Oscars 2012: Meryl Streep και “The Artist” οι μεγάλοι νικητές – Όλα όσα έγιναν στην 84η απονομή!

Χωρίς μεγάλες ανατροπές στους νικητές έγινε η 84η απονομή των βραβείων Oscars στο Χόλιγουντ με την ασπρόμαυρη ταινία Michel Hazanavicius “The Artist” να επιβεβαιώνει τα προγνωστικά κερδίζοντας 5 βραβεία, ανάμεσα στα οποία καλύτερης ταινίας.
Ο Jean Dujardin και η Meryl Streep κέρδισαν τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας, ενώ ο Michel Hazanavicius πήρε τον πολυπόθητο θείο Oscar για τη σκηνοθεσία στην ταινία “The Artist”, ενώ ακολούθησαν ο Christopher Plummer και η συγκινημένη Octavia Spencer που κέρδισαν αντίστοιχα τα βραβεία καλύτερου β’ αντρικού και β’ γυναικείου ρόλου.

Δες τι έγινε στο Vanity Fair Party μετά τα Oscars

Η μεγάλη βραδιά ξεκίνησε με τον Bill Crystal και τις έξυπνες ατάκες του που έχουν γίνει θεσμός, αφού ο ίδιος παρουσιάζει την απονομή για 9 χρόνια.

Η Meryl που έχει θέσει 17 φορές υποψηφιότητα πήρε το 3ο Oscar της καριέρας της ως Μάργκαρετ Θάτσερ και προσπάθησε να το διακωμωδήσει λέγοντας ότι φαντάζεται πως πολλοί απο μέσα τους όταν άκουσαν το όνομά της θα είπαν “Όχι πάλι αυτή!”

Oscar σεναρίου πήρε ο Woody Allen για την ταινία “Μεσάνυχτα στο Παρίσι”.

H Anegelina παρέλαβε το βραβείο του Woody Allen!
Ευχάριστη έκπληξη της βραδιά η ταινία Hugo του Martin Scorcese που πήρε 5 Oscars, το “The Iron Lady” 2 Oscars, ενώ το Oscar καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου έδωσε η Angelina Jolie στον Alexander Payne, ο οποίος είπε “Σ’ αγαπώ!” παίρνοντας στα χέρια του το Oscar.

Στην ταινία Rango απονεμήθηκε το βραβείο Oscar για την καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Ο ηθοποιός Johnny Depp δανείζει τη φωνή του στον ομώνυμο ήρωα, ένα κατοικίδιο χαμαιλέοντα που καταλήγει στην πόλη Σκόνη, όπου αναλαμβάνει το ρόλο του σερίφη.
Στην ταινία Undefeated, σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Λίντσεϊ και Τ. Τζ. Μάρτιν, απονεμήθηκε το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ. Το φιλμ καταγράφει την προσπάθεια ενός χαρισματικού εθελοντή προπονητή του ράγκμπι να μεταμορφώσει την ομάδα ενός γυμνασίου έπειτα από μια χρονιά ηττών.
Η ταινία Ένας Χωρισμός (A Separation) κέρδισε το βραβείο Oscar καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Είναι η πρώτη ιρανική ταινία που λαμβάνει βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας.

Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Iρανού Ασγάρ Φαρχαντί, πραγματεύεται το διαζύγιο ενός ζευγαριού και θίγει τις παραδόσεις, τις σχέσεις ανδρών-γυναικών και την λειτουργία της δικαιοσύνης στο σύγχρονο Ιράν. Ήταν, μάλιστα, φαβορί στην κατηγορία, αφού απέσπασε αρκετά βραβεία στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι η δεύτερη ιρανική ταινία που έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο αυτό της Αμερικανικής Ακαδημίας και η πρώτη που κερδίζει. Είναι επίσης υποψήφια για το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Ο σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή μας βλέπουν πολλοί Ιρανοί σε όλο τον κόσμο και φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ χαρούμενοι… Προσφέρω περήφανα αυτό το βραβείο στο λαό της χώρας μου, το λαό που σέβεται όλες τις κουλτούρες και τους πολιτισμούς και απεχθάνεται την εχθρότητα και τις προσβολές”.
Στην 84η τελετή των Oscars δεν έλειψε και το αφιέρωμα σ’ αυτούς που “έφυγαν”. Ανάμεσά τους και ο Έλληνας σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης, όχι όμως και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί του Theater, όπως μετονομάστηκε το Kodak Theater στο Χόλιγουντ ξεκίνησα γύρω στη μια τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και η απονομή άρχισε στις 3:30. Οι εμφανίσεις των stars που ετοιμάζονταν από καιρό ήταν εντυπωσιακές, με αυτή της Angelina Jolie και του Brad Pitt να ξεχωρίζουν.

Από τη μεγάλη γιορτή του Χόλιγουντ, δεν έλειψε κανείς αφού στο κόκκινο χαλί είδαμε τον George Clooney με την σύντροφό του, την Gwyneth Paltrow, την Sandra Bullock, την Penelope Cruz, την Cameron Diaz, την Jennifer Lopez, την Michelle Williams, την Viola Davis, την Melanie Griffith και τον Antonio Banderas, την Rooney Mara και πολλοί άλλοι.

Δες εδω όλες τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και τι φόρεσαν οι επώνυμες

Ενώ, δεν έλειψαν και οι γαλαζοαίματοι από τη βραδιά με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό και την σύζυγό του πριγκίπισσα Charlene να κλέβουν την παράσταση.

Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές:
Βραβείο καλύτερης ταινίας: The Artist
Βραβείο καλύτερου άντρα ηθοποιού: Jean Dujardin-The Artist
Βραβείο καλύτερης γυναίκας ηθοποιού: Meryl Streep- The Iron Lady
Βραβείο καλύτερου β’ αντρικού ρόλου: Christopher Plummer – Beginners
Βραβείο καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου: Octavia Spencer – The Help
Βραβείο σκηνοθεσίας: Michel Hazanavicius – The Artist
Animated Feature Film: Rango
Art Direction: Hugo
Cinematography: Hugo
Βραβείο καλύτερων κουστουμιών: The Artist
Βραβείο καλύτερης ταινίας ντοκιμαντερ: Undefeated
Film Editing: The Girl with the Dragon Tattoo
Βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας: A Separation
Βραβείο καλύτερου μακιγιαζ: The Iron Lady
Music (Original Score): The Artist – Ludovic Bource
Music (Original Song): The Muppets – Man or Muppet
Sound Editing: Hugo
Sound Mixing: Hugo
Visual Effects: Hugo
Βραβείο καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου: The Descendants – Alexander Payne, Nat Faxon and Jim Rash
Βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: Midnight in Paris – Woody

Οι καλύτερες στιγμές σε φωτογραφίες:


ΔΕΣ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ PARTIES ΤΩΝ OSCARS

Read More

And More