ρόλο, νομίζω, στο να αισθανθεί κάποιος ότι γοητεύτεται απο κάποιον άλλον.

  11. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που απαντήσατε… έχετε δίκιο σ’ αυτά που λέτε, μόνο που θα διαφωνήσω με τη Σοφία, η οποία για κάποιο λόγο έβγαλε το συμπέρασμα ότι κάθομαι “στη μιζέρια μου”. Σοφία, αυτή που δείχνει το πόσο μίζερη είναι αυτή τη στιγμή είσαι εσύ, εφόσον το γεγονός ότι καταφεύγεις σε κάτι απίστευτα συμπεράσματα-αστραπή χωρίς να με γνωρίζεις, ουρλιάζει από μόνο του για το ποιόν σου. Προς όλους τους υπόλοιπους: πιστεύω ότι το δυνατό μου χαρτί είναι αυτό που λένε “what you see is what you get,” όμως μάλλον δεν είναι αρκετό, αφού χρειάζεται να επιστρατεύσω πιο… γυναικεία όπλα, όπως με συμβουλεύετε! (Τώρα που μιλάμε για όπλα, κάνω και σκοποβολή! Ωστόσο, γυναίκες με πιστόλι τύπου Lara Croft μάλλον αρέσουν μόνο θεωρητικά στους άντρες, ενώ προτιμούν κάτι σε πιο Brigitte Bardot στην καθημερινή τους ζωή.) Επίσης, όπως είπα, όσο και να μου άρεσε εκείνος, για τον οποίο σας μίλησα, τον έχω ξεπεράσει. Τι είχα και τι έχασα. Οι πιο ωραίες γνωριμίες, πάντως, γίνονται εντός παρέας ή μέσω κοινών γνωστών, γιατί εκεί έχεις την ευκαιρία να σκανάρεις κάποιον και δεν υπάρχει αυτός ο πόλεμος εντυπώσεων, σε αντίθεση με γνωριμίες που γίνονται όταν σε προσεγγίζει κάποιος, ο οποίος έχει προετοιμάσει ένα ίματζ να προβάλει για εντυπωσιασμό και συχνά αποδεικνύεται κίβδηλο στην πορεία. Και πάλι σας ευχαριστώ!

  12. Elsa εγω παλι θα σου πω κατι διαφορετικο. Δε θεωρω οτι σε βλεπουν σαν εναν απο αυτους γιατι αν ισχυε αυτο τοτε θα ελεγαν καφριλες μπροστα σου και δε θα “σε σεβοντουσαν” οπως λες. Κι εγω κανω παρεα με αγορια και πρεπει να ξερεις οτι το εκτιμουν παρα πολυ αν μια γυναικα μπορει να ανεχθει καφριλες χωρις να βγαλει καντηλες και να τους πει μισογυνηδες, σεξομανεις κλπ. Αυτο ομως δεν εμποδισε καποιους απο αυτους να με δουν ερωτικα…Κι ας μην ημουνα Brigit Bardot. Εφοσον λοιπον εσενα σε σεβονται σημαινει οτι στην παρεα σας μαλλον δεν εισαι και τοσο χαλαρη και για να μη στην εχει πεσει καποιος ακομα ισως και να μην εισαι στο οπτικο τους πεδιο σαν γυναικα γιατι μπορει να μην τους αρεσεις. Δεν σε ξερω εμφανισιακα αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι ισως πρεπει να χαλαρωσεις λιγακι, μπορει να αντιλαμβανονται οτι εισαι απεγνωσμενη (κατι τετοια τα πιανουν) δειξε και μια ποιο γυναικεια πλευρα (οχι χαζογκομενε!) και κοιταξε και πιο περα. Μπορει αυτοι να σε εχουν ηδη καταταξει στην κατηγορια “κανουμε παρεα αλλα δε μας φτιαχνει” οποτε πρεπει να βρεις ενα τροπο να σε δουνε αλλιως..Καλη τυχη!

  13. Όλγα, όχι, δεν νομίζω ότι δεν είμαι αρκετά χαλαρή στην παρέα. Απλώς, για παράδειγμα, σ’ εμένα ποτέ δεν θα γυρίσει κάποιος, έστω και για πλάκα, να μου πει “άντε γ…” επειδή πολύ απλά δεν τους βγαίνει. Και ίσως απλώς να μη θέλουν να καταφεύγουν σε “καφρίλες,” δεν είναι ότι τους περιορίζω εγώ, ούτε αντιδρώ άσχημα αν ακούσω κάτι. Απεγνωσμένη δεν είμαι, κάθε άλλο. Δεν είναι ότι δεν αρέσω σε κανέναν, αλλά ότι δεν άρεσα σε έναν συγκεκριμένο τύπο από την εν λόγω παρέα. Διαφορετικά, υπήρξαν φλερτ από τον όμιλο σκοποβολής και από το πανεπιστήμιο (από άλλη σχολή), που όμως δεν μ’ ενδιέφεραν. Παρηγορούμαι στη σκέψη ότι δεν μπορούμε ν’ αρέσουμε σε όλους, όμως το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι δεν αρέσαμε σε πολύ συγκεκριμένους, δεν θέλουμε τους “όλους”¨! 🙂 Αλλά θα δείξει. Ας πούμε ότι κάθε απόρριψη μάς κάνει σοφότερες και δυνατότερες.

  14. Έλσα, να ξέρεις ότι κάθε άνδρας έχει κατασταλάξει σε έναν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας που τον ελκύει. Και μάλιστα, αν τύχει να δεις φωτογραφίες από την κάθε πρώην ενός άνδρα, θα διαπιστώσεις ότι σε κάτι μοιάζουν μεταξύ τους. (Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που κάποιος είτε δεν ξέρει τι θέλει είτε απλώς “πειραματιζόταν” στα προσωπικά του με διάφορους τύπους γυναικών.) Ο νεαρός, λοιπόν, που σου άρεσε, μπορεί να είχε σαν πρότυπο ταιριαστής συντρόφου αυτήν ακριβώς την κρύα ντίβα που μας περιγράφεις. Δεν έχει οπωσδήποτε να κάνει μ’ εσένα ή το οποιοδήποτε θέμα θηλυκότητας. Τέλος, εν μέρει οι άνδρες δεν ελκύονται πολύ από τις έξυπνες γυναίκες με πολυσχιδείς γνώσεις. Αν είσαι, δηλαδή, κοπέλα, με την οποία μπορείς να συζητήσεις από βιντεοπαιχνίδια μέχρι… αεροδιαστημική, ένας με λιγότερες γνώσεις για κάθε θέμα μπορεί να νιώθει μειονεκτικά δίπλα σου και φυσικά θα προτιμήσει τη μουγκή “θεά του shopping,” με την οποία τα πράγματα θα είναι πιο απλά στα βήματα της κατάκτησης. Μακάρι να βρεθεί για σένα κάποιος, που να είσαι ο δικός του τύπος, αλλά να είναι κι αυτός ο δικός σου!

  15. Διαφωνω με την προσεγγιση της ρεας-συλβιας.Θεωρω οτι οι αντρες ειναι λιγοτερο περιπλοκοι στην αναλυση και προσεγγιση του ερωτικου τους ερεθισματος,συνηθως μια ομορφη γυναικα με θηλυκοτητα τους αρεσει -εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων που εχουν καποιες ιδιοτυπες προτιμησεις οπως να μην ειναι ξανθια να εχει μακρια δαχτυλα κλπ..- απλα ειναι τα πραγματα και επειδη βλεπω οτι εισαι εξυπνη και καλλιεργημενη ως ανθρωπος θα σου προτεινω να στραφεις αλλου και αν ειναι να γινει κατι θα γινει διοτι ετσι κι αλλιως εχετε επικοινωνια δεν εχετε απομακρυνθει. Κανεις δεν αρεσει σε ολους αυτο αλλωστε κανει ενδιαφερουσα και τη ζωη! καλη τυχη σε ολες μας γιατι και εγω στην αναζητηση συντροφου βρισκομαι…

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More