Το TL!fe στα παρασκήνια του Α’ Ημιτελικού

Βρισκόμαστε στο καμαρίνι του Γ. Αλκαίου…Λίγα λεπτά πριν την μεγάλη στιγμή που ο Γιώργος Αλκαίος θα φωνάξει “ΟΡΑ” σε όλη την Ευρώπη. Είναι οι τελευταίες κουβέντες με τους χορευτές. Το άγχος μεγάλο.

Οι χορευτές- φίλοι του Γ. Αλκαίου βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Το χαμόγελο συγκρατημένο… Πρέπει να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό, να αποφύγουν τα λάθη για να επιτευχθεί ο στόχος. Να περάσει η Ελλάδα από τον ημιτελιικό.

Το άγχος αποτυπωμένο στα μάτια όλων. Πίσω διακρίνεται ο Γ. Αλκαίος που μαζί με την χορογράφο του κάνουν μία τελευταία πρόβα στις κινήσεις του τραγουδιστή πάνω στην σκηνή.

Από το πλευρό του δεν έφυγε στιγμή ο παιδικός του φίλος Διονύσης Σχοινάς. Του έδινε κουράγιο και δύναμη. Απομένουν λίγα λεπτά πριν ο Γιώργος ανέβει στην σκηνή.

Μέσα το στάδιο έχει κατακλυστεί από τις ελληνικές σημαίες. Ο ενθουσιασμός όλων είναι μεγάλος. Βεβαία, αρκετά ήταν τα κενά καθίσματα μέσα στο στάδιο, που δημιούργησαν απορία…

Ανάμεσα σε αυτές τις θέσεις, δυο μάτια έχουν καρφωθεί πάνω στην σκηνή, και δεν είναι άλλα από του πατέρα του Γ. Αλκαίου, Γιάννη Βασιλείου.

Κάνοντας το σημάδι της νίκης και έχοντας τυλίξει την ελληνική σημεία γύρω από τον ώμο του, μπήκε ο Γιάννης Βασιλείου στην είσοδο του σταδίου.

Λίγο πριν μαζί με όλη την ελληνική αποστολή, είχε χαιρετήσει τον γιο του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο Γιώργος Αλκαίος τραγουδάει και ξεσηκώνεται όλο το στάδιο. Η προσπάθεια τελειώνει, τα φώτα σβήνουν. Πρώτος προς το καμαρίνι τρέχει ο κύριος Τζώνυ Καλημέρης, ο οποίος στα δάχτυλα του αριστερού του χεριού έχει γράψει με χένα την λέξη Όπα… Ένα γράμμα σε κάθε δάχτυλο.

Το τελικό αποτέλεσμα ικανοποιεί τους πάντες. Η αγωνία δεν κράτησε πολύ γιατί η ονομασία της Ελλάδας βρισκόταν στον τέταρτο φάκελο. Ακριβώς όπως είχε προβλέψει ο Διονύσης Σχοινάς, θα πει στους Έλληνες δημοσιογράφους αργότερα ο Γιώργος Αλκαίος.

Στη συνέντευξη τύπου τα ερωτήματα που θα τεθούν στον Έλληνα εκπρόσωπο συνδυάζουν την επιτυχία του με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας. Διπλωματικά θα καταφέρει να απαντήσει και στη συνέχεια θα διαλέξει το μαγικό χαρτάκι οπού θα αποκαλύψει σε ποια θέση θα εμφανιστούμε την ημέρα του ημιτελικού. Και αυτή είναι η 11!

Η Ρίκα Βαγιάνη θα παρακολουθήσει και εκείνη την συνέντευξη τύπου. Είναι αρκετά κουρασμένη, επιλέγει να καθήσει στο πάτωμα.

Η υπόλοιπη βραδιά θα βρει τον Γ.Αλκαίο και τους φίλους του στο ξενοδοχείο. Θα γλεντήσουν για λίγο την επιτυχία τους αλλά θα πέσουν για ύπνο καθώς ξέρουν πώς την επόμενη ημέρα τους περιμένει σκληρή δουλειά. Όπως αποκάλυψε ο γνωστός τραγουδιστής, θα δούμε αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης του τραγουδιού την βραδιά του τελικού. Αυτή η ημέρα πάντως, ήταν η ημέρα του ΟΡΑ.


Read More

And More