Στα δικαστήρια με τον παραγωγό οι ηθοποιοί της παράστασης “Λουκρητία Βοργία”!

Ρολά πριν προλάβει να κάνει πρεμιέρα κατέβασε η πολλά υποσχόμενη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού “Λουκρητία Βοργία”, καθώς οι ηθοποιοί του θιάσου έκαναν επίσχεση εργασίας, μετά από δυο μήνες απλήρωτης εργασίας.

Οι ηθοποιοί έκαναν εντατικές πρόβες, οι τελευταίες λεπτομέρειες είχαν τακτοποιηθεί, η προαναγγελία είχε γίνει, αλλά κανείς δεν είχε πληρωθεί. Κάπως έτσι φαίνεται πως εξελίχθηκαν τα πράγματα με αποτέλεσμα οι εννιά ηθοποιοί του θιάσου (Διδασκάλου, Πολυζωίδης, Κρομμύδας, Καλφαγιάννης, Μαργέτης, Βαρτάνης, Κακούρης, Τσοτουλίδης και Φαρμάκης) να πρχωρήσουν στην επίσχεση, ενώ ο δικηγόρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ετοιμάζει καταγγελίες σε ΙΚΑ και Επιθεώρηση Εργασίας και αγωγές για διαφυγόντα κέρδη.
Το TLIFE επικοινώνησε με τον πρωταγωνιστή της παράστασης Κώστα Κρομμύδα, ο οποίος δήλωσε ότι ο παραγωγός Βασίλης Αναστασίου, τους “κοροϊδεύει” και τους “άφησε άνεργους μέσα στο καλοκαίρι”. “Όλοι οι ηθοποιοί κάναμε επίσχεση εργασίας. Είμαστε απλήρωτοι από την αρχή. Ο παραγωγός μας διαβεβαίωνε ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας, αλλά αυτό δεν έχει γίνει εώς σήμερα. Έχω κάνει και εξώδικο εδώ και δυο εβδομάδες και δεν μου έχει απαντήσει καν. Μας κοροϊδεύει και μας έχει αφήσει 9 ηθοποιούς μέσα στο καλοκαίρι άνεργους. Όλοι οι ηθοποιοί κάναμε ομαδική καταγγελία στο σωματείο μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από τη μεριά του ο σκηνοθέτης και παραγωγός της παράστασης έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά είχε αναφέρει ότι η πρεμιέρα στο “Βεάκειο” είχε αναβληθεί λόγω κάποιου θέματος υγείας.
Οι ηθοποιοί πάντως φαίνονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όλα όσα νόμιμα δικαιούνται…

Read More

And More