Δ. Αιγινίτη στο TLIFE: Έχω συγχωρήσει απιστία στο παρελθόν!

Η Δήμητρα Αιγινίτη, που πέρασε την ημέρα της Ανάστασης και του Πάσχα με τους γονείς και άλλους συγγενείς της στον Κάλαμο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TLIFE, μίλησε για όλα, χωρίς φόβο και πάθος!

Πώς βρίσκει αυτή η περίοδος την Δήμητρα Αιγινίτη; ”Ε, κουτσή… (γέλια) Λόγω του ατυχήματος στο ”Wipe Out” είμαι σε φάση αποκατάστασης. Έπαθα εξάρθρημα επιγονατίδας στα γυρίσματα και ήταν αναγκαία η επέμβαση. Το χειρουργείο έγινε αρχές Απριλίου στην Ελλάδα και τώρα κάνω φυσικοθεραπείες. Κάθε μέρα γίνομαι όλο και καλύτερα πάντως. Φαντάζομαι ότι μέχρι αρχές Μαΐου θα είμαι εντελώς καλά.”

Εδώ κι έξι χρόνια εργάζεται στην εφημερίδα ”Πρώτο Θέμα” και το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε κάποιες συζητήσεις, κάποιες από τις οποίες θα γίνουν και μέσα στον Μάϊο, για μελλοντική παρουσίαση εκπομπής. Δεν αναφέρει αν έχει υποστεί μείωση των αποδοχών της, αλλά δηλώνει ότι ”στην εφημερίδα είναι όλα Ok.” Πιστεύεις ότι υπάρχουν δουλειές σήμερα; ”Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή, η οικονομική κρίση έχει στενέψει τα πράγματα, οπότε μαθαίνουμε να ζούμε μ’ αυτό, να κάνουμε υπομονή και να δείχνουμε κατανόηση.”

Την έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; ”Κάνω περισσότερη οικονομία. Παλαιότερα ήμουν πιο σπάταλη, πιο ανέμελη. Τώρα θα κάνω δεύτερη σκέψη… Μπαίνω σε μια διαδικασία αγοράς πολύ συνειδητοποιημένα κι όχι απλά για να την κάνω την αγορά. Η τελευταία φορά που βγήκα για ψώνια ήταν πριν από έναν μήνα, οπότε δεν θυμάμαι πόσα ξόδεψα… (γέλια) Όλος ο κόσμος έχει επηρεαστεί και πιστεύω ότι μπαίνει σε μια διαδικασία δεύτερης σκέψης, κάτι που δεν υπήρχε παλιότερα… γιατί γενικώς, οι Έλληνες, είμαστε αρκετά large, ανεξάρτητα από τον μισθό μας.”

Σχετικά με την πολιτική, δηλώνει ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές δεν ψήφισε, και αναφέρει ότι η αποχή της ήταν συνειδητή, ενώ σχετικά με την σχέση της με τη θρησκεία λέει χαρακτηριστικά: ”Πιστεύω στην υπέρτατη δύναμη.”

Υπάρχει κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου, που δεν σ’ αρέσει και θα ήθελες ν’ αλλάξεις; ”Κανείς δεν είναι τέλειος και σίγουρα υπάρχουν κάποια στοιχεία που είναι αρνητικά, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρίνει κάποιος άλλος για μένα… Το να πω, ας πούμε ότι, είμαι αυθόρμητη, είναι πολύ κοινότυπο. Πολλές φορές όμως, ο αυθορμητισμός δεν είναι ιδιαίτερα καλός και μπορεί να έχει πολλά στοιχεία παρορμητισμού. Είναι όμως κάτι που, ενώ μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό, δεν θα ήθελα ν’ αλλάξω.”

Ποια είναι η άποψή σου για τα μοντέλα που ακούμε κατά καιρούς στις ειδήσεις να εκδίδονται ή να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, είτε από άποψη είτε για να μπουν στον χώρο του lifestyle; ”Το μόνο που έχω να πω είναι ότι, υπάρχουν τα μοντέλα που κάνουν πραγματικά καριέρα και είναι σούπερ επαγγελματίες. Εκείνες δεν έχουν κανένα λόγο, ούτε να εκδίδονται ούτε να μπαίνουν στη διαδικασία κυκλωμάτων κλπ, γιατί κάνει κακό στην καριέρα τους. Άρα, εκείνες που παρεκλίνουν, για μένα δεν είναι επαγγελματίες. Είναι ένα τεράστιο καζάνι μέσα στο οποίο βράζουν πολλά ονόματα και άτομα από διάφορους χώρους… Επίσης, υπάρχουν και κάποια κορίτσια, που απλά δηλώνουν μοντέλα, χωρίς να έχουν κάνει μια επαγγελματική φωτογράφιση ή επίδειξη, ίσα ίσα για το φαίνεσθαι”.

Σου έχουν κάνει ποτέ πρόταση στο παρελθόν να κάνεις κάτι παρόμοιο…; Να σε προσεγγίσουν για να ”συνοδεύσεις” κάποιον προκειμένου ν’ ανεβείς…; ”Όχι! Και το λέω πολύ ειλικρινά. Γενικά θεωρώ πως, για να δεχθεί μια κοπέλα μια τέτοια πρόταση, σημαίνει ότι έχει δώσει και κάποια δικαιώματα. Άρα, όταν υπάρχει μια αξιοπρεπής στάση κι όταν αντιμετωπίζεται το επάγγελμα με σοβαρότητα, αυτό εισπράττεται από όλους, οπότε δεν γίνονται και ανάλογες κινήσεις.”

Έχεις διαπληκτιστεί ποτέ έντονα στον χώρο εργασίας σου; ”Όχι, ποτέ. Δεν έχει τύχει, δεν έχει υπάρξει η αφορμή και γενικά είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθώ να τα βλέπω ήρεμα τα πράγματα και να τα επεξεργάζομαι όλα. Δηλαδή και την πλευρά του άλλου και την δική μου, ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Επίσης, εργάζομαι σε μία εφημερίδα όπου το εργασιακό κλίμα είναι πάρα πολύ θετικό.”

Τι μπορεί να σε βγάλει εκτός εαυτού; ”Αυτά που μπορούν να με βγάλουν εκτός εαυτού είναι η αχαριστία και το ψέμα. Ενοχλούμαι από ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν, δεν εκτιμούν κι όταν κάνεις για εκείνους κάποια θετικά πράγματα λειτουργούν αχάριστα”.

Σου έχει συμβεί, ο άνθρωπος που είναι δίπλα σου να σου φερθεί αχάριστα ή να σου πει ψέματα κι εσύ να του το συγχωρήσεις; Δίνεις εύκολα δεύτερη ευκαιρία; ”Ναι, μου έχει συμβεί. Δίνω πάντα στους άλλους δεύτερη ευκαιρία, δεν δίνω όμως, ποτέ τρίτη! Κι αυτό δεν ισχύει μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά γενικότερα σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, είτε είναι ερωτικές είτε φιλικές. Νομίζω ότι όταν δίνεις δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον, μπαίνεις σε μια διαδικασία να του εξηγήσεις τι είναι αυτό που σ’ ενοχλεί ή αυτό που θα ήθελες… Αν λοιπόν, αυτό δεν γίνει αντιληπτό, από κει και πέρα τι να παλέψεις και πόσο;”

Έχεις πέσει ποτέ “θύμα” απιστίας; ”Ναι, μου έχει συμβεί. Πριν από κάποια χρόνια.”

Πώς αντέδρασες; ”Τον συγχώρησα, αλλά από κει κι έπειτα, τίποτα δεν παραμένει ίδιο. Οπότε εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή τελειώνει. Νομίζω γενικότερα, ότι πρέπει να συγχωρούμε στη ζωή μας… Δεν είμαι υπέρ του να είναι κανείς εγωιστής…

Και είναι κι αυτό που είπα νωρίτερα, ότι όλοι οι άνθρωποι, μα όλοι, ό,τι κι αν έχουν κάνει στη ζωή τους, αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση τίποτα δεν παραμένει ίδιο τελικά, ύστερα από την απιστία. Οπότε κάποια στιγμή τελειώνει, γιατί δεν υπάρχει πια εμπιστοσύνη. Κάτι σπάει…”

Αυτή την περίοδο είσαι ερωτευμένη; ”Είμαι σε μία ήρεμη φάση της ζωής μου κι έχω επικεντρωθεί σε άλλα πράγματα.”

Δεν είσαι ”κλειστή” όμως, απέναντι στον έρωτα… ”Νομίζω ότι θα ήταν πολύ λάθος για έναν άνθρωπο να είναι κλειστός σ’ έναν έρωτα. Ο έρωτας είναι ζωή!”

Το κεφάλαιο γάμος; ”Το κεφάλαιο γάμος μόλις έκλεισε για μένα! Ν’ ανοίξω νέο κεφάλαιο; (γέλια) Είναι πολύ νωρίς για μένα στην παρούσα φάση να συζητήσω για το ενδεχόμενο ενός επόμενου γάμου. Οπότε δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι. Σε καμία περίπτωση!”

Οικογένεια θα ήθελες να κάνεις; ”Φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι η οικογένεια, οπότε ναι, φυσικά και θέλω να κάνω. Κάποια στιγμή, όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος θα γίνει.”

Ποια είναι η σχέση σου με τον καθρέφτη; ”Θα έλεγα ότι έχω σχετικά κακή σχέση μαζί του. (γέλια) Έχω τόση σχέση όση χρειάζεται, για να φαίνομαι και να είμαι περιποιημένη.”

Θα έκανες πλαστική επέμβαση; ”Αν κάποια στιγμή υπήρχε κάτι το οποίο μ’ ενοχλούσε, ναι, θα έκανα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, δεν είμαι αρνητική… Αρκεί να είναι κάτι, το οποίο πραγματικά μ’ ενοχλεί και δεν με κάνει να αισθάνομαι καλά. Δεν έχω σκεφτεί μέχρι τώρα να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία… Αν ωστόσο, μετά από κάποια χρόνια, δεν νιώθω καλά με τον εαυτό μου, θα έκανα μια αισθητική παρέμβαση.”

Read More

And More