Εικόνες φρίκης στην Ιαπωνία.Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο!

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιαπωνία που ζει από μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της. Εικόνες φρίκης κάνουν το γύρο του κόσμου μετά τον σεισμό των 8,9 Ρίχτερ και το τσουνάμι 10 μέτρων που όπως είπαν επιστήμονες έτρεξε με την ταχύτητα αεροπλάνου τζάμπο. Εκατοντάδες πτώματα σε παραλίες, σκηνές που θυμίζουν την “Αποκάλυψη”, κατεστραμμένες υποδομές.

Η επόμενη ημέρα φέρνει και τον εφιάλτη της πυρηνικής ενέργειας. Από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη ΒΑ Ιαπωνία, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Ναότο Καν εκλύεται ραδιενεργό καίσιο. Αυτό έρχεται να ενισχύσει τους φόβους για τήξη του πυρήνα του, καθώς η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος μετά τον σεισμό των 8,9 Ρίχτερ έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης. Από την περιοχή – σε ακτίνα 10 χμ. – απομακρύνονται 20.000 κάτοικοι.

Μετά την είδηση για διαρροή ραδιενέργειας, στο εργοστάσιο σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Η ιαπωνική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες που παρουσιάζουν καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, τονίζοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω του είναι 20 φορές υψηλώτερα από το κανονικό.

Δες τι μετέδωσε πριν από λίγο το CNN

Read More

And More