Αναβολή για την 1η Νοεμβρίου πήρε ο Κ.Βαξεβάνης – Το βίντεο της σύλληψης

Λίγο πριν τις 12.00 έφτασε στην Ευελπίδων για να δικαστεί ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, που συνελήφθη την Κυριακή για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Τελικά, πήρε αναβολή για την 1η Νεομβρίου.

Η λίστα δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό του Κώστα Βαξεβάνη, το HotDoc και προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα. Συνελήφθη σε σπίτι φίλων του, στη Δροσιά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων που, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων πολιτών.

/

Αμέσως μετά, αφέθηκε ελεύθερος.

Βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή έπρεπε να είναι υπόδικοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γιατί έχουν πάρει μία λίστα, την έχουν αποκρύψει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος, έχουν επεξεργαστεί προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, έχουν υποθάλψει εγκληματία και δεν έχουν δώσει τη δυνατότητα στο ελληνικό κράτος να βρει την άκρη». Και συνέχισε «ενώ θα ψηφίσουν μέτρα για να πάρουν 100 ευρώ παραπάνω από τη σύνταξη της γιαγιάς στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, την ίδια ώρα κρύβουν μία λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες».

Άκου εδώ το ηχητικό ντοκουμέντο και δες τι έγραψε στο twitter

Διάβασε περισσότερα και δες το βίντεο της σύλληψης στο ΝewsΙt

Read More

And More