Είναι λεσβία, είναι υπουργός και θα γίνει…μπαμπάς!

Πρόκειται για την Αυστραλή υπουργό Οικονομικών Πένι Γουόγκ που ανακοίνωσε ότι η σύντροφός της Σόφι Αλουΐσε περιμένει παιδί.

Η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, που προσωπικά έχει ταχθεί κατά των γκέι γάμων έτρεξε να δηλώσει ενθουσιασμένη με τα ευχάριστα νέα, επιμένοντας μάλιστα ότι η υπουργός πρέπει, οπωσδήποτε, να πάρει άδεια μετά τη γέννηση του μωρού.

Ως η πρώτη ομοσπονδιακή υπουργός που δηλώνει φανερά ότι είναι ομοφυλόφιλη, η Πένι Γουόγκ επιθυμεί, λέει, να διαχωρίσει την προσωπική της ζωή από την πολιτική: «Έχεις ένα παιδί γιατί σ’ ενδιαφέρει να έχεις οικογένεια. Δεν το κάνεις για να το εκμεταλλευτείς πολιτικά. Έτσι δεν είναι;».

Η κ. Γουόγκ, ηλικίας 42 ετών και η σύντροφός της 35, περιμένουν το μωρό τα Χριστούγεννα. Η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε, φυσικά με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

H υπουργός λέει ότι δεν γνωρίζει το γένος του παιδιού, αφού η σύντροφός της επιθυμούσε να είναι έκπληξη.

Εντυπωσιακή σύμπτωση είναι ότι η επικείμενη γέννηση του μωρού θα συμβεί την ίδια χρονική στιγμή που ο γάμος των ομοφυλόφιλων θα αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα στην ατζέντα του Εθνικού Συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή γερουσία συζητά το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων μετά από πρόταση του κόμματος των Πράσινων.

Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι, πλέον, υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων των γκέι και καλούν τους γερουσιαστές και βουλευτές όλων των παρατάξεων «να εναρμονιστούν με την σημερινή εποχή».

Την ίδια στιγμή με επιστολή τους εκπρόσωποι διαφόρων δογμάτων καλούν τη βουλή να μην προβεί σε νομιμοποίηση τέτοιων γάμων.

Η επιστολή δεν υπογράφεται από την Ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.

Εκπρόσωπός της δήλωσε σχετικά ότι: «Δεν την υπογράψαμε, γιατί δεν μας ζητήθηκε. Ως εκκλησία αγαπάμε τον άνθρωπο, όλους τους ανθρώπους αλλά δεν μπορούμε να ευλογήσουμε τους γάμους των ομοφυλόφιλων».

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More