Δ. Πασσάς: “Ο Σ. Ρουβάς είναι υπέροχος συνεργάτης, με σκηνικό εκτόπισμα και ικανότητα να απευθύνεται σε μεγάλα κοινά”

Η επαφή του με την αρχαία τραγωδία γίνεται με ευλάβεια και μυσταγωγία. Σ’ έναν σκληρό, όπως τον χαρακτηρίζει κόσμο διατηρεί την πίστη πως υπάρχει ακόμα δονκιχωτισμός. Για τον Δημήτρη Πασσά η υποκριτική είναι μια γοητευτική επιστήμη, που τον βοηθάει να βρίσκει την αλήθεια. Τον γνωρίσαμε στη σειρά του Alpha Γ4 και αυτό το καλοκαίρι τον απολαμβάνουμε στις “Βάκχες” του Ευριπίδη.

Ο νεαρός ηθοποιός δικαιώνει τον σκηνοθέτη της παράστασης Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο είχε και δάσκαλο στο Εθνικό, για την επιλογή του ν’ αναλάβει έναν τόσο απαιτητικό ρόλο. Υποδύεται τον Πενθέα ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με την οργή του Θεού Διονύσου, τον οποίο υποδύεται ο Σάκης Ρουβάς.

Για την παρουσία του δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως η Μαρία Κίτσου, ο Γιάννης Καρατζογιάννης και η Ρούλα Πατεράκη, για τις πολυσυζητημένες Βάκχες, αλλά και για τη μέχρι τώρα παρουσία του στον χώρο ο Δμήτρης μιλάει στο All4Fun και μας βοηθάει να τον γνωρίσουμε λίγο ακόμα!

Για την κρίση στο χώρο του
Στην Ελλάδα οι ηθοποιοί ανέκαθεν βρίσκονταν σε κρίση. Όχι μόνο οικονομική. Εκπαιδευτική και πνευματική. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Για να αποφύγεις την κρίση, ηθοποιός ή λογιστής ή οτιδήποτε, οφείλεις να εξαιρέσεις τον εαυτό σου από το σύνολο.

Για την συνεργασία με τον Σάκη
Ο Σάκης Ρουβάς είναι υπέροχος συνεργάτης, με σκηνικό εκτόπισμα και ικανότητα να απευθύνεται σε μεγάλα κοινά. Για την παραφιλολογία σχετικά με το ποιος πρέπει και τι δεν πρέπει να παίζει τι, για το τι βρακί φοράει ο ένας και ο άλλος, εμένα μου ακούγονται σαν συζητήσεις γυμνασίου και δεν με αφορούν. Τα επί σκηνής οφείλουν να είναι σημαντικότερα από τα περί αυτής

Για την περιοδεία με τις Βάκχες
Η περιοδεία είναι μια εμπειρία γοητευτική, διαφορετικά κοινά, προσαρμογές, μια παράσταση διαρκώς εν εγρηγόρσει, αλλά και πολλή λάντζα, σαν παλιό μπουλούκι, στήνουμε – παίζουμε – φύγαμε. Ο ανοιχτός χώρος έχει τις παγίδες, αλλά και τη μαγεία του.

Read More

And More