Η συναυλία του Μ. Θεοδωράκη για τα 86 του χρόνια και το άγχος της Κ. Παπουτσάκη!

Συναυλία για τα 86 χρόνια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε από την ομώνυμη Ορχήστρα το Σάββατο 30 Ιουλίου στις εννιά το βράδυ στην παραλία Βραχατίου για την πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό και τον απανταχού Ελληνισμό.

Όσοι έδωσαν το παρών έζησαν έντονες στιγμές συγκίνησης με τη βοήθεια της ορχήστρας, των ανεκτίμητων δημιουργιών του Μίκη Θεοδωράκη και τις ερμηνείες των Παναγιώτη Πετράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη – οι οποίοι έχουν ξανασυνεργαστεί με τον Μίκη- και Σοφία Παπάζογλου.

Μάλιστα, όταν ξεκίνησε η εισαγωγή των ”Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωροπό” και ”Θα σημάνουν οι καμπάνες”, το κοινό συνόδευε τους ερμηνευτές στα κομμάτια και στο τέλος, ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Επιπλέον, η διοργάνωση φρόντισε -όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος- να έχει και μία τούρτα για τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Espressoo”, ο Μίκης Θεοδωράκης απουσιάζε από την εκδήλωση αυτή, όντας αρκετά λυπημένος για τον χαμό του φίλου του, Μιχάλη Κακογιάννη.

Τέλος, η γνωστή ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη, που συμμετείχε στη βραδιά, λίγο πριν τη συναυλία έκανε αναρτήσεις στην προσωπική της σελίδα στο Twitter εκδηλώνοντας το μεγάλο της άγχος, που πρώτον, θα ερμήνευε τις δημιουργίες ενός μεγάλου ανθρώπου και δεύτερον, μιας και στο ακροατήριο θα βρισκόταν ο ίδιος…


Δες βίντεο και από τη συναυλία:

Read More

And More