Ζ. Δούκα: “Η ψυχοθεραπεία με έκανε να ξεπεράσω την ανορεξία!”

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ζέτα Δούκα μιλάει ανοιχτά για το πρόβλημα της ανορεξίας που αντιμετώπιζε! Κατά το παρελθόν, μάλιστα, έχει βοηθήσει και πολλά νεαρά κορίτσια να το αντιμετωπίσουν μέσα από διάφορες δράσεις. Όμως, αυτή την φορά εξηγεί στο περιοδικό Psychologies πώς η ψυχοθεραπεία την βοήθησε, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του σήριαλ “Οι Βασιλιάδες” είπε χαρακτηριστικά: “αν δεν μου πρότειναν να πάω σε ψυχοθεραπεύτρια μπορεί ακόμη να πάλευα ή ακόμη και να μην ζούσα!”.

“Μου έκανε καλό να εντοπίσω συμπεριφορές μου τις οποίες ούτε καν ήξερα ότι έχω. Για παράδειγμα, πόσο πολύ είχα ανάγκη να ωραιοποιώ τις καταστάσεις, τους ανθρώπους, τα πράγματα δίπλα μου. Εγώ θεωρούσα αυτό που μου συνέβαινε ως στοιχείο του χαρακτήρα μου που κάποιοι μπορεί να το θεωρούσαν και χαριτωμένο, αλλά τελικά κάποιους ανθρώπους τους απομάκρυνε”, συνεχίζει.

Kαι προσθέτει: “Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε πάρα πολύ να ξεπεράσω, σε ένα μετέπειτα στάδιο, με έμμεσο τρόπο, το θέμα μου με την ανορεξία”.

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη η Ζέτα Δούκα εξηγεί ότι η ψυχοθεραπεία είναι μια ολόκληρη διαδικασία την οποία κουβαλάς πάντα μέσα σου και δεν τελειώνει με το πέρας των συνεδριών.

Read More

And More