Διχάζει στις Κάννες το ντοκιμαντέρ για τον θάνατο της πριγκίπισας Diana

Το ντοκιμαντέρ του βρετανού ηθοποιού Κηθ Άλεν παρουσιάζει αποδείξεις όπως ισχυρίζεται, ότι ο θάνατος της πριγκίπισσας μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ στο Παρίσι, δεν ήταν ατύχημα.

Η Νταϊάνα είχε γράψει ένα γράμμα στο οποίο ανέφερε ότι η βασιλική οικογένεια σχεδίαζε ένα “ατύχημα” με το αυτοκίνητο για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να παντρευτεί ξανά ο Κάρολος. Η επιστολή είχε γραφτεί τον Οκτώβριο του 1996 μετά το διαζύγιό της με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου.

O Άλεν παρουσιάζει επίσης την παρακάτω μαυρόασπρη φωτογραφία που τραβήχτηκε από παπαράτσι μετά το τροχαίο όπου η Νταϊάνα δεν δείχνει ετοιμοθάνατη, υπονοώντας ίσως ότι ο θάνατος δεν επήλθε από το τροχαίο.

Εκτός όμως από την φωτογραφία αυτή, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει και μια σειρά από άλλα γεγονότα, ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες οι οποίες υποδεικνύουν και στηρίζουν την κατηγορία απέναντι στο Παλάτι.

Η κριτική που δέχτηκε ο Άλεν στις Κάννες αφορούσε κυρίως τη χρηματοδότηση του ντοκιαμαντέρ, την οποιά ανέλαβε ο πατέρας του Ντόντι. Ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για δολοφονία γιατί το Παλάτι δεν μπορούσε να “αντέξει” το γεγονός ότι η Νταϊάνα θα έφερνε στον κόσμο το παιδί του Ντόντι Αλ Φαγέντ και οι πρίγκιπες θα είχαν αδελφό έναν μουσουλμάνο.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι ζήτησε χρηματοδότηση από πολλές πλευρές – και από το BBC – αλλά κανείς δεν δέχτηκε να το χρηματοδοτήσει πέραν του Αλ Φαγέντ.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρει επίσης ότι εκείνο το βράδυ το αυτοκίνητο της Νταϊάνα και του Ντόντι καταδιωκόταν από άλλα αυτοκίνητα, ωστόσο υπονοεί ότι αυτά δεν ήταν αυτοκίνητα των παπαράτσι που τους ακολουθούσαν παντού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το θανατηφόρο τροχαίο της Diana που είχε γίνει το 1997 στην πρωτεύουσα της Γαλλίας είχε σοκάρει τον κόσμο. Αν και οι παπαράτσι είχαν απαθανατίσει το νεκρό σώμα της πριγκίπισσας, αυτές οι φωτογραφίες δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Είχαν κυκλοφορήσει μόνο λίγες φωτογραφίες, πολύ αλλοιωμένες που δεν είχε εξακριβωθεί αν ήταν πραγματικές.

Δες το trailer του ντοκιμαντέρ:

Read More

And More