N. Bέρτης: Όταν ένα δημοσίευμα με ενοχλεί αναγκαστικά παίρνω άλλο δρόμο!

Απόψε Τετάρτη στις 20.00 το βράδι, προσκεκλημένος στην εκπομπή του Γιώργου Σατσίδη Movies & Stars, o Νίκος Βέρτης. Ο δημοφιλής τραγουδιστής μπορεί να εμφανίζεται σπάνια σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά όταν το κάνει μιλάει έξω από τα δόντια, σε μία συνέντευξη που αναμένεται να συζητηθεί πολύ!

Όχι άλλο κουτσομπολιό…
Θεωρώ ότι είναι σοφό να βγαίνω στην τηλεόραση μόνο όταν έχω να πω κάτι. Με μια νέα κυκλοφορία, μια έναρξη εμφανίσεων. Πρέπει και να έχεις κάτι να πεις αλλά και εκεί που θα πας πρέπει να σε αντιπροσωπεύει το μέσο. Η τηλεόραση έχει χάσει τον έλεγχο και τη σοβαρότητα της. Το Νησί κατέρριψε τα πάντα. Ο κόσμος θέλει την τηλεόραση, αρκεί να του δώσεις κάτι καλό. Οι Έλληνες έχουν βαρεθεί το κουτσομπολιό και αυτό φαίνεται!

Δεν θα γινόμουν ποτέ κριτής στο Greek Idol
Το talent show είναι διαφορετικό από το reality, όμως εγώ σε κανένα από τα δύο δεν θα πήγαινα ως κριτής. Ούτε στο Greek Idol, ούτε σε κάποιο άλλο τέτοιου τύπου show… Ντρέπομαι πολύ να κρίνω κάποιον δημόσια. Να του πω την άποψή μου βεβαίως, θα τον κρατήσω στην άκρη και θα του το πω αν τον αισθάνομαι φίλο μου, ποτέ όμως μπροστά σε τρίτο. Όσο για τα ταλέντα που βγαίνουν από τα ριάλιτι, αυτός που βάζει γκολ, θα κάνει αναγκαστικά καριέρα, αν είσαι καλός στο τραγούδι και έχεις να δώσεις πράγματα, είσαι καταδικασμένος να πετύχεις.

Για εμένα η γυναίκα δεν πρέπει να είναι όμορφη αλλά θηλυκό!
Στην προσωπική μου ζωή είμαι ένας πολύ απλός άνθρωπος. Για μένα έρωτας και η αγάπη είναι πολύ κοντινά πράγματα, αλλά πολύ διαφορετικά. Πριν 2,5 χρόνια ένιωσα τελευταία φορά τον έρωτα και την αγάπη, έκτοτε τίποτα. Είμαι ένας πολύ φυσιολογικός άντρας και βέβαια στη δουλειά είμαι πολύ σοβαρός. Η αλήθεια είναι ότι κορίτσια που έρχονται τακτικά στο μαγαζί, τυχαίνει να τα γνωρίζω μετά από καιρό και μπορεί μια μέρα να πίνω καφέ με φίλους και να συναντήσω κάποια που γνωρίζω και να την κεράσω έναν καφέ για να τη γνωρίσω και καλύτερα! Η νύχτα κρύβει εκπλήξεις, αλλά είναι βασικό να είσαι σοβαρός και να σέβεσαι την αγάπη του άλλου προς το πρόσωπό σου. Για μένα η γυναίκα δεν πρέπει να είναι πολύ όμορφη, πρέπει να είναι “θηλυκό”. Εννοείται πως η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο, το ίδιο και οι αναλογίες, αλλά έχει τύχει να με γοητεύσει γυναίκα όχι κούκλα αλλα πολύ θηλυκή. Αν μία γυναίκα με γοητεύσει, τρέχω πίσω της, άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος του άντρας. Έχω να τρέξω για γυναίκα…τρία χρόνια. Είμαι δύσκολος στις επιλογές μου.

“Όταν χοντραίνει ένα δημοσίευμα αναγκαστικά παίρνω αλλο δρόμο…”
Ο Τύπος με σέβεται. Βέβαια πολλές φορές έχουν γράψει πράγματα για μένα που είναι ψέματα. Όταν χοντραίνει ένα δημοσίευμα και επαναλαμβάνεται, τότε αναγκαστικά παίρνεις τον άλλο δρόμο και τους χτυπάς το κουδούνι. Έχω φτάσει και σε αυτό το σημείο. Όμως είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τη μουσική ως δουλειά. Εμείς παράγουμε έργο. Μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον να νιώσει καλύτερα. Εγώ δεν προβάλλω την προσωπική μου ζωή, κάποιοι ζουν από τη δημοσιότητα, γιατί ίσως το ύφος της μουσικής τους το επιβάλλει, όπως συμβαίνει με τους ποπ τραγουδιστές. Εμένα ευτυχώς το είδος της μουσικής που εκπροσωπώ δεν μου “επιβάλλει” κάτι τέτοιο.

Για την κρίση και το νέο μεταναστευτικό κύμα…
Οι Έλληνες πριν πάνε να πολεμήσουν, έπιναν και χόρευαν..κάτι αντίστοιχο γίνεται και φέτος. Ο κόσμος υποφέρει αλλά ξεδίνει. Η ξενιτιά έχει μια μελαγχολία μέσα της. Όσο καλές κι αν είναι οι προϋποθέσεις, είναι κάτι αρνητικό. Άλλο πάω για 2-3 χρόνια και άλλο πάω μόνιμα κάπου. Οι ομογενείς έχουν μία αθωότητα, είναι άνθρωποι που δεν άντεξαν το σκληρό μη αξιοκρατικό σύστημα της Ελλάδας. Οι Έλληνες εχουμε μεγαλη καρδιά υπο οποιεσδηποτε συνθήκες.
Σήμερα αισθάνομαι ότι ο λαός λυπάται να τιμωρήσει αυτούς που τα έφαγαν.

Read More

And More