Πέθανε η ηθοποιός Κίττυ Αρσένη

Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε το 1935 στο Αργοστόλι. Το 1958 αποφοίτησε από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν το 1958 και μαζί με μια ομάδα συμμαθητών της – Καζάκο, Βούρτση, Μυλωνά, Τάρη και Τριβιζά – ιδρύουν πρωτοποριακή θίασο ρεπερτορίου με έργα Γκολντόνι, Ο’ Κευζι, Μπεττι, Χορν κ.α. Στη συνέχεια εργάζεται στο επαγγελματικό θέατρο Λειβαδέα – Βεργή, Μουσούρη, Αναλυτή.

Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της στην Ηλέκτρα του Μ. Κακογιάννη. Στη Δικτατορία συλλαμβάνεται για αντιδικτατορική δράση, βασανίζεται, δικάζεται από το έκτακτο στρατοδικείο και φυλακίζεται. Διαφεύγει παράνομα στο εξωτερικό, καταθέτει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και καταγγέλλει τα βασανιστήρια και τη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Χούντα. Είναι βασικός επώνυμος μάρτυρας της έκθεσης της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ «Report on Torture». Διαμένει στο εξωτερικό, κυρίως στο Παρίσι και δουλεύει με το Ντασέν και τη Μελίνα στο φιλμ «Promesse a l’ aube».
Ηταν γνωστή και από τη δράση της κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών
Το 1974, με τη πτώση της Χούντας επανασυνδέεται με το θέατρο, Ραδιόφωνο και τη νέα τότε τηλεόραση και αναπτύσσει συνδικαλιστική δραστηριότητα γι την επανασύσταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών όπου εκλέγεται Γενική Γραμματέα

Read More

And More