Χριστίνα: “Έχω δέκα χρόνια σχέση και ξαφνικά μου είπε να χωρίσουμε…”

Γεια σας κορίτσια!
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας…

Είμαι σε μια σχέση εδώ και δέκα χρόνια. Μένουμε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια και έχουμε ήδη συζητήσει για γάμο. Είναι κάτι που είπαμε να κάνουμε του χρόνου. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως έχουν ανατραπεί τα πάντα και έχω τρελαθεί. Δεν ξέρω καθόλου πως να αντιδράσω…

Έπειτα από έναν καυγά που είχαμε για κάτι χαζό (ξέρετε από αυτούς τους τσακωμούς που όλα τα ζευγάρια κάνουν) μου είπε ότι θέλει να χωρίσουμε. Άρχισε να μου λέει ότι δεν νιώθει ευτυχισμένος, ότι δεν υπάρχει πια ο έρωτας ανάμεσά μας, ότι θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές στη ζωή του, ότι δεν είναι καλά και τέτοια.

Έπαθα σοκ γιατί τίποτα στην καθημερινότητά μας δεν έδειχνε πρόβλημα. Εντάξει, είμαστε πολλά χρόνια ζευγάρι, ο έρωτας δεν έχει τον ενθουσιασμό που είχε τα πρώτα χρόνια, αλλά ήμασταν καλά -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα εγώ. Και τώρα έχω πέσει από τα σύννεφα!

Έχει αρχίσει ξαφνικά να βγαίνει με τους φίλους του και να αργεί πολύ να γυρίσει, ενώ γενικά ήταν σπιτόγατος. Και όχι γιατί εγώ του απαγόρευα να βγει, αλλά γιατί δεν ήθελε. Είναι γενικά χαμηλών τόνων άνθρωπος και του αρέσει να αράζει σπίτι.

Οι τελευταίες μέρες όμως κοντεύουν να με τρελάνουν. Τον αγαπάω πολύ, είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας κι εκείνος τώρα θέλει να τα διαλύσει όλα. Κι εκείνος μου λέει ότι με αγαπάει, αλλά επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν είναι ερωτευμένος. Δεν έχει φύγει ακόμα από το σπίτι, είναι ακόμα τρυφερός μαζί μου, αλλά δεν αλλάζει γνώμη.

Τι να κάνω; Πως να το χειριστώ; Χρειάζομαι τη βοήθειά σας γιατί δεν ξέρω καθόλου τι να κάνω για να ανατρέψω την κατάσταστη. Δεν θέλω να φύγει και φυσικά δεν θέλω να χωρίσουμε. Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι δεν θα υπάρχει στη ζωή μου ή θα υπάρχει ως “ένας δικός μου άνθρωπος” όπως ο ίδιος μου λέει…

Χριστίνα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. vre kopelia ama autos den thelei na sunexisete den ginetai tpt! to oti vgainei mexri arga mporei na simainei oti exei vrei kai kapoia alli gi auto kai viazetai na tin kanei. alla den mporei toso kairo esy na nomizes oti ola pane kala kai ksafnika na sou irthe auto, mallon dn evlepes ta simadia…prepei na katsete katw kai na kanete mia sovari kouventa, na ton rwtiseis pws apo ekei pou pigainate gia gamo ksafnika tou teleiwse? yparxei alli? ti ginete? en anagi na thymwseis kai mazi tou gt mou kanei ligo malakas! kouragio

  2. ΓΛΥΚΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ,ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΣΟΥ!ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ʼΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΔΗΛ.ΣΤΟ ΓΑΜΟ.ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟΙ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ “ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ!ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΡΝΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ “ΚΡΙΣΗ” ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ…Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ…ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

  3. Καλησπερα Χριστινα…το πιθανοτερο ειναι να εχει μπει καποιο αλλο προσωπο στη ζωη του…προσπαθησε να μιλησετε σοβαρα χωρις κλαματα και υστεριες,σιγουρα ειναι κατι που δεν εσκασε τωρα ξαφνικα απλα βρηκε μια αφορμη…η φθορα των ετων και της καθημερινοτητας δεν παλευεται ευκολα,το νεο παντα ενθουσιαζει αλλα κι ενα σπιτι δεν κλεινει ετσι απλα…καταλαβαινω πολυ καλα την κατασταση,ειμαι 7 χρονια σε σχεση τα 5 σε συγκατοικηση νιωθω πως καπου το χουμε χασει αλλα με κουβεντα παλευουμε να βρουμε τι φταιει και πως σωζεται…μην τα παρατας ειναι ο αντρας σου κι ας μην φορατε βερες…μιληστε ανοιχτα…

  4. Λίγη αξιοπρέπεια, το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Σου είπε ότι θέλει να χωρίσετε και ακόμα τον δικαιολογείς ότι είναι τρυφερός και ακόμα μένει στο σπίτι. Διώξτον κλωτσιδόν. Εδώ άνθρωποι χωρίζουν μετά από 20 και 30 χρόνια γάμου. Δε σε εκτιμά πλέον και αυτό που είπε “δικό σου άνθρωπος”.. τι μ@λ@κίες, ο άντρας σου ήταν τόσα χρόνια και ξαφνικά ο “δικό σου άνθρωπος”… θα τον πετούσα στο λεπτό και ας ήμουν 10 χρόνια. Αν δε σε θέλει αυτός μια να μην τον θες εσύ 1000. Μπορεί μια αλλαγή να κάνει καλό και σε εσένα. Αφού δε σε εκτίμησε, γιατί συγνώμη, αλλά 10 χρόνια τι κάνατε και δεν παντρευτήκατε? Πίστεψέ με μια χαρά θα είσαι, δεν έχεις κάτι να φοβάσαι. Σκέψου ότι εκείνος ούτε που νοιάζεται αν θα σε χάσει και δε θα σε έχει στη ζωή του. Αυτό δε σε εξαγριώνει? και για να μη παρεξηγηθώ, μιλάω εκ πείρας. Βαρέθηκα να ακούω για γυναίκες που προσπαθούν με το ζόρι να τους κρατήσουν. ʼστον να φύγει. ʼς τον να έρθει το μεσημέρι να βρει τη βαλίτσα του δίπλα στη πόρτα και ένα μήνυμα “μέχρι να γυρήσω να ‘έχεις φύγει”. Και όχι ως τρικ για να τον συνταράξεις και να γυρήσει, αλλά για να του δείξεις ότι θα είσαι μια χαρά και δεν τον έχεις ανάγκη. Πάρε τι ζωή στα χέρια σου και η ευτυχία είναι εκεί έξω και σε περιμένει. Ψηλά το κεφάλι

  5. Χριστίνα μου, πριν από δύο χρόνια έζησα ακριβώς την ίδια κατάσταση. Η αντίδραση μου ήταν πολύ ήρεμη και απλά του είπα κάνε ότι θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Όταν έφυγε από το σπίτι μετά από λίγο σχετικά καιρό εμφανίστηκε και το τρίτο πρόσωπο. Όταν είμαστε χρόνια σε μια σχέση και πόσο μάλλον μένουμε μαζί κάποια πράγματα δεν τα βλέπουμε έτσι και εσύ όπως και εγώ. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου αλλά ούτε και του φίλου σου…Εμείς και οι δύο σε ηλικία 22 και 23..Μην προσπαθήσεις να του αλλάξεις γνώμη θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα εσύ πρέπει να είσαι όσο πιο ευχάριστη μπορείς και όταν φύγει να έχει μια καλή εικόνα να θυμάται..Ένα ξέσπασμα είναι μετά από τόσα χρόνια σχέσης! Αν τον αγαπάς πολύ πρέπει να του δώσεις το χρόνο του. Καλύτερα που έγινε τώρα για φαντάσου να είχατε προχωρήσει στο γάμο και να τον έπιανε μετά. Οι άντρες έχουν ανάγκη από εμπειρίες και ξεσπούν κάποια στιγμή όταν είναι χρόνια σε μια σχέση. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και αν σε αγαπάει πραγματικά να είστε ξανά μαζί!Καλή δύναμη και να προσέχεις τον εαυτό σου !!!!

  6. Κοπελα μου γιατι να συμβιβαστεις?Γιατι πιστευεις οτι δεν δικαιουσαι καποιον διπλα σου που να εχει χαρα και καμαρι να αποκαλειται το αγορι σου,η σχεση σου,ο αντρας σου?Τι βλακειες ειναι αυτες που σου λεει ο κυριος?Δυστυχως σε αρκετες περιπτωσεις η αποτομη εναλλαγη χαρακτηρα πχ απο σπιτογατος-psrty animal,συνεχης εξοδοι που μαζι δεν κανατε,φιλοι που δεν γνωριζεις συνεπαγονται τριτο προσωπο και φαντασου αν ισχυει αυτο το σεναριο να εχει ο κυριος το σπιτι του,τα ρουχα τα σιδερωμενα,το φαγητο του και το βραδυ να βλεπει μια αλλη?Κρατησου στα ποδια σου,κανεις δεν χανεται και καλυτερα να χασατε 10 χρονια παρα μια ζωη μαζι να ειχατε και καποιο παιδακι και ο κυριος να θυμοταν τις ανασφαλειες του τοτε.Αστον να φυγει μαζεψε τα πραγματα του,χωριστε τυχον κοινα επιπλα η εξοδα με αξιοπρεπεια και στο καλο!Και κυριως οσο δυσκολο και ακατορθωτο να σου φαινεται,μην το δειχνεις οτι σε πειραζει,κανε και εσυ την ζωη σου,βγες απροειδοποιητα,βαλε καποιο ρουχο που μαζι του σου φαινοταν καπως,αλλαξε τα μαλλια σου,κοινως ανανεωσου να δεις κιολας ειναι κατι παροδικο και θα του κανει εντυπωση και θα τον ενοχλησει για ποιον φτιαχνεσαι ετσι? και ξεκοψε σε ικετευω τα ”ο ανθρωπος σου” μπορει για ενα διαστημα να ειστε καλα και να λειτουργησει εφοσον εσυ παραμενεις ομως ερωτευμενη θα μαθεις για αλλο προσωπο και δεν θα μπορει ολο αυτο να λειτουργησει.Δεν εχεις αναγκη να μεινεις προσκολλημενη σε ενα ατομο που τα τελευταια 10 χρονια μαζι σου τα περασε στο ντουκου.

  7. Χριστίνα, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο, το σίγουρο είναι ότι έχει τελματώσει αυτό που είχατε ανάμεσά σας. Εκείνος μπορεί να δηλώνει ότι σ’ αγαπάει, μα αυτό το κάνει για να σου χρυσώσει το χάπι, εφόσον βιάζεται να συμπληρώσει ότι δεν είναι ερωτευμένος και δεν είναι ευτυχισμένος κτλ. κτλ. ʼρα, η ουσία είναι μία: δεν είναι ικανοποιημένος από το δεσμό σας. Θα σε παρακαλούσα, κι ας μη σε ξέρω, να μη φορτωθείς ενοχικά σύνδρομα. Θα ήταν αδικία να κατηγορήσεις τον εαυτό σου, αλλά μην κατηγορήσεις κι εκείνον. Ξέρω ότι ακούγεται δύσκολο, όμως πρέπει να τον αφήσεις να φύγει. Όχι για δικό του καλό (δεν σε νοιάζει πλέον αυτός), αλλά για το δικό σου. Μην παλεύεις ενάντια στο ρεύμα, ας φύγει και αν καταλάβει στο μέλλον ότι σ’ αγαπάει ακόμα και δεν μπορεί χωρίς εσένα, θα σε βρει από μόνος του, μην ανησυχείς. Ας φύγει εφόσον το αποφάσισε, εσύ πρόσεξε να μην αντιδράσεις υπερβολικά. Πήγαινε σε συγγενείς σου ή σε πολύ στενούς σου φίλους και “κλάψου” εκεί όσο θέλεις, εφόσον το έχεις ανάγκη, αλλά σ’ αυτόν ούτε τηλέφωνα ούτε μηνύματα μετά το χωρισμό. Μπροστά του δείξε ότι είσαι μια χαρά, πάρ’ τα όλα ψύχραιμα. Ακόμα κι αν σου πει ότι έχει βρει άλλη και την έχει ερωτευτεί τρελά. ΟΚ, συνέβη. Πάμε παρακάτω. Το πιο δύσκολο, ουσιαστικά, θα είναι αυτό, το να διατηρήσεις ψυχραιμία (αν όχι ψυχρότητα) μπροστά του και να τον αφήσεις να φύγει προσποιούμενη ότι είναι και δική σου απόφαση. Αν το καταφέρεις αυτό, θα είσαι ηρωίδα. Είναι κάτι που ελάχιστες γυναίκες μπορούν να κάνουν και αξίζουν μεγάλο σεβασμό. Οικτίρω τις γυναίκες που σέρνονται πίσω από έναν άνδρα, ο οποίος τους έχει δηλώσει/δείξει ξεκάθαρα ότι δεν τις νοιάζεται πια. Δεν υπάρχει τίποτα να σώσεις, παρά μόνο το δικό σου εγωισμό και την αυτοεκτίμησή σου. Καλή δύναμη εύχομαι.

  8. Ω ναι, σ’ αγαπάει ακόμα (αλλά δεν είναι ερωτευμένος, που σημαίνει μάλλον ότι κρατάει τον έρωτα για κάποια άλλη), θέλει να συνεχίσει να είναι στη ζωή σου σαν “δικός σου άνθρωπος” (φιλία με πρώην σημειώσατε άκυρο) και μένει στο σπίτι σας (επειδή αλλιώς πρέπει να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να πάει ή στη μάνα του ή στο σπίτι καμιάς γκόμενας, αν αυτή τον δεχτεί, βέβαια). Έλα ρε Χριστίνα, κι εσύ σοβαρά τώρα θέλεις να τον κρατήσεις δίπλα σου; Αυτός σου το φέρνει από γύρω-γύρω, μου φαίνεται, ότι έχει βρει αλλού τον έρωτα. Τώρα, το αν είναι έρωτας με την καρδιά ή μόνο με το πουλί, δεν το ξέρουμε και ας μη σε νοιάζει ούτε κι εσένα να το μάθεις. Στην τελική, εσένα χωρίζει. Το για ποιο λόγο, δεν έχει αξία να το μάθεις. Να καθίσετε και να κάνετε κουβέντα για ποιο λόγο; Να μάθεις αν ήσουν εσύ σωστή σε όλα και μήπως τυχόν έκανες κάτι που τον ξενέρωσε; Πίστεψέ με, δεν ήταν αυτό. Τρία χρόνια μείνατε μαζί και αν τον ενόχλησε ποτέ κάτι, θα πρόλαβε και να σου το πει και να το αντιμετωπίσετε. Μπορεί και να περνάει μια κρίση, να συνειδητοποιεί ότι καταφτάνει η ώρα του γάμου και ότι “περιορίζεται η ελευθερία του.” Οι νέοι σήμερα γάμο δεν θέλουν, τον αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Μακροχρόνιες σχέσεις όσες θέλεις, να μένετε μαζί, χμ, ναι, μπορούν, αλλά γάμους δεν κάνουν, φοβούνται τις ευθύνες. ʼφησέ τον να φύγει, όσο κι αν τον αγαπάς. Αν γυρίσει πίσω, λένε, είναι δικός σου. Αν όχι, τότε δεν ήταν ποτέ και δεν θα γινόταν ποτέ δικός σου. Και ας αφήσει αυτό το “δικός σου άνθρωπος.” Πες του ότι τον ευχαριστείς πολύ, αλλά δικούς σου ανθρώπους ήδη έχεις, δεν χρειάζεσαι τον πρώην σου γι’ αυτό το σκοπό.

  9. Επειδη το εχω παθει κ εγω αυτο που επαθε το παιδι πιστεψε με δεν μπορεις να το αλλαξεις. . δεν ειναι ερωτευμενος πια μετα απο τοσα χρονια λογικο ειναι..

  10. απ τη μια θελω να σου πω να του κανεις το βιο αβιωτο του γελοιου που σου εταζε γαμους τοσο καιρο και τωρα την κανει με ελαφρα, απ την αλλη ισως να ειναι καλυτερα να τον ξαποστειλεις μια κι εξω και οσο πιο γρηγορα γινεται! αλλα εχω απορια, κανατε σοβαρα κουβεντα για γαμο η ηταν μια καραμελα που αυτος ειχε για να διαιωνιζεται η σχεση? η ηταν κατι που ειχες προτεινει εσυ και ειχατε πει “οκ να το κανουμε” αλλα ως εκει? ειχατε δηλαδη κανει σοβαρα βηματα, πχ γνωριμια με γονεις, αρραβωνες, αποταμιευση για τα εξοδα του γαμου, κοινους λογαριασμους κλπ? γιατι αν οχι τοτε ο γαμος ηταν αλλα λογια ν αγαπιομαστε, το ελεγε αυτος απλα για να το λεει! Ειναι αλλο πραγμα να ειχαν γινει ολα αυτα που ειπα πριν και να τα τιναζει αυτος στον αερα και αλλο πραγμα απλως να ελεγε οτι του χρονου θα παντρευτειτε! Ενας γαμος δεν ερχετε ετσι μεσα σε ενα χρονο, ειδικα με αυτη την κριση! Αν δεν τα ειχατε κανει αυτα απλα του τελειωσε ο χρονος του κυριου, μπορει να βρηκε και τιποτα αλλο εκει εξω και τωρα την κανει. Το οτι συζουσατε τοσο καιρο δεν λεει κατι, ουτε δεσμευμενος ειναι, ουτε αλλη υποχρεωση εχει απεναντι σου, και κακως το αφησες εσυ να τραβηξει τοσο πολυ. Γραψε μας παντως απο περιεργεια τι εχει γινει μεχρι τωρα…

  11. Αφού θελει να χωρισετε, οφείλεις να το σεβαστείς, αλλά οφείλει κι εκείνος να αναλάβει την ευθύνη των λεγόμενών του. Αυτό που διαισθάνομαι είναι ότι ο φίλος σου θέλει να είναι “ελεύθερο πουλί” αλλά και βολεμένος μαζί σου. Αλλιώς γιατί δεν έφυγε αμέσως; Ζήτησέ του άμεσα να τα μαζέψει όλα και να φύγει, αυτό θα πει “χωρίζουμε”. Μην τον αφήσεις να σε τουμπάρει. Αν δεν έχει πού να πάει, πρόβλημά του, ας πάει σε κανένα φίλο του, ας πάει σε ξενοδοχείο. Μη δεχτείς ξανά εκδηλώσεις τρυφερότητας από μέρους του. Θα πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου για να βρεις τη δύναμη να τον διώξεις, το αντιλαμβάνομαι. Αλλά πρέπει να μείνεις μακριά του τώρα, το να τον βλέπεις καθημερινά και να κοιμάστε στο ίδιο σπίτι (μήπως και στο ίδιο κρεβάτι?) δε σου προσφέρει τίποτα καλό, μόνο πόνο. Ζήτησε από κάποια φίλη σου να έρθει να σου κάνει παρέα ή βγείτε έξω να πάτε καμιά βόλτα. Μην απομονωθείς από τη ζωή σου. Κουράγιο, όλα θα πάνε καλύτερα.

  12. Νομίζω πως αυτό που ζεις είναι αυτό που καμιά γυναίκα ή άντρας δεν θέλει να του συμβεί. Να αισθανθεί προδωμένος συναισθηματικά. Πως θα γυρίζεις στα μέρη που πηγαίνατε μαζί και τι θα απογίνουν τα δώρα του ή οι κοινές σας στιγμές σε φωτογραφίες σβήνεται έτσι μια ζωή 10 χρόνων; Όχι δεν σβήνεται. Είναι αδύνατον. Η πραγματική αγάπη νικάει τα πάντα όσο ρομαντικό κι αν είναι αυτό που γράφω. Καμιά φορά φεύγουμε από κάπου επειδή αγαπάμε αυτό το κάπου και θέλουμε ή πιστεύουμε πως έτσι θα είναι καλύτερα. Μην γυρίσεις σελίδα δεν γίνεται. Κοίταζε μπροστά και τα βράδια που θα κοιτάς πίσω αγκάλιασε τα. Αυτά τα 10 χρόνια σου πρόσφεραν πράγματα. Κράτησε τα στην καρδιά σου. Και να ξέρεις πως αν η ζωή σας θέλει ξανά μαζί θα είστε. Δυστυχώς στις μέρες μας δεν παλεύουμε για τον σύντροφο μας. Για τον εαυτό μας. Φόρα το καλύτερο χαμόγελο σου λοιπόν και πες του πως δέχεσαι τον χωρισμό. Όσο κι αν πονάει. Και που ξέρεις μπορεί να μην έχει γραφτεί ακόμα το φινάλε σας 😉

  13. Κοπέλα μου, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω με όσα σου πω, έχοντας βρεθεί περίπου στη θέση σου. Πίστεψε αυτό: ο εαυτός σου αξίζει ΣΕΒΑΣΜΟ και επιβάλλεται να τον ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ. Κάποια στιγμή θα σκέφτεσαι αυτές τις στιγμές και θα εκνευρίζεσαι γιατί αναλώθηκες σε δικαιολογίες και αισθήματα για ένα άτομο που προφανώς και ΔΕΝ ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ. Αυτό είναι το “καυτό” σημείο, όχι αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο, όχι αν νιώθει να πιέζεται, όχι αν είναι τώρα και καλά τρυφερός – γιατί πάντα η καβάτζα της πρώην είναι καλοδεχούμενη. Δεν σε σέβεται κοπέλα μου και δεν διστάζει να σε πληγώσει γκρεμίζοντας ό, τι είχες μέχρι τώρα στην ψυχή σου.
    Για εμένα σου είπε την μισή αλήθεια: δεν είναι ερωτευμένος, δεν τον νοιάζει η σχέση σας, γι αυτό και ξαφνικά αποφάσισε να “γνωρίσει τον έξω κόσμο” – αυτό σημαίνει “και άλλο κόσμο” – ο σπιτόγατος. Αποφάσισε ότι καλά περάσατε, αλλά δεν θέλει να παντρευτεί κι αυτό σου λέει, αλλά κρατάει και μια πισινή για το ενδεχόμενο να σπάσει τα μούτρα του.
    Μην του το επιτρέπεις κοπέλα μου, κάνε την καρδιά σου πέτρα και σκέψου ότι ο δικός σου άνθρωπος που δεν διστάζει να σε πληγώσει τόσο εύκολα, δεν είναι και τόσο…δικός σου. Μην τσιμπάς με δήθεν τρυφερότητες, δώσε από τώρα κιόλας ένα χρονοδιάγραμμα ΑΜΕΣΟ για να φύγει από το σπίτι, λέγοντας ότι χρειάζεσαι χρόνο ΜΟΝΗ σου γιατί αυτό είναι που χρειάζεσαι, όχι να τον βλέπεις να ξεπορτίζει χαρωπός όσο εσύ υποφέρεις. Δείξε του ότι μπορείς να τον βγάλεις άμεσα απ τη ζωή σου, χωρίς περαιτέρω επαφές-φιλίες-τρυφερότητες. Πίστεψε με, αυτό θα τον ταρακουνήσει, όσο σε βλέπει να λιώνεις συναισθηματικά τρέφεται απλά η αυτοεπιβεβαίωσή του. Αυτό θα τον θορυβήσει.
    Από την άλλη, σκέψου ότι γλιτώνεις από μια δια βίου ζωή μ έναν άνθρωπο καταφανέστατα αφερέγγυο και ανώριμο, από αυτούς που έχουν έτοιμη την δικαιολογία στο στόμα και μισάνοιχτη την πόρτα να φύγουν. Δεν το θες, πίστεψέ με.
    Κι άκου και κάτι προσωπικό, μήπως και σε βοηθήσω: εγώ μετανάστευσα έχοντας εμπιστοσύνη σ έναν άνδρα, για να ανακαλύψω κάποιους μήνες μετά -μετά από ψάξιμο γιατί μου μπήκαν ψύλλοι στ αυτιά- ότι όσο ήταν τρυφερός, τέλειος, περιποιητικός μαζί μου, διατηρούσε παράλληλη σχέση με μια άλλη. Γιατί τον…βάραινε το πένθος του πατέρα μου και “πιεζόταν”! Έφυγα! Δεν του έδωσα την ικανοποίηση να με δει να κλαίω – ναι, πόνεσα, αλλά περισσότερο έπρεπε να προστατέψω εμένα. Ταξίδεψε και γύρισε πίσω να με βρει μετά από 2 μήνες πλήρους σιωπής εκ μέρους και των φίλων μου. Όχι, δεν τον δέχτηκα, όποιος πληγώνει μία, θα το ξανακάνει. Ελπίζω να βοήθησα. Καλή τύχη.

  14. Χριστίνα, θα προσπαθήσω να σου δώσω την καλή πλευρά: το να νιώθεις προδωμένη και παρατημένη μπορεί τελικά να έχει τα οφέλη του. Σίγουρα δεν σου άξιζε αυτό που βιώνεις τώρα, μα θα δεις ότι αυτή η αρνητική εμπειρία όχι μόνο θα σε κάνει δυνατότερη, μα και θα σου δώσει έναυσμα να μάθεις καλύτερα το ποια είσαι και το τι θέλεις και δεν θέλεις από έναν μελλοντικό σύντροφο. Ενδεχομένως θα κάνεις και αυτοκριτική, θα δεις ποια υπήρξαν ως τώρα τα αδύναμα σημεία σου και θα εξελιχτείς σαν άνθρωπος. Αυτό συνεπάγεται και εμφανισιακή αλλαγή. Μια μικρή ανανέωση γκαρνταρόμπας (αν έχεις χρήματα να διαθέσεις, μην το αμελήσεις), μια αλλαγή στα μαλλιά και στον τρόπο μακιγιάζ σου… Μπορεί να πας και σε γυμναστήριο, που θ’ αλλάξει άμεσα τον τρόπο που περπατάς και κινείσαι (και μακροπρόθεσμα, φυσικά, και το σώμα σου). Αυτά αν τα κάνεις, όχι μόνο θα νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, αλλά θα νιώθεις ότι ουσιαστικά γυρίζεις σελίδα και ότι αυτός είναι ο καινούριος σου εαυτός. Και ξέρεις, καλοδεχόμαστε μόνο τις αλλαγές που συμβολίζουν κάτι θετικό, κι ας είχαν από πίσω μια αρνητική φάση της ζωής μας. Η δική σου αλλαγή ας συμβολίζει μια προσωπική σου “αναγέννηση.” Θα νιώσεις ξανά σούπερ, ποθητή και ανανεωμένη. Πώς θα ήθελε ν’ αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου; Ως μία “παρατημένη” και “κλαμένη” πρώην κάποιου ή μήπως ως μία όμορφη “single” γυναίκα που σφύζει από αυτοπεποίθηση κι ενεργητικότητα ; Είναι στο χέρι σου, λοιπόν, να φτιάξεις την εικόνα και την ψυχολογία της δεύτερης. Όσο για τον άλλον… δεν τον αναφέρω καν. Ας τραβήξει το δρόμο του και αν η ζωή το θελήσει, όπως ειπώθηκε, τότε θα ξαναείστε μαζί. Αλλά πλέον θα γνωρίσει τη νέα Χριστίνα. Και σίγουρα θα πάθει την πλάκα της ζωής του, ακόμα κι αν δεν θελήσει επανασύνδεση. Εγώ θα σου ευχηθώ πολύ καλή επιτυχία στην “σύνθεση” ενός “νέου εαυτού” σου.

  15. χριστινα καλησπερα! ειναι μια δυσκολη κατασταση και την κατανοω,εγω ημουν στην θεση να τελειωσω εγω η ιδια μια σχεση 7 ετων,για πολλους λογους. ειναι πραγματικα ασχημο και υποστηριζω απιστευτα την δυναμη της συνηθειας,αυτο ειναι και το πιο δυσκολο κομματι που θα εχεις να αντιμετωπισεις. αυτα που σκεφτεσαι να τα εκφραζεις,αλλωστε 10 χρονια μετα προφανως και υπαρχει εμπιστοσυνη. το γεγονος ομως οτι βλεπεις διαφορετικη συμπεριφορα και σε προβληματιζει,μπορεις να μιλησεις ανοιχτα μαζι του για το αν συμβαινει κατι αλλο,η να……προσπαθησεις να μαθεις! η συγκατοικηση ειναι τεραστιο κεφαλαιο και εκει εξαντληθηκα και εγω! γενικοτερα το οτι δεν εχει φυγει απο το σπιτι,ειναι καλο σημαδι. δωσε λιγο χρονο και σε σενα και σε εκεινον και θα δεις και ευχομαι να πανε ολα καλα! και να θυμασαι,κανεναν δεν μπορουμε να κρατησουμε διπλα μας με το ζορι!!

  16. Κάτι είδε? Κάτι άκουσε? Ξαφνικά βλέπει μπροστά του μια ρουτίνα? Στην πραγματικότητα μάλλον και ο ίδιος δεν ξέρει τι θέλει – εκτός του ότι θέλει ένα διάλειμμα.
    “Δώσε φτερά σε κάποιον να πετάξει, και φύτεψε (δημιούργησε) ρίζες ώστε να θέλει να γυρίσει πίσω”.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More