Nαταλία Δραγούμη: “Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που χάρισα στα παιδιά μου αυτόν τον πατέρα”!

Η Ναταλία Δραγούμη που αυτή την περίοδο βρίσκεται στο τρέξιμο για την παράσταση Μήλο, μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα για την ταινία Ματζουράνα που θα πρωταγωνιστήσει, για τον άντρα της αλλά και τον ρόλο της ως μητέρα!

Η ταινία “ Ματζουράνα” της Όλγας Μαλέα, όπου υποδύεσαι μια γυναίκα που εγκαταλείπει την καριέρα της για να μεγαλώσει την κόρη της, την οποία ωστόσο καταστρέφει από υπερβολικό ενδιαφέρον. Πόσο γνώριμο είναι αυτό το μοντέλο μητέρας;

Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη μάνα δεν διαφέρει σε πολλά από μια σύγχρονη μητέρα που ζει στην Αθήνα της κρίσης με τα προβλήματα της. Διαβάζοντας το σενάριο, αντιλήφθηκα λάθη μου τα οποία δεν τα συνειδητοποιούσα τη στιγμή που τα έκανα. Οι περισσότερες μαμάδες δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η πραγματικότητα μας είναι μικρά λαθάκια όπως η χαρακτηριστική φράση που απευθύνουμε συχνά τα παιδιά μας: “Μπορείς ακόμη καλύτερα”

Τι ρόλο παίζει ο πατέρας στον κόσμο ενός παιδιού;

Τεράστιο και προσωπικά νιώθω πάρα πολύ τυχερή που χάρισα στα παιδιά μου αυτόν τον πατέρα. Εκτός του ότι τον ερωτεύτηκα πολύ, αποφάσισα να κάνω μαζί του παιδιά όταν είδα τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στο δικό του παιδί.

Είναι καλύτερος γονιός από εσένα;

Νομίζω πως ναι, γι αυτό και τον συμβουλεύομαι συνεχώς για τα πάντα…

Είσαι νευρικός άνθρωπος;

Στο σπίτι, ναι. Στη δουλειά καθόλου. Πολλές φορές, ίσως από την κούραση της δουλειάς και νευριάζω πιο πολύ απ΄ όσο πρέπει για ασήμαντα πράγματα και φωνάζω πολύ.

Και μετά ζητάς συγνώμη;

Ναι, και πέραν της συγνώμης, κάνω συνέχεια αυτοκριτική για το πως μεγαλώνω τα παιδιά μου. Πιστεύω σε γενικές γραμμές κάνω μια καλά προσπάθεια ως μαμά.

Είσαι μια γυναίκα που δουλεύει πολύ. Εάν τα παιδιά σου, σου ζητούσα να σταματήσεις τη δουλειά, θα το έκανες;

Εάν με ρωτούσες πριν από δύο χρόνια, θα σου έλεγα “όχι”. Τώρα που έχω κάνει κάποια πράγματα και έτσι όπως έχει η κατάσταση στην Αθήνα, αν μου έλεγε ο άνδρας μου να τα παρατήσω και να πάμε να ζήσουμε αλλού, δεν θα μου φαινόταν εξωπραγματικό αρκεί να είχα κάτι να κάνω!

Read More

And More