Βιβή: “Φοβάμαι ότι δεν θα μιλήσει και με τα καλύτερα λόγια για μένα…”

Γεια σας και από μένα κορίτσια!

Θα ήθελα κι εγώ να σας πω κάτι που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Χρειάζομαι τις γνώμες σας και να μου πείτε πραγματικά τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου…

Πριν 2 χρόνια περίπου τα είχα με ένα παιδί. Ήμασταν μαζί 1,5 χρόνο. Μια σχέση κανονική χωρίς πολλά παρατράγουδα, εντάσεις και τσακωμούς. Τότε ακόμα ήμασταν φοιτητές. Χωρίσαμε γιατί εγώ πήγα με κάποιον άλλον όταν περνάγαμε μια φάση, λίγο βαρετή θα την έλεγα. Η σχέση είχε ρουτινιάσει, δεν ένιωθα το ίδιο ερωτευμένη, αλλά δεν τολμούσα να του πω να χωρίσουμε -δεν ήξερα τον τρόπο βασικά, οπότε του ζήτησα λίγο χρόνο.

Ήταν λάθος μου που πήγα με άλλον, το ξέρω και για αυτό αποφάσισα να του το πω. Εκείνος μου είπε αμέσως να χωρίσουμε. Δυστυχώς συνυπάρχουμε στην ίδια παρέα, οπότε συνεχίσαμε να βρισκόμαστε αναγκαστικά. Με τον καιρό αυτή η awkward φάση άρχισε να εξομαλύνεται -ευτυχώς.

Πριν λίγους μήνες όμως γνώρισα τον συγκάτοικό του και κάπου εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Ο νέος συγκάτοικός του είναι ξάδερφος ενός φίλου από την παρέα. Πάνω σε μια συζήτηση λοιπόν ο πρώην μου πρότεινε στον κοινό μας φίλο να μείνει ο ξάδερφος του μαζί του (έψαχνε έτσι κι αλλιώς συγκάτοικο).

Το παιδί είναι από επαρχία και δεν ήξερε κανέναν εδώ, οπότε ενσωματώθηκε και αυτό στην παρέα μας. Βγαίνουμε σχεδόν κάθε μέρα (ο πρώην δεν έρχεται συχνά), περνάμε τέλεια και έχουμε έρθει πολύ κοντά. Το θέμα είναι ότι πέρα από το φιλικό κυριαρχεί κι ένα ερωτικό στοιχείο. Από ότι έχω καταλάβει και από ότι μου έχει πει σχεδόν ξεκάθαρα του αρέσω και μου αρέσει κι εμένα. Πολύ!

Το μόνο που με εμποδίζει από το να προχωρήσω είναι ο πρώην μου. Μένουν στο ίδιο σπίτι και νιώθω λίγο περίεργα με όλο αυτό. Έχουν περάσει δύο χρόνια από όταν χωρίσαμε αλλά δεν με συγχώρεσε ποτέ και το ξέρω. Συν του ότι φοβάμαι ότι δεν θα μιλήσει και με τα καλύτερα λόγια για μένα. Συγκάτοικοι είναι, δεν μπορεί να μην μιλάνε για αυτά.

Τι να κάνω;

Βιβή

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Ακόμα δε βγήκατε ραντεβού, ακόμα δε τα φτιάξατε και σε αποσχολεί τι θα γίνει με τον πρώην??!! Ένα ένα τα βήματα κοπελιά… Το τι θα του πει ο πρώην θα δείξει το δικό του ποιόν και όχι το δικό σου. Αν σε ρωτήσει ο νυν (και ο κάθε νυν) απλά θα απαντήσεις με ηλικρίνεια ότι συνέβη και πως έχεις καταλάβει ότι ήταν λάθος. Δε χρειάζονται ούτε λεπτομέρειες ούτε δικαιολογίες. Νομίζετε ότι οι άντρες που απατούν, ομολογουμένως και πιο συχνά, κάθονται να απολογηθούν στις νυν για το τι έγινε με τις πρώην??!!! Μη τρελαθούμε. Τώρα αν θα μείνει ή θα φύγει είναι δικό του δικαίωμα, εσύ δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Απλά να είσαι ειλικρινής και όλα καλά θα πάνε. Και αν δεν είναι αυτός θα είναι κάποιος άλλος, μη κολλάς από τώρα.

  2. Απο εδώ το πας απο εκεί το φερνεις, όλο γύρω απο τον πρώην είσαι… Σοβαρά τωρα με τόσους άντρες, εσύ βρήκες να πας να κολλήσεις στον συγκάτοικό του!;!; Μου φαίνεται οτι αυτός που θες ειναι ο πρώην εκτός αν γενικά εισαι λίγο γαργαλιάρα και για να μή “ρουτινιάζεις” εχεις σκοπό να τα κάνεις όλα μπάχαλο γύρω σου. Δεν σου φταίει τιποτα ο πρώην σου.

  3. Καταλαβαίνω ότι μετανιώνεις για εκείνο το λάθος και ότι σίγουρα η απιστία είναι μια κίνηση που δεν κολακεύει κανέναν… Να ξέρεις, όμως, ότι αν του αρέσεις τόσο, αν μάθει μια τέτοια πληροφορία από τον πρώην σου, τότε δεν θα απομακρυνθεί, μα αντίθετα, θα κοιτάξει να σε γνωρίσει καλύτερα, να δει τι τύπος γυναίκας είσαι. Όταν ένα άτομο παρουσιάζεται με ταυτόχρονα έντονα θετικές και έντονα αρνητικές πλευρές μαζί, ιντριγκάρει περισσότερο κάποιον που ενδιαφέρεται. Ειδικά αν σ’ έχει ερωτευτεί έστω και λίγο, μπορεί να μην ερμηνεύσει αρνητικά αυτήν σου την κίνηση μα, αντίθετα, να πει “μάλλον ξέρει τι θέλει και τι δεν θέλει, και θα μου είναι μεγάλη πρόκληση να την κρατήσω πιστή.” Ποτέ δεν ξέρεις τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος. Εσύ μόνο να σκέφτετσαι ότι αν τον επηρεάσουν λόγια του πρώην σου και δεν μπει στον κόπο να σε γνωρίσει καλύτερα και, με την ευκαιρία, να σε ρωτήσει κάποια στιγμή ο ίδιος τι έγινε τότε (γιατί αυτό είναι το πιο σωστό αν θέλει κάποιος να πάρει έγκυρη πληροφορία για όποιον ενδιαφέρεται), αυτός θα χάσει.

  4. Δεν οφείλεις ν’ απολογείσαι σε κανέναν για το παρελθόν σου. Όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη στη ζωή μας, όπως και στις σχέσεις μας, και η απιστία είναι ένα από αυτά. Κανονικά, δεν έχει το δικαίωμα να σε κρίνει, μα δυστυχώς αν λες ότι έρχεται από την επαρχία, δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα. Κάτι τέτοιοι συνήθως είναι κολλημένοι και αν ακούσουν κάτι τέτοιο, αμέσως σε κατατάσσουν στην κατηγορία των γυναικών που δεν μπορούν να πάρουν στα σοβαρά. Το αστείο είναι ότι οι ίδιοι συνήθως και συντρόφους πολλαπλές είχαν και το κέρατο θα το είχαν ρίξει στο παρελθόν. Αλλά ο μόνος τρόπος για να μην κατακρίνουν εσένα για το παρελθόν σου είναι να είσαι παρθένα. Αλλιώς, να περιμένεις με κατά 80% πιθανότητα να μην σε θελήσει για σχέση ή, αν παιχτεί το υπόλοιπο 20%, να περιμένεις μία σχέση γεμάτη ζήλεια για το παρελθόν σου, κτητικότητα που να σε πνίγει και ανασφάλεια στα ύψη. Θα ήθελες κάτι τέτοιο; Δεν νομίζω. Οπότε, αν χάσει το ενδιαφέρον του για σένα ή δείξει να σε υποτιμάει μετά απ’ αυτό που θα του πει ο πρώην σου (άλλος βλάκας κι αυτός αν τελικά το κάνει), τότε μη δώσεις σημασία καν. Δεν θα είναι καμιά σπουδαία απώλεια.

  5. Πραγματικά είσαι σε μια περίπλοκη και δύσκολη κατάσταση,δεν είναι μόνο ότι μπορεί αν του πει άσχημα λόγια αλλά και το γεγονός όπου θα τα φτιάξεις με τον ξάδερφο του πρώην είναι λίγο κάπως. Τέλος πάντων,έκανες ένα λάθος το οποίο πιστεύω πως πάνω κάτω γίνεται σε όλες τις σχέσεις,τουλάχιστον του το είχες πει.αν ο πρώην σε θέλει τότε να ξέρεις πως δεν θα γίνει κάτι με τον ξάδερφο.Θα σε συμβούλευα πάντως να το πάρεις πιο χαλαρά το πράγμα.αφού είστε στην ίδια παρέα μπορείτε να κανονίσετε να βγείτε οι δυο σας και να πείτε.να του πεις πως νιώθεις και τι πιστεύεις και έτσι θα σου ανοιχτεί και αυτός.δεν ταίριαξες με τον πρώην ,έκανες ένα λάθος και τώρα προχωράς παρακάτω.και αφού μένουν στο ίδιο σπίτι δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις στο σπίτι του ας έρχεται αυτός στο δικό σου ή ας βρίσκεστε κάπου αλλού

  6. Μην κολλάς αν ενδιαφέρεται πραγματικά δεν θα ακούσει τον πρώην,θα κάνει μια προσπάθεια να σε γνωρίσει καλύτερα..ξέρει ότι είναι πρώην σου και πιθανότατα να σε θέλει ακόμα και να ζηλεύει γι’αυτό είναι αναμενόμενο ότι θα κάνει άσχημα σχόλια για σένα.το θέμα όμως είναι τι στάση θα έχει ο ξάδερφος

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More