Λεχου – Κωνσταντινίδου: Ένωσαν τις δυνάμεις τους για τα παιδιά της ActionAid!

Τη δράση της ActionAid προσπάθησαν να ενισχύσουν με τον τρόπο τους η Κατερίνα Λέχου και η Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, οι δυο τους συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου/CD της Βούλας Νικολαϊδου “Ένα δύσκολο αντίο”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εν Πλω. Με τη συνοδεία της μουσικής διάβασαν στο κοινό αποσπάσματα από το βιβλίο, το οποίο θα διαθέσει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του στη δράση της ActionAid, με στόχο την ενίσχυση του προγράμματος “Κατασκευή Σχολείου στο Απονταμπόγκο της Γκάνας”.

Το Νηπιαγωγείο/Δημοτικό του χωριού Απονταμπόγκο έχει 625 μαθητές. Λόγω έλλειψης αιθουσών και εξοπλισμού τα παιδιά κάθονται στο πάτωμα ή στο ύπαιθρο, ενώ τις περιόδους βροχοπτώσεων δεν πηγαίνουν καθόλου σχολείο αφού δεν υπάρχει στέγη.

Τόσο η Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, όσο και η Κατερίνα Λέχου, που είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι τη Γκάνα, αφού είναι ανάδοχος ενός παιδιού από εκείνη την περιοχή και συμμετέχει ενεργά στη δράση της ActionAid, προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα προβλήματα αυτών των παιδιών, προσφέροντας αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν η Αγγελική Γενά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Περικλής Κούκος, συνθέτης, πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η συγγραφέας του βιβλίου, ενώ εκπρόσωπος της ΑctionΑid απεύθυνε τον χαιρετισμο.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η μικρή Κωνσταντίνα μαθαίνει πως η δασκάλα της φεύγει από το σχολείο της με μετάθεση για την Αθήνα. Νοιώθει μεγάλο θυμό γιατί παράλληλα κι ένα άλλο “δύσκολο αντίο” την περιμένει γυρίζοντας στο σπίτι… Αισθάνεται πως κανείς δεν την καταλαβαίνει και δεν μπορεί με κανέναν να μοιραστεί αυτά που νιώθει.

Δες φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου:

Read More

And More