Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο αντίο στο Θανάση Βέγγο

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η νεκρώσιμος ακολουθία. Φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι που αγάπησαν τις ταινίες του διάσημου Έλληνα κωμικού αποχαιρέτησαν σήμερα τον “καλό μας άνθρωπο”. Ωστόσο μυστήριο παραμένει ακόμη το πού θα γίνει η ταφή του.

‘Οπως έγινε γνωστό, λίγο νωρίτερα, η οικογένεια του δημοφιλούς ηθοποιού γνωστοποίησε την πρόθεσή της να μην δημοσιοποιηθεί η ώρα και ο τόπος που θα ταφεί ο πατέρας και σύζυγος Θανάσης, καθώς οι διακριτικοί τόνοι και το χαμηλό προφίλ του ηθοποιού, σε όλη την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία. Ο γιος του Θανάση Βέγγου δήλωσε ότι δεν θα γίνει σήμερα η ταφή και ίσως γίνει κι εκτός Αθηνών. Ζήτησε να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να ψάχνουν για το πού θα γίνει η ταφή. Επίσης ζήτησε να μην παιχτεί ούτε ένα καρέ από την στιγμή της ταφής.

Πολλοί φίλοι και θαυμαστές του μεγάλου ηθοποιού βρέθηκαν στην Αγία Μαρίνα στο Θησείο για να πουν το τελευταίο αντίο. Μαζί και όλος καλλιτεχνικός κόσμος που δεν έχει να πει τίποτα κακό για τον φίλο του. “Φεύγει ο βασιλιάς του γέλιου”, δήλωσε πριν λίγο ο Φώτης Μεταξόπουλος. Η σεμνή τελετή μετατρέπεται λαϊκό προσκύνημα!

Επικήδειο για τον αγαπημένο τους συνάδελφο από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, διάβασε η Λίλα Καφαντάρη και ο Γιάννης Βογιατζής, ο εξομολόγος του Θανάση Βέγγου, ενώ αυθόρμητα μίλησε και ο πολύ καλός φίλος του Θανάση Βέγγου, Μιχάλης Γιαννάτος.

Δες βίντεο από την στιγμή που η γυναίκα της ζωής του μεγάλου ηθοποιού, η Ασημίνα Βέγγου φτάνει στην εκκλησία

Πλήθος κόσμου έξω από την εκκλησία περιμένει για να δώσει το τελευταίο φιλί στον αγαπημένο ηθοποιό!

Συγκινημένη η Ειρήνη Κουμαριανού

Ο Γιώργος Βασιλείου που μίλησε με πολλά συγκηνιτικά λόγια για τον συνάδελφό του

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Κώστας Πρέκας, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο τραγουδιστής Μυθριδάτης, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Βάσια Τριφύλλη, ο Δημήτρης Αρώνης, ο Τάσος Κωστής, η Ελένη Φιλίνη, ο Γιάννης Βογιατζής, η Άννα Βαγενά και πολλοί άλλοι βρίσκονται στο Ναό.

Η Βάσια Τριφύλλη

Η Άννα Φόνσου μαζί με τον Σπύρο Μπιμπίλα

Ο Κώστας Πρέκας

Ο Σπύρος Πόρος μαζί με την σύζυγό του

Ο Μιχάλης Γιαννάτος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος

Το στεφάνι της οικογένειας Μάνου Χατζιδάκι


Ο Θανάσης Βέγγος, ο Θανάσης μας, πέθανε χθες, σε ηλικία 84 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”. Έφυγε από τη ζωή διακριτικά, έτσι όπως έζησε, παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια.

Όπως γράφει το www.zappit.gr η οικογένεια του Θανάση Βέγγου επιθυμεί να αποφύγει τον συνωστισμό που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ταφής του και δεν έχει ανακοινώσει ούτε το πότε, ούτε το πού θα είναι η τελευταία κατοικία του δημοφιλούς ηθοποιού. Μόνο τα πολύ κοντινά του πρόσωπα γνωρίζουν. Δεν αποκλείεται η ταφή να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα ή ακόμα και δύο μέρες μετά.

Όσον αφορά στον τόπο ταφής, αν γίνει αποδεκτό από τους οικείους του ηθοποιού τα έξοδα της κηδείας να γίνουν δημοσία δαπάνη, ίσως αυτός να είναι το Α’ Νεκροταφείο. Όμως, ο Θανάσης Βέγγος είχε φτιάξει οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής, όπου και είχε μεταφέρει τα οστά του πατέρα του.

Συγκινητικές στιγμές από τις τελευταίες εμφανίσεις του Θ. Βέγγου

Είναι η στιγμή που ο Θανάσης Βέγγος, σε εκδήλωση προς τιμήν του σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του σπάει και δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Είναι η στιγμή που μιλάει για τον εαυτό του και σε μια φράση περιγράφει όλη του την ζωή. Δες το βίντεο.

Read More

And More