Διάσημοι που δέχτηκαν επίθεση κι ένιωσαν τον κίνδυνο στο κέντρο της Αθήνας!

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι ανυπόφορη. Το ζούμε καθημερινά όλοι όσοι ζούμε στην πρωτεύουσα αλλά φυσικά και οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν δει την εγκληματικότητα δυστυχώς να κυριεύει και να αυξάνεται.

Φυσικά όλους μας συγκλόνισε η υπόθεση του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, πατέρα τεσσάρων παιδιών εκ των οποίων το ένα δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει, αφού τρεις αλλοδαποί τον μαχαίρωσαν για μία κάμερα!

Δεν είναι λίγοι και οι διάσημοι που έχουν εκφράσει τον φόβο τους για το κέντρο όπως η ηθοποιός Ευγενία Δημητροπούλου από “το Νησί”, ο Γιάννης Στάνκογλου που εξακολουθεί να ζει εκεί ή που έχουν δεχτεί ακόμη κι επίθεση στο παρελθόν όπως ο Στέλιος Μάινας.

O γνωστός ηθοποιός περιέγραφε μεταξύ άλλων σε κειμενό του για την επίθεση που είχε δεχτεί:
“Μόνο που το δικό μου χέρι, αντανακλαστικά σφίγγει, και ο νεαρός μελαμψός άντρας με κοιτά σαν να μη πιστεύει πώς εγώ αντιστέκομαι…Μου το αρπάζει, τελικά, και τρέχει, αλλά και πάλι, προς μεγάλη του έκπληξη, τον φτάνω φωνάζοντας συγχρόνως βοήθεια… Και τότε, αντί για βοήθεια, γίνεται το αδιανόητο. Από το δρόμο πετάγονται πέντε -προφανώς συμπατριώτες του- που ρίχνουν με μίσος, με κατεύθυνση το κεφάλι μου, δυο γεμάτα μπουκάλια μπύρας, βρίζοντας με συγχρόνως. Ευτυχώς, και τα δυο μπουκάλια μπίρας δεν βρήκαν το στόχο τους, κατέληξαν όμως στη τζαμαρία του απέναντι μαγαζιού ανοίγοντας τρύπα σε κρύσταλλο ασφαλείας δώδεκα χιλιοστών…Οι φίλοι του αστόχησαν γιατί τυχαία βρέθηκαν δυο έλληνες και τους κράτησαν με κίνδυνο της ζωής τους. Δυο έλληνες με έσωσαν από τον ιδιότυπο λιθοβολισμό και από το σίγουρο λιντσάρισμα μου, αφού δυο από αυτούς μου έδειξαν πως κουβαλούν μαχαίρι και καλά θα έκανα να το βουλώσω, κινούμενοι απειλητικά εναντίον μου. Και τους ευχαριστώ δημόσια” Παρ’όλα αυτά εξακολουθεί να επιμένει να μένει στο κέντρο.

Το τηλεοπτικό ζευγάρι από “το Νησί” Ευγενία Δημητροπούλου και Γιάννης Στάνκογλου δήλωσε σε συνέντευξή του

Η Ευγενία Δημητροπούλου δήλωσε στο TLIFE σχετικά με την άσχημη εμπειρία της στο κέντρο της Αθήνας: ”Έχει συμβεί αυτό πολύ καιρό. Πριν δύο καλοκαίρια μου έκλεψαν την τσάντα στο κέντρο, καθώς περπατούσα μόνη μου. Σίγουρα ήταν κάπως περίεργο, αλλά είμαι ένα από τα εκατοντάδες θύματα που πέφτουν καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας. Πρέπει η πολιτεία να κάνει κάτι. Δεν ήταν το περιστατικό αυτό, ο λόγος που μετακόμισα.

Έτσι κι αλλιώς είχα σκοπό να μετακομίσω, απλά μέσα σε όλους τους λόγους ήταν και αυτός της εγκληματικότητας. Είμαι μια κοπέλα, που μένει μόνη της… Συνεχίζω να μένω στο κέντρο, μ’ αρέσει πάρα πολύ. Στο κέντρο θα πάω να δω παραστάσεις, στο κέντρο θα συναντήσω τους φίλους μου και συνεχίζω να μένω εδώ, απλά όχι στην ίδια περιοχή. Προσέχω όσο όλος ο κόσμος, δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.”

Ο Γιάννης Στάνκογλου είπε πως προτιμά το κέντρο της Αθήνας και παραδέχεται πως δεν είναι εύκολο να μένει κανείς εκεί. ”Εκνευρίζομαι πολύ όταν βλέπω πως έχει καταντήσει το κέντρο και μπορεί εγώ ο ίδιος να μη φοβάμαι όταν γυρνάω σπίτι μου, αλλά πολλοί φίλοι μου το σκέφτονται για να έρθουν”, είχε δηλώσει στο ΟΚ.

Έκπληξη προκάλεσε σήμερα και η δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέκος Συσσοβίτης, ο Ηλίας Πανταζόπουλος και μία νεαρή φίλη τους.


Οι τρεις τους φεύγοντας από το πάρτυ που έκανε στο μπαρ της η Κατερίνα Παπουτσάκη και περπατώντας προς την Ομόνοια, δέχτηκαν επίθεση από πέντε αλλοδαπούς άντρες. Οι ίδιοι αντιστάθηκαν κι έβαλαν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους αφού οι αλλοδαποί κρατούσαν ένα σπασμένο μπουκάλι και τους απειλούσαν.Οι δύο άντρες αντιστάθηκαν και πάλεψαν μαζί τους στην οδό Αθηνάς.

Οι αλλοδαποί κατάφεραν να κλέψουν την τσάντα της νεαρής φίλης τους με ό,τι περίειχε αυτή δηλαδή κλειδιά, κινητό τηλέφωνο κι ένα χρηματικό ποσό. Τελικά και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους, αν και οι άντρες έφυγαν με σκισμένα ρούχα, μώλωπες και γρατσουνιές.

Ελπίζουμε να είναι τα τελευταία θύματα…

Read More

And More