Αυτοί είναι 12 από τους ανθρώπους που λεηλατούν το Λονδίνο

Όσα ζουν τις τελευταίες τρεις μέρες οι κάτοικοι του Λονδίνου ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και κάθε φαντασία. Επεισόδια μεγάλης έκτασης έχει ξαναζήσει η βρετανική πρωτεύουσα, τη δεκαετία του ’80 επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Τώρα, αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι το πλιάτσικο και οι λεηλασίες σε οτιδήποτε.

Η κυβέρνηση βγάζει στους δρόμους 16.000 αστυνομικούς με την εντολή να χρησιμοποιήσουν ακόμη και πλαστικές σφαίρες αν χρειαστεί. Ταυτόχρονα, η Μητροπολιτική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες 12 ατόμων που «συνελήφθησαν» από κάμερες ασφαλείας ή τον φωτογραφικό φακό να κλέβουν μαγαζιά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Υπάρχουν όμως πολλοί περισσότεροι που «πιάστηκαν» από το φωτογραφικό φακό διεθνών πρακτορείων να λεηλατούν, να σπάνε, να κλέβουν.
Στόχος δεν είναι μόνο τα μαγαζιά, είναι κυρίως οι ίδιοι οι άνθρωποι. Περαστικοί που αναγκάζονται στη μέση του δρόμου να γδυθούν για να δώσουν τα ρούχα τους. Τραυματισμένοι που δέχονται βοήθεια από αγνώστους, οι οποίοι όμως τους κλέβουν εν ψυχρώ. (Διαβάστε τη σχετική είδηση) Άνθρωποι που βγήκαν να φάνε σε ακριβά εστιατόρια και είδαν ομάδες να μπαίνουν μέσα και να τους παίρνουν ακόμη και τις βέρες!
Το τελευταίο περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο με δυο αστέρια Michelin στο Νότινγκ Χιλ. Οι θαμώνες του μαγαζιού, στο οποίο συχνάζουν και πολλοί διάσημοι, έμειναν άφωνοι όταν 100 κουκουλοφόροι νεαροί εισέβαλαν και τους έκλεψαν ρολόγια, πορτοφόλια, άρπαζαν ακόμη και τις βέρες από τα δάχτυλα των κυρίων που βρίσκονταν εκεί.
Στόχος επίθεσης έγινε και το εστιατόριο του γνωστού μάγειρα, Jamie Oliver, στο Μπέρμιγχαμ.

Read More

And More