Δανάη: “Μου έστειλε μήνυμα ο πρώην μιας φίλης μου…”

Γεια σας κι από μένα!
Έχω κι εγώ κάτι που με προβληματίζει και θα ήθελα τις γνώμες σας.

Τα πράγματα στην προσωπική μου ζωή δεν πηγαίνουν και πολύ καλά. Είμαι πολύ καιρό μόνη μου και γενικά δεν παίζει κάτι που να έχει ενδιαφέρον. Όλο κάτι χαζά φλερτ προκύπτουν που δεν έχουν και καμία εξέλιξη.

Πριν λίγες μέρες μου έστειλε μήνυμα στο fb ο πρώην μιας φίλης μου. Να διευκρινίσω ότι έχουν χωρίσει εδώ και ένα χρόνο κι εκείνη έχει προχωρήσει τη ζωή της. Επίσης, να σας πω ότι δεν είναι κολλητή μου, αλλά είναι φίλη μου. Συναντιόμαστε μια-δυο φορές το μήνα και μιλάμε στο τηλέφωνο μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι πάντα.

Στην αρχή νόμισα ότι αυτός μου έστειλε μήνυμα γιατί κάτι ήθελε σχετικό με τη φίλη μου. Στην πορεία της κουβέντας μας κατάλαβα ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο. Μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων, σε φιλική ατμόσφαιρα και κάποια στιγμή είπαμε να βρεθούμε.

Βρεθήκαμε για έναν καφέ και πάλι σε φιλικά πλαίσια. Δεν έκανε κίνηση, ούτε πέταξε κάποιο ερωτικό υπονοούμενο. Είπαμε να ξαναβρεθούμε.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω πει τίποτα στη φίλη μου. Φοβάμαι. Δεν θέλω να τσακωθώ μαζί της. Από την άλλη, αυτός έχει αρχίσει να μου αρέσει και θέλω να τον ξαναδώ. Αλλά δεν νιώθω καλά να κινούμαι έτσι πίσω από την πλάτη της.

Κάθε φορά που μιλάμε στο τηλέφωνο είμαι αποφασισμένη να της το πω, αλλά τελευταία στιγμή δειλιάζω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Κι από την άλλη, για την ώρα, αυτός δεν έχει δείξει τις προθέσεις του ακόμα.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δανάη

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Θα μπορούσε να είναι ο πρώην της οποιαδήποτε, αυτή τη φορά έτυχε να είναι μιας φίλης σου. Μην αγχώνεσαι και μη νιώθεις σα να χρωστάς να μιλήσεις σ’ εκείνη γι’ αυτόν. ʼλλωστε, όπως λες, δεν ξέρεις καν από τώρα τις δικές του προθέσεις, ενώ κι εσύ η ίδια χρειάζεσαι λίγο ακόμα χρόνο μέχρι να τον γνωρίσεις καλύτερα και να σιγουρευτείς ότι αυτό που νιώθεις τώρα το αξίζει εκείνος. Δεν κινείσαι πίσω από την πλάτη της φίλης σου μόνο και μόνο επειδή δεν το συζητάς μαζί της. Γιατί άλλωστε; Είναι νωρίς να πεις κάτι. Το να της εκμυστηρευτείς ότι σου αρέσει μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ δεν λέει. Μόνο αν τύχει και βρεθείτε από κοντά και τα πείτε καλύτερα, τότε αν νιώσεις να της το πεις, πες της το. Χωρίς καμία απολογητική διάθεση και χωρίς ενοχικά σύνδρομα. Είναι πρώην της, όχι νυν της και εφόσον λες ότι τον έχει αφήσει πίσω, δεν έχει δικαίωμα να έχει αξιώσεις ή να ενοχληθεί. Πρόσεξε μόνο το εξής: μπορεί να ξεκινήσει να σου λέει για εκείνον, το πόσο κακός ή καλός ήταν. Να θυμάσαι μεν ότι η γνώμη της είναι υποκειμενική, αλλά δώσε και μια βάση σε όσα μπορεί να πει για εκείνον. Ίσως να σου δώσει μια εικόνα για εκείνον που ισχύει, αλλά εσύ ακόμα να μην τη βλέπεις. Ωστόσο, θα τελειώσω με τα λόγια που ξεκίνησα: δεν έχεις καμία υποχρέωση να το συζητήσεις μαζί της. Επιπλέον, και να μην επρόκειτο για τον πρώην της αλλά για κάποιον άλλον που συντάραξε στην προσωπική σου ζωή, τέτοια νέα δεν λέγονται από μακριά, ιδίως με άνθρωπο που δεν μας είναι και τόσο οικείος.

  2. Για μια φορά που βγήκες για καφέ με κάποιον, που δε σου έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον και δεν είναι καν σίγουρο ότι θα ξαναβγείτε σύντομα, δημιουργείς τόση “φασαρία” στο μυαλό σου; Έχω την αίσθηση ότι ο λόγος που θέλεις να το πεις στη φίλη σου είναι ότι προσπαθείς να δώσεις “αληθινές” διαστάσεις σε ένα υποθετικό μελλοντικό φλέρτ (με την ελπίδα να γίνει δεσμός). Επίσης εχω την αίσθηση ότι “θα σου άρεσε” ο καθένας που θα σου έδινε σημασία κι αυτό γιατί ψάχνεσαι πολύ έντονα και ανυπομονείς να κάνεις σχέση (και φαίνεται, πρόσεξέ το λίγο αυτό). Σύνελθε και ηρέμησε. Δεν έγινε τίποτα μεταξύ σας και πιθανόν να μη γίνει. Αν είχε τέτοιο σκοπό γιατί να μην το έδειχνε από την αρχή; Μπορεί ακόμα και να ήθελε να αντλήσει κάποιες πληροφορίες που δεν κατάλαβες καν ότι του έδωσες πάνω στην κουβέντα ή πολύ απλά από κάπου να σε θυμήθηκε, να σε συμπαθεί και να αναρωτήθηκε τι κάνεις. Αν και όταν φτάσετε να έχετε κάτι, τότε μιλάς στη φίλη σου. Τώρα δεν έχει νόημα γιατί αν δε γίνει κάτι μεταξύ σας, σε κανένα μήνα θα σου έχει περάσει το ενδιαφέρον και τζάμπα θα έχεις μπει στη διαδικασία. Εκτός αν θες απλά να της πεις ότι ήπιες έναν καφέ με τον πρώην της, ότι ελπίζεις να μην την ενοχλεί αυτό, αλλά να μην της μιλήσεις για τα αισθήματά σου (που προς στιγμήν δε φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση).

  3. Δανάη να συμπληρώσω ότι με την απάντησή μου παρακάτω (ίσως ήμουν λίγο απότομη) δεν επιχειρώ να σου χαλάσω την ψυχολογία, αλλά να σου δείξω ότι κάνεις πολύ φασαρία για το τίποτα. Αν υπάρχει όμως περίπτωση να το μάθει η φίλη σου ότι βγήκες με τον πρώην της, καλύτερα να το μάθει από εσένα. Αλλά άσε τα περί συναισθημάτων απ’έξω.

  4. Τίποτα να μη κάνεις εφόσον και αυτός δεν εχει δείξει κάτι. Γιαυτό αρχισε “να σου αρέσει”:γιατι ειναι πρώην της φίλης σου και σε έχει στην τσίτα για το τί θα γίνει και έχεις βραχυκυκλωθεί τωρα εσύ και καίγεσαι και δεν ξερεις τι να κάνεις. Το πιθανότερο είναι να μη γίνει τιποτα και αυτός να ψάχνεται γενικά. Αστο χαλαρά και όταν και εάν κάνει κίνηση, ανάφερέ του οτι με την πρώην του είστε φίλες και πώς το βλέπει αυτό ;;;;

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More