Ε. Μελέτη για τον χωρισμό της από τον Γιάννη: πονάω πολύ περισσότερο όταν είναι δική μου η επιλογή

H Eλεονώρα Μελέτη μέσα από την εκπομπή της ”ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ”, που παρουσιάζει κάθε μέρα 10-12, στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Δρόμος 89.8”, συμβουλεύει τους ακροατές και τις ακροάτριες που ζητούν τη γνώμη της γύρω από διάφορα θέματα.

Έτσι, για ακόμα μία φορά, το πρωί της Τρίτης, η Ελεονώρα απάντησε σε όλες τις ”πιπεράτες” και μη ερωτήσεις των ακροατών. Ανάμεσα στις πρώτες, όμως, ήταν και η ερώτηση μια ακροάτριας, που αφορούσε στα ανάμεικτα συναισθήματα που της δημιούργησε ο πρώην της, από τον χωρισμό τους και μετά.

Αγαπημένη μου Σοφία, μόλις περιέγραψες έναν χωρισμό. Νομίζω ότι δεν θα είναι αυτή η πρώτη φορά που χωρίζεις και νομίζω ότι λίγο – πολύ όλοι το έχουμε βιώσει αυτό. Όταν χωρίζεις είναι λογικό να περνούν από μέσα σου διάφορα συναισθήματα και διάφορες σκέψεις από το μυαλό σου. Από τη στιγμή μάλιστα, που μου λες κιόλας ότι ήταν δική σου επιλογή ο χωρισμός, δεν σημαίνει ότι είναι και πιο εύκολο. Συνήθως, όταν είναι δική μας η επιλογή είναι και πολύ πιο επώδυνο και πολύ πιο δύσκολο, γιατί θα πρέπει να τη στηρίξουμε”, της είπε η 33χρονη παρουσιάστρια χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μιλώντας περισσότερα συγκεκριμένα, η Ελεονώρα είπε στην ακροάτρια: ”Εγώ για παράδειγμα, πονάω πολύ περισσότερο όταν είναι δική μου η επιλογή, παρά όταν με αφήνει ο άλλος. Όταν μ’ αφήνει ο άλλος τρίβω τα χέρια μου. Γιατί, τι πιο ωραίο από το να μην έχεις ευθύνη για ένα τέλος; Το καλύτερο! Εγώ παρακαλάω όταν είμαι σε μια σχέση να σηκωθεί ο άλλος και να με παρατήσει σύξυλη, για να μην πονέσω καθόλου. Διαφορετικά έχεις κουπί να τραβήξεις μπροστά σου, αν είναι δική σου η απόφαση και πρέπει να τη στηρίξεις. Και θυμό θα έχεις -για τα λάθη που έχει κάνει ο άλλος και αυτά που έχεις κάνει εσύ… Ο θυμός σιγά σιγά θα δίνει τη σκυτάλη στην αισιοδοξία, μετά πάλι θα ξαναπέφτεις, μετά θα υπάρχει για ένα διάστημα ”α” ένας φαύλος κύκλος… Και σιγά σιγά θα αρχίσουν όλα αυτά να ξεθωριάζουν, να ξεθυμαίνουν, να απαλύνουν διότι ο χρόνος είναι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και γιατί σιγά σιγά, αυτό που μένει μέσα μας είναι η συγχώρεση, και αυτό θα πρέπει να το διεκδικούμε και να το επιδιώκουμε. Μέχρι που θα φτάσουμε σε ένα σημείο που πλέον δεν θα μας ενοχλεί τίποτα από όλα αυτά, που κάποτε μας έκαναν να αισθανόμαστε πολύ άσχημα… Δεν ξέρω εδώ και πόσο καιρό έχεις χωρίσει, αλλά όσο αφήσεις τα συναισθήματά σου να κάνουν τον κύκλο τους και νιώσεις όμορφη κι απελευθερωμένη να τα βιώνεις, είτε είναι αρνητικά είτε όχι, τότε θα γίνεις πολύ πιο γρήγορα καλά…”.

Η Ελεονώρα, είναι ειλικρινής και προσπαθώντας να βοηθήσει τους άλλους, δεν διστάζει να αναφέρει ακόμα και δικές της εμπειρίες και γεγονότα της ζωής της. Έτσι, αναφερόμενη στην τελευταία της σχέση -με τον Γιάννη Ολζιέρσκι– κλείνοντας τη συζήτηση αυτή, είπε γελώντας: ”Εγώ έχω χωρίσει εδώ κι ένα χρόνο περίπου… Αν ήμουν ακόμα σ’ αυτή τη φάση θα είχα πρόβλημα. Και δυστυχώς, δεν έγινε αυτό που θα ήθελα να γίνει. Δεν με παράτησε ο άλλος σύξυλη μια μέρα. Αν είχε γίνει έτσι, γιούχου… (γέλια) από την πρώτη εβδομάδα μια χαρά θα ήμουν!”.

Read More

And More