Cirque du Soleil: Το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου 3-16 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Η Alegria δικαιώνει το όνομά της (στα Ισπανικά σημαίνει χαρά, ευφορία, ψυχική αγαλλίαση) και η θρυλική παράσταση του «μεγαλύτερου θεάματος του κόσμου» του φημισμένου Cirque du Soleil, στο πρώτο της «crash test» με την ελληνική κρίση – βγαίνει θριαμβευτικά νικητής.
Ξορκίζει το φόβο, σπάει την εσωστρέφεια και σηκώνει τον κόσμο απ’ τον καναπέ της απομόνωσης, που γεμίζοντας με φρενήρεις ρυθμούς και τις πρόσφατα ανακοινωμένες έκτακτες παραστάσεις, προκάλεσε μία ακόμη παράσταση, στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.


Από την αρχή αυτή την υπόσχεση έδωσε κι απ’ ότι φαίνεται αποδεικνύει ότι αποτελεί πράγματι ένα θαυματουργό ελιξίριο, ένα γιατρικό, ένα αντίδοτο στη μελαγχολία, στα προβλήματα, στην ανασφάλεια.
Ίσως γιατί όντως μεταφέρει ένα αληθινό και επίκαιρο – όσο ποτέ – μήνυμα ζωής, διαπραγματευόμενη θεματικά την αέναη πάλη ανάμεσα στο παλιό και στο νέο, στο ξεπερασμένο και στο φρέσκο, προσφέροντας ελπίδα για ανανέωση και αλλαγή.
Ίσως λοιπόν γιατί αυτός ο ύμνος στα νιάτα, αυτή η αποθέωση της δύναμης και της τόλμης, εκφράζει απόλυτα την εποχή μας.
Πιθανόν όμως και λόγω της παγκόσμιας φήμης και καταξίωσης του Cirque du Soleil, των αμέτρητων διάσημων οπαδών του της φετινής λάμψης του στα βραβεία Όσκαρ, των πολύ λογικών εισιτηρίων, της πολύχρονης αναμονής μέχρι να επισκεφθεί για πρώτη φορά και τη χώρα μας.
/
Το γεγονός όμως είναι ότι το ένα και μοναδικό «Τσίρκο του Ήλιου», έρχεται επιτέλους στη χώρα του Ήλιου, με την ιστορικότερη παράστασή του, όπου μέσα της γεννιέται κι ανασαίνει ο πιο γοητευτικός, ο πιο ονειρικός, ο πιο μαγικός σκηνικός κόσμος.
Ακροβάτες, κλόουν, αθλητές, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές, μίμοι υπηρετούν με τις αιθέριες ερμηνείες τους, ένα έξυπνο, πολυσυλλεκτικό υπερθέαμα υψηλής αισθητικής απόλαυσης που σου ζεσταίνει την καρδιά με το χιούμορ και την ευαισθησία του. Απελευθερώνοντας μεγάλες δόσεις θετικής ενέργειας και σαγήνης, απεγκλωβίζοντας τη ζωντάνια και το γέλιο, ενώνοντας την αδρεναλίνη του τσίρκου με τη μαγεία της τέχνης, μεταδίδοντας χαρά και ευτυχία, κόβοντας την ανάσα με νούμερα που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία μέσα από αριστοτεχνικές ρέουσες κινήσεις. Εφαρμόζοντας μία «τέχνη δίχως όρια», που αψηφά τους φυσικούς νόμους, κάνοντας το αδύνατον – δυνατό.
Σε μία αστραφτερή υπερπαραγωγή με μεγαλειώδη σκηνικά, εκατοντάδες χειροποίητα κουστούμια, ζωντανή μουσική κι έναν ασύγκριτο θίασο με άψογη τεχνική, απαράμιλλη ευελιξία, υπέρτατη ακροβατική δεξιοτεχνία, έναν θίασο – πρωταθλητών του «υπεράνθρωπου».
Σ’ ένα πολυθέαμα – συγγενή της μαγείας και της ψυχικής αποπλάνησης, όπου συνυπάρχουν αρμονικά διαφορετικές κουλτούρες και κώδικες έκφρασης, από την μπαρόκ αισθητική ως τη μοντέρνα φόρμα, από τις αρχέγονες τεχνικές ως την όπερα, τις τέχνες του δρόμου, τον χορό σ’ έναν απίστευτο συνδυασμό της ποιότητας και της διασκέδασης.
Σ’ ένα φουτουριστικό παραμύθι, μία ποίηση των εικόνων, μία τελετουργία που μας ταξιδεύει σ’ ένα ονειρικό σύμπαν, σ’ έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, απευθυνόμενη σε μικρούς και μεγάλους, σ’ όλη την οικογένεια, στο σπίτι, στην κοινωνία.
Μία εξαιρετικά σπάνια βιωματική εμπειρία που υπόσχεται να χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη των τυχερών θεατών – κάθε ηλικίας – κλέβοντας την καρδιά τους για πάντα.
Προπώληση εισιτηρίων, στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και στα ΕΛΤΑ. Online αγορές, στην ιστοσελίδα: www.lavris.gr.

Τιμές εισιτηρίων 35€-45€-55€-65€ και η VIP ζώνη 75€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων.

/
ΤΟ CIRQUE DU SOLEIL, O GUY LALIBERTÉ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ

Όλα ξεκίνησαν στο Μπε-Σεν-Πολ, μία μικρή πόλη κοντά στο Κεμπέκ του Καναδά, από μία παρέα καλλιτεχνών δρόμου που περπατούσαν πάνω σε ξυλοπόδαρα κάνοντας ταχυδακτυλουργικά, χορεύοντας, καταπίνοντας φλόγες, παίζοντας μουσική.
Το 1984 εμπιστεύονται το «τρελό όνειρο» ενός άλλου περιπλανώμενου καλλιτέχνη, του Guy Laliberté, που έπεισε τους διοργανωτές της επετείου των 450 χρόνων από την ανακάλυψη του Καναδά να εντάξουν την ομάδα στους εορτασμούς με την παράσταση «Cirque du Soleil», που έμελλε να γίνει το διασημότερο καλλιτεχνικό brand name του κόσμου. Τότε στο σχήμα εργαζόταν 73 άνθρωποι.
Από τότε μέχρι σήμερα το Cirque du Soleil δεν σταμάτησε να παίζει ποτέ, δίχως να έχει λάβει ποτέ καμία κρατική επιχορήγηση.
Το όραμα του Laliberté (με τη βοήθεια αρχικά του Gilles Ste-Croix και αργότερα τον σκηνοθέτη Franco Dragone που εισήγαγε την Commedia dell’arte) πήρε σάρκα και οστά.
Σήμερα το περίφημο «Τσίρκο του Ήλιου» διαθέτει χιλιάδες εργαζόμενους, μόνιμες έδρες στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου, non-stop διεθνείς περιοδείες, εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. Η αποστολή του, «να κινητοποιήσει τη φαντασία, να διεγείρει τις αισθήσεις και να αφυπνίσει τα συναισθήματα όλων των ανθρώπων της υφηλίου, υμνώντας τα επιτεύγματα του οικουμενικού πολιτισμού», δεν εξαντλείται μόνο στην καλλιτεχνική ψυχαγωγία υψηλότατου επιπέδου.
Το Cirque du Soleil, αποδεικνύοντας πως η ενηλικίωση και ο γιγαντισμός δεν αποτελούν κατ’ ανάγκην και την «ταφόπλακα της ευαισθησίας», πέρα από παιδευτικό του ρόλο, έχει πλέον να επιδείξει ένα σημαντικότατο έργο αλληλεγγύης, ενισχύοντας σταθερά φιλανθρωπικές οργανώσεις αλλά και γνωστούς περιβαντολλογικούς φορείς.
Σήμερα, ο Guy Laliberté, είναι πλέον δισεκατομμυριούχος και εξέχον μέλος της λίστας Forbes. O «πλουσιότερος-όμως-καλλιτέχνης του κόσμου», χρησιμοποιεί την τωρινή του οικονομική άνεση, χρηματοδοτώντας μόνο δύο χόμπι του: τα ταξίδια και το πόκερ!

Σχετικά πρόσφατα χρίσθηκε «πρώτος τουρίστας του διαστήματος».

Αλλά αυτό το μοναδικό ταξίδι στο διάστημα δεν ήταν απλά μία εκκεντρικότητα ενός πλούσιου ανθρώπου. Πλούσιος πάντα και σε αισθήματα, αγωνίες και οράματα, το χρησιμοποίησε για να συσπειρώσει διάσημους καλλιτέχνες σε σχέση με τους περιβαντολλογικούς κινδύνους που απειλούν την Γη και με την ευκαιρία, ως συνεπής αιμοδότης του One Drop Foundation, ενίσχυσε αρκετά τους πόρους της οργάνωσης για τον αγώνα διάσωσης των υδάτινων πόρων του πλανήτη μας.
Αυτές τις μέρες επίσης οργανώνει ένα μοναδικό διεθνές παιχνίδι πόκερ, με παγκόσμιους πρωταθλητές και διασημότητες. Το ελάχιστο pot συμμετοχής ανέρχεται στο 1.000.000 $ και το σύνολο των κερδών θα προσφερθούν στο παγκόσμιο ταμείο κατά της φτώχειας!

Read More

And More