Ν. Παπαδημητρίου στο ”Μίλα” για τους γιους, τα όριά της και… τον λάθος άντρα!

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου φιλοξενήθηκε στο πλατώ της εκπομπής ”Μίλα”. Εκεί με αφορμή το Mail που έστειλε τηλεθεάτρια στην εκπομπή ζητώντας τη γνώμη της γυναικοπαρέας για το αν θα πρέπει να βοηθά οικονομικά την αδερφή της, παρόλο που ο σύζυγός της δεν συμφωνεί, η Ντορέττα δήλωσε στην Τατιάνα, την Σοφία και την Μαρία:

”Eννοείται να συνεχίσει να τη στηρίζει. Δεν το συζητάω. Τώρα τι θα έλεγε ο άντρας, εγώ λίγο θα υπολόγιζα… Η αδερφή μου είναι πάνω από αυτό και ο άντρας θα έπρεπε να το σεβαστεί. Θα στήριζα οικονομικά την αδερφή μου ό,τι κι αν έλεγε ο άντρας μου. Η οικογένεια είναι πάνω από τον άντρα, είναι αίμα. Το παιδί είναι αίμα, ο άντρας όχι…

Η αδερφή μου είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερή μου. Διαφωνούμε σε πολλά αλλά είναι ο φύλακας άγγελός μου. Την αγαπώ πολύ. Με συμβουλεύει για τους άντρες, βέβαια δεν συμφωνούμε και πολύ σ’ αυτό το κομμάτι…

Πάντα όμως, θα πάω στην αδερφή μου να ακούσω τι έχει να μου πει… Είναι πολύ αντικειμενική σ’ αυτά που θα μου πει, δεν θα μου χαϊδέψει τα αφτιά. Συνήθως μου λέει αυτά που δεν θέλω να ακούσω. (γέλια)”

”Δεν έχω ερωτευτεί ποτέ λάθος άντρα”!
”Δεν πολυπιστεύω στον λάθος άντρα, γιατί αν το καλοσκεφτείς, αυτός που τελικά χαρακτηρίζεται ως λάθος, κάποτε ήταν σωστός. Και ήταν ο ίδιος. Απλά εμείς, κάποια στιγμή μέσα στη σχέση ξαφνικά κάτι παθαίνουμε και θέλουμε να τον κάνουμε κάτι άλλο, να τον αλλάξουμε λίγο. Και τελικά αποδεικνύεται λάθος.

Αλλά πώς γίνεται κάποτε να ήταν ο σωστός -εφόσον τον επέλεξες- και μετά να γίνεται λάθος;… Σαν Ντορέττα δεν μου έχει συμβεί να έχω κάποιον τόσο φανερά ”χάλια”, σε κάθαρμα της κοινωνίας και να πάω να πέσω πάνω του. Στην παράσταση όμως, ο ρόλος μου έχει κάτι τέτοιο…”

”Γυναίκες στα όρια νευρικής κρίσης” – Τι μπορεί να φέρει την Ντορέττα στα όρια;
”Το να μην έχω τον έλεγχο καταστάσεων. Να γίνονται πράγματα που δεν ελέγχω εγώ και εξαρτώμαι λίγο από τους άλλους. Έχω μάθει να ελέγχω τα συναισθήματά μου. Εκνευρίζομαι, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που ξεσπάει. Μπορείς να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου, χωρίς να γίνεται έκρηξη.”

Είναι παραδοσιακή μαμά, άφησε στην άκρη τα επαγγελματικά της για να μεγαλώσει τα παιδιά της
”Δεν τα κακομαθαίνω ιδιαίτερα θα έλεγα, αυτό τον ρόλο τον έχει αναλάβει η γιαγιά, που είναι πολύ κοντά στα παιδιά. Εγώ θα σηκώσω και τη φωνή, δεν λέω σε όλα ναι. Προσπαθώ να κρατήσω ένα όριο…

Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να προσαρμοστώ στα καινούργια δεδομένα -όταν άφησε τη δουλειά για τα παιδιά- και επειδή η δική μου η δουλειά είναι ψυχολογική ανάγκη, μου έλειψε πολύ. Μου στοίχησε και δυσκολεύτηκα πολύ. Αλλά δεν θα έβαζα ποτέ τη δουλειά πάνω από εκείνη τη συγκεκριμένη φάση της ζωής μου. Είναι δεδομένο ότι καθυστερείς την πορεία σου -έως όπου κι αν μπορείς να φτάσεις επαγγελματικά- αλλά από την άλλη πιστεύω ότι αν κάτι αξίζει να υπάρχει δεν ξεχνιέται, δεν χάνεται.”

Τι δεν θα ήθελε να στερηθούν τα παιδιά της
”Την παιδική τους ανεμελιά και την παιδική τους τρέλα. Τα φορτώνω με δραστηριότητες και πράγματα που μου ζητάνε τα ίδια και τους αρέσουν. Είναι και σε μια ηλικία που ούτως ή άλλως δεν κάνουν και πολλά πράγματα. Κάνουν αυτά που τους διασκεδάζουν και θέλω να το κρατήσω αυτό όσο περισσότερο μπορώ στα παιδιά μου. Γιατί επειδή εγώ μπήκα στον πρωταθλητισμό από πολύ μικρή, κάτι που συνεπάγεται πολλές στερήσεις, ευθύνες και κούραση, νομίζω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να ευχαριστιούνται όλη αυτή τη φάση… Ο μεγάλος είναι στη δευτέρα δημοτικού και ο μικρός νήπιο. Είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, δεν μοιάζουν ούτε εμφανισιακά, ούτε σαν χαρακτήρες. Ο καθένας έχει το ρόλο του και δεν μπορώ να πω ότι έχω αδυναμία σε κάποιον.”

Το φιλί της με τον Σάκη

Η Ντορέττα ”στα πρόθυρα νευρικής κρίσης”!

Read More

And More