Η Μ. Χούκλη εξομολογείται πόσο άλλαξε η ζωή της φτάνοντας τόσο κοντά στον θάνατο!

Σε συνέντευξη που έδωσε η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, Μαρία Χούκλη στο Down Town, μίλησε για την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της, το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την Ελλάδα και την περιπέτεια της υγείας της.

Οικονομική κρίση
”Με ρωτούν συνέχεια αν θα χρεοκοπήσουμε. Είναι η κουβέντα που γίνεται παντού. Στο περίπτερο, στο μανάβη, στο ταξί, όπου κι αν βρεθώ, μου κάνουν ξανά και ξανά αυτή την ερώτηση. Είναι η αγωνία των ανθρώπων πια, κοιμούνται και ξυπνούν μ’ αυτή… Όπως και να το δει κανείς είναι περισσότερες οι πιθανότητες για να συμβεί το μοιραίο από το αντίθετο. Φοβάμαι πως θα γίνουν πολλές και άδικες θυσίες. Πάντα σ’ αυτές τις μεταιχμιακές εποχές χάνεται και ο κόσμος που δεν αξίζει και δεν πρέπει να χαθεί. Και αυτό είναι θλιβερό…”.

Θα έφευγε από τη χώρα;
”Έχω μπει κι εγώ σ’ αυτό τον προβληματισμό, άλλωστε κι εγώ σ’ αυτό τον τόπο ζω, σ’ αυτήν την κοινωνία. Το δυστύχημα είναι ότι με βρίσκει κάπως μεγάλη αυτή η κρίση. Αν ήμουν αρκετά χρόνια νεότερη, νομίζω πως θα έφευγα και θα προσπαθούσα να βρω δουλειά στο εξωτερικό. Το σίγουρο είναι πως πέρασα την περίοδο του σοκ και του πένθους για ό,τι συμβαίνει. Τώρα είμαι σε μια φάση που λέω πως ό,τι είναι να έρθει, θα’ ρθει, θα το αντιμετωπίσουμε. Είμαι έτοιμη για όλα”.

Για την περιπέτεια με την υγεία της
”Όταν αναμετράσαι με το θάνατο, η ιδέα του ότι μπορεί να μην υπάρχεις από τη μια μέρα στην άλλη ποτίζει αλλιώς ό,τι σου συμβαίνει. Και δεν το λέω θεωρητικά αυτό, το ζω. Είναι φορές που κολυμπάω και λέω Θεέ μου τι ευτυχία. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Νιώθω ευγνωμοσύνη όταν μυρίζω ένα λουλούδι ή διαβάζωένα ωραίο βιβλίο ή γελάω με τους φίλους μου, λέω, “να, αυτή η στιγμή, τώρα, αυτό είναι ευτυχία”.

Έκανε ψυχανάλυση
”Έκανα ψυχανάλυση πέντε – έξι χρόνια, κυρίως για να απαντήσω σε όλη αυτή τη δυσαρμονία που μου προκάλεσε η περιπέτεια με την υγεία μου. Το ξεκίνησα έτσι, όμως στη συνέχεια ήταν μια βοήθεια στο να συμφιλιωθώ και να καθαρίσω όλα αυτά τα ”σκουπιδάκια” που έχουμε μέσα μας και μας μπλοκάρουν. Το κέρδος ήταν ότι δεν κρύβομαι πια και από τον εαυτό μου.”

Read More

And More