Το… Χόλιγουντ καταδικάζει τη δολοφονία του Π. Φύσσα – Τι είπε ο Τζέρεμι Άιρονς για τη Χρυσή Αυγή

Την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι σχολίασε ο Τζέρεμι Άιρονς, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή την αποψινή πρεμιέρα της νέας του ταινίας “Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα”, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο σταρ του Χόλιγουντ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μίλησε για τη δολοφονία του ράπερ, την έκρυθμη κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και την κρίση στην Ευρώπη.

“Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι μια χώρα χαρακτηρίζεται συλλήβδην από ένα και μόνο περιστατικό, το οποίο είδαμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες. Ναι, ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι, οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν, δυστυχώς, ανά τον κόσμο”, τόνισε.

Και συνέχισε: “Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, τη χώρα την οποία γνωρίζω εγώ. Μια χώρα με έναν υπέροχο λαό, μια χώρα πανέμορφη, που δικαίως προσελκύει τεράστιο αριθμό τουριστών. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη στον κόσμο. Δεν πρέπει ολόκληρη η χώρα να κρίνεται από την πράξη ενός ηλίθιου εξτρεμιστή, ο οποίος σκότωσε έναν καλλιτέχνη”, είπε ο δημοφιλής, βραβευμένος με όσκαρ, Βρετανός ηθοποιός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Από τη στιγμή που σε οποιαδήποτε κοινωνία υπάρχει δυσχέρεια, οι εξτρεμιστές κερδίζουν έδαφος και δημοτικότητα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ακραίες λύσεις είναι η απάντηση. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι δεν βρίσκεται εκεί η απάντηση. Η μετριοπάθεια είναι τα πάντα. Στην Αγγλία γελάμε με τους ακραίους. Ελπίζω ότι θα έχετε την εξυπνάδα να δράσετε παρόμοια και στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τους νέους να έχουν γνώση της ιστορίας”.

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη ο Τζέρεμι Αϊρονς τόνισε: “Η Ευρώπη είναι σαν ένα ελικόπτερο που πέφτει. Η πτώση είναι δεδομένη. Ο ισχυρός της Ευρώπης (εν προκειμένω η Μέρκελ) που πιλοτάρει, προσπαθεί να το ρίξει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Αν πέσει άσχημα, θα γίνει ζημιά σε όλους μας”.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More