Aisha: Μια φωνή από το Αφγανιστάν!

Παλιότερα, όταν η Aisha περπατούσε στα σοκάκια του χωριού της, όλοι γύριζαν να την κοιτάξουν, λόγω της απαράμμιλης φυσικής ομορφιάς της. Σήμερα, η Aisha τραβάει ακόμα τα βλέμματα των περαστικών, ο λόγος όμως είναι διαφορετικός.

Η ιστορία ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, όταν ο πατέρας αποφάσισε να παντρέψει την οχτάχρονη τότε κόρη του, Aisha και την μικρότερη αδελφή της με τους γιους μιας οικογένειας. Στην κοινωνία του Αφγανιστάν, είναι συνήθες φαινόμενο να παντρεύονται μέλη οικογενειών που έχουν διαφορές, με σκοπό να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Στα δεκαέξι της χρόνια, η Aisha μετακομίζει στο σπίτι των πεθερικών της. Υπομένει 2 βασανιστικά χρόνια, ζώντας σαν φυλακισμένη. Τον σύζυγό της, δεν τον είδε ποτέ, αφού πολεμούσε στο Πακιστάν. Βασανισμένη και κακοποιημένη από την οικογένεια του συζύγου της, δεν άντεχει και αποφασίζει να δραπετεύσει.

Η φυγή της, οδήγησε στην σύλληψη της, έπειτα από λίγες μέρες. Τότε ήταν που γνώρισε για πρώτη φορά τον σύζυγό της, ο οποίος είχε επιστρέψει από το Πακιστάν με σκοπό να την διασύρει ακόμη περισσότερο. Προσέφυγε στο δικαστήριο των Ταλιμπάν κατηγορώντας της, ότι με την φυγή της, προσέβαλλε την τιμή της οικογένειάς του.

Το δικαστήριο απεφάνθη, και ένας τοπικός διοικητής των Ταλιμπάν, διέταξε, την μεσαιωνική τιμωρία. Η μύτη και τα αυτιά της έπρεπε να κοπούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η υπόληψη της οικογένειας του γαμπρού. Μάλιστα, ο ίδιος ο σύζυγός της, ανέλαβε να εκτελέσει την τιμωρία. Την μετέφερε στο βουνό Oruzgan, όπου έπειτα την αποτρόπαια πράξη την εγκατέλειψε, πιστεύοντας ότι θα πεθάνει.

Ο διευθυντής έκδοσης του περιοδικού “TIME”, Richard Stengel, εξήγησε τους λόγους για τους οποιους αποφάσισε, να δημοσιοποιήσει την φωτογραφία που σοκάρει: ” Οι αναγνώστες πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια, για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι Ταλιμπάν στις γυναίκες. Η κοινή γνώμη οφείλει να αλλάξει γνώμη για το τι οφείλει να κάνει η Αμερικανική κυβέρνηση και οι συμμάχοι της, στο θέμα του Αφγανιστάν”.

Σήμερα, η Aisha μένει στη Καμπούλ, σε ένα μυστικό καταφύγιο γυναικών, όμως ονειρεύεται τη στιγμή που θα φύγει από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν για να πάει στην Αμερική. Ανθρωπιστική οργάνωση, έχει αναλάβει τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης, προκειμένου η νεαρή κοπέλα να υποβληθεί σε πλαστική και να αποκατασταθεί το πρόσωπό της.

Read More

And More