Προσοχή! Από 1.000 ως 50.000 πρόστιμο σε όποιον αγνοήσει τη διαδικασία της απογραφής!

Από την Τρίτη 10 Μαΐου μέχρι και τις 24 του μήνα θα γίνει η απογραφή του πληθυσμού, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους. Χρειάζεται, όμως, προσοχή, γιατί όσοι αγνοήσουν τη διαδικασία της απογραφής θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Όπως είπε η Αθανασία Ξενάκη, γενική διευθύντρια Στατιστικών Ερευνών ΕΛ.ΣΤΑΤ , όλοι πρέπει να απογραφούν ενώ για όσους δεν απογραφούν θα υπάρχουν κυρώσεις. Η ίδια σημείωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι όσοι αρνηθούν να απαντήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ. Ενώ, προβλέπονται και πρόστιμα από 10.000 έως 200.000 ευρώ για τους απογραφείς που θα παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα.
Οι κυρώσεις αφορούν βέβαια, όσους δεν συνεργαστούν με τους απογραφείς ή αγνοήσουν τη διαδικασία. Σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει πως θα πρέπει να κλειστείς σπίτι και να περιμένεις τον απογραφέα, αφού αν κάποιος λείπει οι απογραφείς μπορεί να περάσουν μέχρι και τρεις φορές και να του αφήσουν κάθε φορά και ένα σημείωμα με το τηλέφωνό τους και την επόμενη φορά που θα πάνε για την απογραφή.
Ακόμη, για τη δική σου ασφάλεια είναι σημαντικό να ελέγξεις αν ο απογραφέας που θα έρθει σπίτι σου, φορά κονκάρδα με το ειδικό σήμερα της Αρχής και το όνομα του, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη του.
Κατά τη διάρκεια της απογραφής, οι πολίτες θα απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με την κατοικία τους, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.

Read More

And More