Β. Μπάρμπα: “Αν γύριζα το χρόνο πίσω, πάλι θα κρατούσα το παιδί μου μόνη μου!”

Για τη σχέση της με την κόρη της Φαίδρα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους ένα παιδί, μίλησε η Βάνα Μπάρμπα στην εκπομπή “Ελένη”.
Η γνωστή ηθοποιός που μεγαλώνει μόνη της την 9χρονη Φαίδρα μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τη σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που χτίζει με το παιδί της και τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν σε κάθε νοικοκυριό. “Είναι δύσκολη εποχή. Ο κόσμος δεν έχει δουλειά και δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Το σημαντικό είναι να μην μας πάρει από κάτω”, είπε και πρόσθεσε: “Αυτό που καταλαβαίνει η κόρη μου (σ.σ, με βάση την κρίση) είναι ότι δεν μπορεί πια να αγοράζει ό,τι θέλει. Δεν θέλω να την βάλω ακόμη όμως σε αυτό το κλίμα της ανασφάλειας που επικρατεί. Δεν θέλω να χάσει την παιδικότητά της.”
Ταυτόχρονα, αποκάλυψε πως επέλεξε να βάλει την κόρη της σε δημόσιο σχολείο. “Είχα το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο και αποφάσισα να την βάλω σε δημόσιο για να μπορεί να ζήσει από τώρα με όλες τις κατηγορίες ανθρώπων. Στην απόφασή μου έπαιξε ρόλο και το οικονομικό θέμα. Ήμουν στιμωγμένη οικονομικά. Θα μπορούσα, βέβαια, να αντέξω ένα-δυο χρόνια, αλλά μετά δεν ξέρω, έτσι πήγε σε δημόσιο και της άρέσει πολύ. Προσαρμόστηκε αμέσως”.
Ωστόσο, η Βάνα Μπάρμπα επιμένει πως με τα παιδιά είναι καλό να μιλάς και να μοιράζεσαι τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σου. “Όταν δεν είμαι καλά το λέω στην κόρη μου. Λέμε: “Η μαμά δεν είναι καλά, έχει λίγο άγχος”. Έτσι κι αυτή μου δίνει λίγο κουράγιο και της εξηγώ τη συμπεριφορά μου”.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της μικρής, ανέφερε: “Έχει ένα τρυφερό κομμάτι, αλλά είναι σκληρό παιδί. Έχουμε ένα θέμα εγωισμού και αυτό δουλεύουμε. Είναι ακόμη ένα παιδάκι 9 χρόνων και μαθαίνει σιγά σιγά να μην βάζει πάνω από όλα το “εγώ”!”
Στην ερώτηση αν λείπει ο πατέρας από το σπίτι, η Βάνα απάντησε: “Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι ενοχές είναι που δεν μπόρεσα να της δώσω το πρότυπο μιας οικογένειας με δυο γονείς. Αν και αυτό έχει καταρρεύσει στη σημερινή κοινωνία και πολλά παιδιά μεγαλώνουν πια μόνο με τον ένα γονιό. Τα παιδιά έχουν συνηθίσει σε αυτό το μοτίβο… Υπάρχουν όμως και οικογένειες που οι γονείς είναι παρόντες, αλλά στην ουσία απουσιάζουν από τη ζωή του παιδιού”.
Τέλος, η γνωστή ηθοποιός εξομολογήθηκε: “Αν γύριζα το χρόνο πίσω, πάλι θα κρατούσα το παιδί μου μόνη μου! Θα έκανα ακριβώς την ίδια επιλογή. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα παιδί, είμαι σε μια μόνιμη ευτυχία”.

Read More

And More