Σοφία: “ Μου απαγορεύει να βγαίνω με τις φίλες μου κι αν το κάνω σπάει τα τηλέφωνα…”

Γεια σας κορίτσια!
Θέλω κι εγώ τη βοήθειά σας…

Είμαι με κάποιον και είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του. Το ίδιο κι αυτός. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί καθημερινά και προκαλεί τεράστιους τσακωμούς. Η ζήλια του.

Είναι αρρωστημένα ζηλιάρης. Πού κοιτάω, πού θα πάω, τι φοράω… Όλα τον ενοχλούν. Μου απαγορεύει να βγαίνω με τις φίλες μου κι αν το κάνω σπάει τα τηλέφωνα και μετά ακολουθεί τσακωμός. Με κάνει συνέχεια να κλαίω και νιώθω μονίμως ένα άγχος.

Ούτε στη δουλειά μου δεν βρίσκω ησυχία. Μου τηλεφωνεί συνέχεια, με ρωτάει τα πάντα κι αν καθυστερήσω να σηκώσω το τηλέφωνο ή δεν απαντήσω αμέσως στα μηνύματά του γίνεται ο κακός χαμός.

Έχω προσπαθήσει να του μιλήσω, του εξηγώ ότι μόνο αυτόν αγαπάω και θέλω, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει. Μπορώ να πω ότι χειροτερεύει κιόλας.

Πείτε μου τι να κάνω; Πώς μπορώ να τον κάνω να καταλάβει ότι μόνο αυτόν θέλω; Πώς μπορώ να τον κάνω να σταματήσει να φοβάται ότι θα κάνω κάτι με κάποιον άλλον;

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Έχω δοκιμάσει ήδη ό,τι μπορώ. Έχω μειώσει πολύ τις συναντήσεις με τις φίλες μου, προσέχω να μην ντύνομαι προκλητικά, αφιερώνω όλον τον ελεύθερό μου χρόνο σε αυτόν, αλλά δεν αλλάζει η συμπεριφορά του.

Σοφία


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Δυστυχώς αυτό είναι παθολογική ζήλεια και δεν σταματά ακόμα κι αν εσύ βάλεις μπούρκα και σταματήσεις κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Που, εδώ που τα λέμε, και να το έκανες αυτό, αυτός πάλι θα έβρισκε λόγο να είναι δυσαρεστημένος, αυτή τη φορά με το γεγονός ότι κάθεσαι σπίτι και “δεν κάνεις τίποτα” και θα έβρισκε κάποια άλλη, με δουλειά και με μίνι φούστα, μέχρι να τα φτιάξει μαζί της και ν’ αρχίσει πάλι από την αρχή με τις ζήλειες του. Επειδή είσαι ακόμα στο στάδιο του άνευ όρων έρωτα, δεν βλέπεις τις αρνητικές προοπτικές που θα έχει αυτή η σχέση. Το να σου κάνουν έλεγχο, το να σου ψαχουλεύουν τα πράγματα και το να σου επιβάλλουν τι πιο συντηρητικό θα βάλεις είναι προσβλητικό για σένα και μάλιστα υπονοεί κάτι: ότι αν, για παράδειγμα, όσο είστε έξω κάποιος σε κοιτάξει ή σε φλερτάρει, ότι δεν φταίει εκείνος που θα το κάνει αυτό, αλλά εσύ, επειδή “προκαλείς.” Και αυτό δεν ξέρεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Σήμερα σου λέει βάλε κάτι πιο κλειστό και μη βγεις με την κοριτσοπαρέα σου, αύριο θα σου πει παράτησε τη δουλειά σου και μετά μπορεί να φτάσει και μέχρι το ξύλο. Μου φαίνεται ότι ο τύπος κουβαλάει τραύματα τεράστιας ανασφάλειας και ίσως απωθημένα παραμέλησης, τα οποία, όμως, όσο κι αν εσύ τον αγαπάς, δεν μπορείς να του τα γιατρεύσεις. Αυτή είναι η αλήθεια. Μακάρι με το χρόνο να το καταλάβεις αυτό και να φύγεις από κοντά του, μόνο αργά να μην είναι ως τότε.

  2. Με σκότωσε η τελευταία ερώτηση. Ένα σκαλί πριν το: “Κορίτσια, τι να κάνω; Έχω βάλει το ράσο, έχω σταματήσει μέχρι και στο σούπερ μάρκετ να πηγαίνω, έχω παρατήσει τη δουλειά μου για να έχω όλον τον ελεύθερο χρόνο να του αφιερώσω, κι αυτός πάλι με ζηλεύει, πιστεύει ότι κάνω τρελίτσες με το κοντάρι της σφουγγαρίστρας όσο εκείνος δεν είναι σπίτι… Τι να κάνω για να του δείξω ότι μόνο εκείνον θέλω και ότι δεν ψάχνω αντικαταστάτη του ςτις σεξουαλικές μου ανάγκες;” Και μεταξύ μας τώρα, καλύτερα μόνη με το κοντάρι της σφουγγαρίστρας σε μια τέτοια περίπτωση παρά μ’ έναν αθεράπευτο, αρρωστημένο ζηλιάρη. Σοφίαααα! Συγκεντρώσου! Δεν σχολιάζω τίποτε άλλο, νομίζω ότι ξέρεις ποια είναι η δική μου γνώμη.

  3. Ειναι αρρωστος, προσεχε μην αρρωστησεις κι εσυ

  4. τα ιδια περασα κ εγω κ τα παρατησα ολα παρόλο που τον αγαπούσα….δεν αντεχα αλλο αυτη τη καταπίεση..τωρα ειμαι πολυ Καλύτερα κ δεν αφηνω κανένα να μ καταπιέζει πια!!! Ο ανθρωπος δεν αλλάζει….

  5. Δε θα αλλάξει ποτέ, ό,τι κι αν κάνεις! Να το ξέρεις! Τα ίδια ακριβώς και με τον πρώην μου, ώσπου μετά από 3,5 χρόνια δεν άντεξα άλλο.

  6. Φύγε μακριά όσο μπορείς πιο γρήγορα.

  7. είσαι πολύ ερωτευμένη με τον κομπλεξικό ;; άνεργος είναι και όλη μερα σε κυνηγάει και σου τηλεφωνάει;

  8. Εχω περασει ακριβως τα ιδια! δεν υπαρχει γυρισμος και φυσικα δεν προκειται να καταλαβει ποτε! οσο σκληρο και να ακουγεται αφησε τον! αυτην ειναι η λυση αλλιως μια ζωη θα το μετανιωνεις και ειναι τοσο μικρη για να την σπαταλας με δυστυχια!

  9. einai pathologika arwstos akomi kai me burga na eisai avtos tha vrh kati fhge oso einai nwris dioti apilitai akomi kai h zoi sou kathe mera akoume tetoia sths idiseis pou kataligoun i sxeseis apo pathologiki zilia.px paterades pou skotonoun ta paidia tous kai thn gynaika tous apo pathologiki zilia

  10. Einai apla ta pragmata.
    Parata ton…
    Siko kai fyge prin na arxisei na ginetai biaios, giati tha ginei kai auto kapoia stigmi.

  11. Έχω περάσει ακριβώς τα ίδια.Αργά ή γρήγορα θα σηκώσει και χέρι..Δε σου αξίζει κάτι τέτοιο. Δε θα ήταν πιο ωραίο να έχεις μια σχέση που θα ζήλευε ο καθένας; Μια ισορροπημένη σχέση. Εγώ για να χωρίσω και να ξεφύγω ζήτησα τη βοήθεια των γονιών μου. Μια συμβουλή ακόμα. Όταν πάρεις την απόφαση μην ξαναγυρίσεις γιατί τα πράγματα θα είναι χειροτερα μετά.Αυτοί ή άνθρωποι δε φεύγουν εύκολα δυστυχώς..

  12. Φυγεεεεεεεε όσο προλαβαίνεις… Το ίδιο αντιμετώπισε η κολλητή μου και πίστεψε με είναι πολύ άσχημο όλο αυτό. Και πάντα έχει άσχημη κατάληξη. Ο άνθρωπος δεν διορθώνεται σε αυτό και αν κάνει προσπάθειες θα είναι ψεύτικες. Η κολλητή μου έκανε τα πάντα. Του φέρθηκε και αυτή με τόση ζήλια και το αποτέλεσμα ήταν να της κάνει ακόμη χειρότερα. Η μόνη λύση κατά τη γνώμη μου είναι η φυγή.

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More