Συνεχίζεται η τραγωδία στην Ιαπωνία: Επικίνδυνο το νερό και σε άλλη πόλη κοντά στο Τόκιο

Το μόνο θετικό νέο για τους Ιάπωνες είναι ότι εδώ και λίγη ώρα επαναλαμβάνονται οι εργασίες στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Ωστόσο, 3 εργάτες νοσηλεύονται γιατί εκτέθηκαν στην ραδιανέργεια.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του εργοστασίου, είχαν αναστείλει τις εργασίες, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον αντιδραστήρα 3, χθες το απόγευμα.
Νέα μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5.9 βαθμών, έγινε αισθητή στη βόρειο-ανατολική χώρα, δεν αναφέρθηκαν, ευτυχώς, τραυματισμοί, ούτε εξεδόθη προειδοποίηση για πιθανό τσουνάμι.
Τα νέα όμως δεν είναι ευχάριστα από την εξάπλωση της ραδιενέργειας καθώς ανιχνέυτηκε ιώδιο πάνω από τους κανόνες ασφαλείας, για βρέφη, στο σύστημα καθαρισμού του πόσιμου ύδατος στην πόλη Καβαγκούτσι της επαρχίας Σαϊτάμα, που γειτονεύει με το Τόκιο.
Οι εργάτες προσπαθούν ακόμα να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον κατεστραμμένο, από το τσουνάμι, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Τρεις εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 3 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα νοσηλεύονται έπειτα από την έκθεσή τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία, ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας.
Στο Καβαγκούτσι μετρήθηκαν 120 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου-121, λίγο υψηλότερα από τα συνιστώμενα ανώτατα όρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο. Χθες το Τόκιο είχε ανακοινώσει μετρήσεις της τάξης των 210 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου, σε εργοστάσιο επεξεργασίας πόσιμου ύδατος και είχε εκδώσει σύσταση για μη χορήγηση νερού από τη βρύση σε ανήλικους και βρέφη.
Η παρουσία αυξημένων ποσοστών ραδιενεργού ιωδίου στον οργανισμό βρεφών και ανηλίκων, ενοχοποιείται για πιθανές βλάβες αλλά και πρόκληση κακοήθειας, στο θυρεοειδή αδένα.

Read More

And More