Ετοίμασε μόνη σου το τραπέζι της Σαρακοστής. Παραδοσιακές συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα!

Τα Κούλουμα είναι ευκαιρία για νόστιμα μεζεδάκια και συγκέντρωση με όλους του φίλους. Μπορεί ο καιρός να μην μας κάνει τη χάρη να τα γιορτάσουμε έξω στον αγρό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ετοιμάσεις όλα εκείνα που θα κάνουν το τραπέζι σου εορταστικό και πεντανόστιμο.

Κάνε κλικ επάνω στη συνταγή και δες τι θα χρειαστείς, αλλά και οδηγίες για να την ετοιμάσεις. Και καλή Σαρακοστή

Δεν γίνεται Καθαρά Δευτέρα χωρίς το πικάντικο, ξυδάτο χταποδάκι. Δεν είναι δύσκολο στην προετοιμασία και θα συνοδεύσει τέλεια το ουζάκι ή το κρασί σου.


Είναι ένα από τα πιο κλασικά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την ετοιμάσεις, αρκεί να έχεις όλα τα φρέσκα και νόστιμα υλικά που χρειάζεται.

NTOΛΜΑΔΙΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ

Γιαλαντζί είναι το ψεύτικο το ημιτατιόν! Όχι, τα ντολμαδάκια σου δεν θα είναι καθόλου ψεύτικα. Αντίθετα θα είναο πεντανόστιμα. Πολύ απλά, για να συμβαδίσουν με τη σαρακοστή δεν θα έχουν κιμά και θα είναι με ρύζι, μπόλικο κρεμμύδι και λεμόνι! Απολαυστικά!

Δοκίμασε αυτή την απλή συνταγή με σπανάκι και σουπιές. Πρόκειται για το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα υγιεινό πιάτο. Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες των θαλασσινών μαζί με το σπανάκι και το ελαιόλαδο. Ότι πρέπει για μια οικογένεια…

Η Καθαρά Δευτέρα είναι εδώ και θέλεις να έχεις τα πάντα στο τραπέζι σου. Μην αγοράσεις τίποτα…ακόμη και η λαγάνα θα είναι σπιτική και πεντανόστιμη. Συνόδευσε όλους τους παραπάνω μεζέδες με τη δική σου ζυμωτή λαγάνα!

Και βέβαια, δεν γίνεται σαρακοστιανό τραπέζι χωρίς τουρσί. Ο Master Chef Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει πως θα το φτιάξεις μόνη σου. Δες το βίντεο παρακάτω…

Read More

And More