Ποιος ήταν ο άνεργος οικοδόμος, πατέρας σύζυγος και αγωνιστής.

Ένας συνάνθρωπος μας από χθες δεν είναι πλέον ανάμεσα μας… Δεν χαίρεται τη ζωή του, τη σύζυγό του και τις δυο κόρες του… Το τραγικό βέβαια είναι ότι αυτός ο άνθρωπος θα ζούσε, αν κάποιοι δεν φρόντιζαν να μην είναι ειρηνική αλλά αιματοβαμένη η χθεσινή διαδήλωση… Αν δεν τον έπνιγαν τα χημικά.. Αν οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι δεν έκαναν για μια ακόμη φορά αυτό που πλέον ξέρουν τόσο καλά να κάνουν…

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης που έφυγε χθες με αυτό τον τρόπο στα 53 του χρόνια, δεν ήταν μόνο συνδικαλιστής οικοδόμος, ήταν κυρίως πατέρας, σύζυγος και φίλος.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Ριζοσπάστης, γεννήθηκε στην Κομοτηνή από αριστερούς γονείς. Σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στο ΚΚΕ. Αντιμετώπιζε πάντα τη ζωή με χαμόγελο και τα τελευταία τρία χρόνια ήταν άνεργος, αλλά δεν το έβαζε κάτω. Ήταν πατέρας δυο κοριτσιών 22 και 28 ετών. Η μεγάλη του κόρη μάλιστα ετοιμαζόταν να παντρευτεί…

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης αν και δουλευταράς και καλός μάστορας, τα τελευταία τρία χρόνια ήταν άνεργος και προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με σκόρπια μεροκάματα σε οικοδομές… Το χειρότερο είναι ότι και η σύζυγός του έχασε πρόσφατα τη δουλειά της… Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο δύσκολο ήταν να καταφέρουν να σπουδάσουν τις δυο κόρες τους, οι οποίες είναι απόφοιτες πανεπιστημίου.

Οι φίλοι του και συνάδελφοί του δεν μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του. Δυσκολεύονται να μιλήσουν στους δημοσιογράφους για το ποιος ήταν ο Δημήτρης… Κι όταν οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα τους, έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για αυτόν. Αγωνιστής. Το χαμογελαστό παιδί που δεν το έβαζε κάτω παρά τις δυσκολίες.

Αύριο συγγενείς φίλοι θα πουν στον Δημήτρη Κοτζαρίδη το τελευταίο αντίο στις 12.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα

Read More

And More