S. Jobs: Tα σοφά λόγια, οι παλιές φωτογραφίες και η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση

Τρείς άνθρωποι έγιναν γνωστοί από ένα μήλο. Ο Νεύτωνας, ο Γουλιέλμος Τέλος και ο Στηβ Τζόμπς. Σήμερα όλος ο πλανήτης μιλάει για τον δυνατό άνθρωπο της τεχνολογίας που τελικά λύγισε ο καρκίνος

Ο άνθρωπος που άλλαξε τις ζωές μας ο Steven Paul “Steve” Jobs γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1955 στο Σαν Φρανσίσκο και δεν μεγάλωσε με τους βιολογικους του γονείς.

Υιοθετήθηκε από τον Πωλ και την Κλάρα Τζόμπς και εκείνοι τον ονόμασαν Στίβεν Πωλ. Από μικρός φαινόταν οτι θα ασχολιόταν με τους υπολογιστές αλλά κανείς δεν φανταζόταν οτι θα έφτιαχνε την δική του “γενιά”. Ενώ ήταν ακόμα μαθητής γυμνασίου, συνήθιζε μετά το σχολείο να πηγαίνει να παρακολουθεί σεμινάρια στην Hewlett Packard. Τελικά τον προσέλαβαν εκεί και δούλευε το καλοκαίρι.

Το 1972 τελείωσε το Γυμνάσιο και πήγε Κολέγιο στο Reed στο Πόρτλαντ. Σταμάτησε όμως γιατί δεν μπορούσε να πληρώνει τα δίδακτρα μετά το πρώτο εξάμηνο αλλά συνέχισε να παρακολουθεί κάποια από τα μαθήματα.

Τα χρόνια φτωχά. Κοιμόταν στο πάτωμα του δωματίου ενός φίλου του και για να μπορέσει να βρει κάτι να φάει μάζευε κενά μπουκάλια κοκα – κολα τα οποία επέστρεφε για λίγα δολάρια. Επίσης πήγαινε στα δωρεάν γεύματα των Χάρε Κρίσνα. Το μάθημα που παρακολουθούσε μετά μανίας ήταν η Καλλιγραφία. Και όπως εξήγησε πολλά χρόνια αργότερα αν δεν παρακολουθούσε αυτό το μάθημα ο Mac δεν θα είχε τόσες γραμματοσειρές και παραλλαγές τους…
Το Φθινόπωρο του 1974, επέστρεψε στην Καλιφόρνια και άρχισε να συμμετέχει σε ομάδες εργασίας πάνω σε υπολογιστές.

Επιασε δουλειά στην Atari, δημοφιλέστατη τότε για τα video games της και άρχισε να μαζεύει χρήματα για ένα πνευματικό ταξίδι στην Ινδία…

Όντως ταξίδεψε εκεί με έναν φίλο του από το κολέγιο ο οποίος έγινε και ο πρώτος υπάλληλος της Apple. Γύρισε Βουδιστής! Ξυρισμένο κεφάλι και παραδοσιακά ρούχα.

Εζησε για λίγο στον κόσμο της ψυχεδέλειας και επέστρεψε κάποια στιγμή στην δουλειά του στην Atari.
‘Εχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν των τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

Δες φωτογραφίες από την ζωή του αλλά και το βίντεο με την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση


“Είμαι στην τηλεόραση! Χάλια είμαι” είπε την πρώτη φορά που είδε τον εαυτό του στην τηλεόραση το 1978

Τα σοφά του λόγια για τη ζωή και το θάνατο

“Σχεδόν τα πάντα-όλες οι προσδοκίες, η περηφάνια, ο φόβο της αμηχανίας ή η της αποτυχίας – αυτά τα πράγματα απλά εξαφανίζονται μπροστά στην ιδέα του θανάτου, αφήνοντας μόνο ό, τι είναι πραγματικά σημαντικό. Το να θυμάσαι ότι μία μέρα θα πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφύγεις την παγίδα της σκέψης οτι έχεις κάτι να χάσεις. Είσαι ήδη γυμνός. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ακολουθείς την καρδιά σου. “

“Στην υγειά των τρελών, των ανταρτών, των ταραξιών, και όλων αυτών που που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά και δεν συμπαθούν τους κανόνες … Μπορείτε να αναφέρετε τα λόγια τους, να διαφωνείτε μαζί τους, να τους δοξάζετε ή να τους δυσφημείτε, αλλά το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να τους αγνοήσετε γιατί αλλάζουν τα πράγματα… Πηγαίνουν τους ανθρώπους μπροστά και ενώ κάποιοι μπορεί να τους βλέπουν ως τρελούς, εμείς βλέπουμε την ιδιοφυΐα τους, γιατί αυτοί που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που τελικά το κάνουν. ”

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ NEWSIT TO ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ JOBS ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Read More

And More