Ο μακελάρης “καλλιεργούσε” βόμβες – Ζητάει να μάθει πόσους σκότωσε!

Ελεγχόμενη έκρηξη εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν σε χώρο προσωρινής αποθήκευσης αγροκτήματος μισθωμένου από τον Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό στη Νορβηγία, σκοτώνοντας 76 άτομα, πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της, είπε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στην ελεγχόμενη επιχείρηση, που έγινε στην πόλη Ρένα, περίπου 160 χιλιόμετρα βόρεια του Όσλο.
Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης, υποδυόμενος τον αγρότη, έφτιαχνε την πρώτη ύλη των εκρηκτικών μηχανισμών του, με λίπασμα που αγόραζε.
Έκπληκτος που τα κατάφερε στις δύο δολοφονικές επιθέσεις του δήλωσε ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στον δικηγόρο του, ο οποίος χαρακτήρισε τον πελάτη του «παράφρονα», ενώ διευκρίνισε ότι ο 32χρονος Νορβηγός δεν γνωρίζει, επειδή κρατείται σε απομόνωση, τον τεράστιο διεθνή αντίκτυπο των πράξεών του και ζητά διαρκώς να μάθει πόσους ακριβώς ανθρώπους σκότωσε – εκείνος δεν του απαντά. «Με ρώτησε εάν σοκαρίστηκα και εάν μπορούσα να του εξηγήσω τι ακριβώς συνέβη. Δεν γνώριζε εάν είχε επιτύχει με το σχέδιό του», διότι πίστευε ότι η αστυνομία θα τον είχε συλλάβει νωρίτερα, αλλά θεωρεί ότι «αυτή είναι η αρχή ενός πολέμου που θα διαρκέσει 60 χρόνια».

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More