Ποιος διάσημος Έλληνας ηθοποιός μεταμορφώθηκε σε… άστεγο;

Ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο για τις ανάγκες της νέας θεατρικής παράστασης που ετοιμάζει, αναμένεται να παίξει γνωστός Έλληνας ηθοποιός. Πρόκειται για την παράσταση “Ο Επιστάτης” που θα ανέβει στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Ο επιστάτης είναι ένας άστεγος, γερασμένος και ρακένδυτος άντρας που βρίσκει καταφύγιο σε ένα ακατάστατο δωμάτιο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Ποιος είναι, όμως, ο ηθοποιός που θα τον υποδυθεί;
Η νέα παράσταση της Ελληνικής Θεαμάτων ξεκίνησε το promo της με μια άκρως ιντριγκαδόρικο quiz και την φωτογραφία του “επιστάτη” να ανεβαίνει στο twitter, θέτοντας το ερώτημα ποιος είναι ο ηθοποιός που μεταμορφώνεται σε άστεγο!

Ο λόγος βέβαια για τον Γιώργο Κιμούλη που μεταφράζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Νομπελίστα συγγραφέα Χάρολντ Πίντερ.

Μαζί το στη σκηνή θα βρεθούν ο Γιώργος Χρανιώτης και ο Νίκος Γεωργάκης που θα υποδυθούν τα δυο αδέλφια. Ο ένας, ο Άστον, ζει σε μια συναισθηματική απομόνωση, μαστορεύοντας τις διάφορες μηχανές του και κάνοντας όνειρα ότι θα φτιάξει στην αυλή ένα υπόστεγο. Ο άλλος, ο Μικ με επιχειρηματικές ανησυχίες μοιάζει πολυάσχολος αλλά, κατά βάση ζει σε ένα δικό του εφιαλτικό κόσμο.
Ο άστεγος δέχεται την δουλειά του Επιστάτη που του προσφέρουν τα δύο αδέλφια, χωριστά ο καθένας, χωρίς όμως να εμπιστεύεται κανέναν. Μέσα από τις ταραγμένες σχέσεις τριών προσώπων, ο Πίντερ σχολιάζει καυστικά τα πολλαπλά πρόσωπα της εξουσίας, τους κοινωνικούς κανόνες αλλά και τις απέλπιδες προσπάθειες του ανθρώπου να συμβιώσει και να συνυπάρξει αρμονικά.

Η παράσταση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

Read More

And More