Ησ. Ματιάμπα: Οι στιγμές από τα παιδικά του χρόνια, τα ρατσιστικά σχόλια και ο τελικός του Dancing!

Είναι το “πειραχτήρι” του Dancing with the stars 4 και παρόλο που ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του ως το αουτσάιντερ του παιχνιδιού αναδείχτηκε σε δυνατό παίχτη και βρέθηκε στον τελικό του show χορού. Ο λόγος για τον Ησαΐα Ματιάμπα που έχει κάνει την πιο θεαματική πρόοδο μέσα στο παιχνίδι.

Όταν βρίσκεται στη σκηνή φαίνεται πως έχει το χορό μέσα του και καταφέρνει να ξεσηκώνει τον κόσμο, είτε διαγωνίζεται στην ερωτική bachata, είτε κάνει one man show σαν μίμος. Σε κάθε περίπτωση, όμως αυτήν την Κυριακή θα βάλει τα δυνατά του και θα “διασταυρώσει το ξίφος του” με αυτό της Κατερίνας Στικούδη, διεκδικώντας τη μεγάλη νίκη.


Ποιος είναι όμως ο Ησαΐας Ματιάμπα που έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα;
Αν και τον γνωρίσαμε μέσα από το “Να η ευκαιρία”, όπου είχε κερδίσει την πρώτη θέση, σήμερα είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις live εμφανίσεις του με τον Μύρωνα Στρατή, τη σχέση (που ποτέ δεν επιβεβαίωσε) με την Αθηνά Οικονομάκου, αλλά και τις χορευτικές του επιδόσεις.

Ο Ησαΐας είναι ένας ιδιαίτερα αυθόρμητος και ευθύς άνθρωπος που δεν διστάζει να μιλήσει ακόμη και για πράγματα που τον πληγώνουν, όπως ο ρατσισμός που έχει δεχτεί, αλλά και τα σχόλια που έχουν γίνει για την εμφάνισή τους, αλλά και τα προσόντα του!
Ο Ησαΐας γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 18 Δεκεμβρίου 1983 από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από το Κονγκο. Από τα τρία του χρόνια ζει στην Αθήνα και από τα έξι του ήταν μέλος της χορωδίας του σχολείου του. Ουσιαστικά, ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου από τα δεκατρία του χρόνια στο Ωδείο Γκύζη καθώς και κάποια μαθήματα κλασικού τραγουδιού.

Από μικρός είχε όνειρο να γίνει μουσικός ή ιερέας αλλά τελικά τον κέρδισε η μουσική. Σε ηλικία μόλις 18 ετών συμμετείχε στην εκπομπή “Να η Ευκαιρία”, ερμηνεύοντας το “Δεν Έχω Xρόνο” του Μιχάλη Χατζηγιάννη, αφήνοντας πραγματικά άφωνους τους κριτές. Στον τελικό πλέον, ερμηνεύοντας το “Δεν Μπορώ” του Νίκου Ζούδιαρη, πήρε από όλους τους κριτές το πολυπόθητο 10άρι και ταυτόχρονα υπέγραψε το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music.
O χειμώνας 2002-2003 τον βρίσκει δίπλα στην Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το φθινόπωρο του 2003 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Λόγια που δεν Ξέχασα”. Το 2004 εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία μαζί με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τους C:Real και το 2005 κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του cd με τίτλο “Τον κόσμο κοιτάζω”.

Το 2010, τον είδαμε στις “Επτά θανάσιμες πεθερές” ενώ το 2011 έκανε έναν ρόλο – έκπληξη στη σειρά “Η Πολυκατοικία” και ταυτόχρονα εμφανίστηκε στην παράσταση “Σεσουάρ για Δολοφόνους”.

Μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν όταν πρωταγωνίστησε στο ροκ μιούζικαλ “Rent” του Jonathan Larson, αλλά και στο μιούζικαλ “Fame” το 2012.
Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα πως εκτός από το “Να η ευκαιρία”, ο γνωστός τραγουδιστής συμμετείχε και στο “Just the two of us”, όπου είχε αναλάβει ρόλο δασκάλου για την Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ο έρωτας, οι σχέσεις και ο γάμος
Μπορεί ο Ησαΐας να μην το είχε παραδεχτεί ποτέ δημόσια, αλλά η σχέση του με την Αθηνά Οικονομάκου είχε αποτελέσει πολλές φορές θέμα συζήτησης. Εκείνη δεν έλειπε ποτέ από πρεμιέρα του, ενώ στα τέλη του 2011, ο φωτογραφικός φακός τους είχε απαθανατίσει μαζί σε βραδινή έξοδό τους στο Κολωνάκι. (Δες εδώ φωτογραφίες)
Ο ίδιος πάντως μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο “TV Glam” αποκάλυψε για τον έρωτα: “Συνήθως όταν είμαι ερωτευμένος δεν υπολογίζω τίποτα. Έχω γίνει χαλί να με πατήσουν και δεν το μετανιώνω. Μέσα από τέτοιες καταστάσεις μαθαίνεις να ωριμάζεις… Θα παντρευόμουν μόνο για να δημιουργήσω οικογένεια. Μακάρι να ζήσω κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα ήταν η ολοκλήρωσή μου ως άνθρωπος”.
Ο ρατσισμός
Όσο για τα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά καιρούς; Ο γνωστός τραγουδιστής δεν φοβάται να μιλήσει ανοιχτά για αυτό το θέμα και έχει παραδεχτεί δημόσια πως δέχτηκε ρατσισμό για το χρώμα του. “Και βέβαια είχα ρατσιστικές συμπεριφορές, κυρίως όταν ήμουν πιο μικρός. Είναι πράγματα που δεν θα ήθελα να θυμάμαι, όχι και τόσο ευχάριστα… Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί δεν έχω βιώσει πολλά ρατσιστικά σχόλια ίσως λόγο της θέσης μου ως τραγουδιστής. Όμως, υπάρχουν παιδιά που έχουν ζήσει χειρότερα πράγματα”, είχε δηλώσει στο παρελθόν, ενώ ακόμη και σήμερα εξομολογείται πως υπάρχουν άνθρωποι που εκφράζουν ρατσιστικές συμπεριφορές.
Το Dancing και τα σχόλια που τον έφεραν σε δύσκολη θέση

Η συμμετοχή του στο Dancing ήταν σίγουρα μια πρόκληση για τον ίδιο και σε πολλούς δεν άρεσε κιόλας στα πρώτα live. Χαρακτηριστική ήταν η αρνητική κριτική του Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος όμως όσο περνούσαν τα live παραδέχτηκε δημόσια πως έχει εξελιχθεί και του αρέσει ο τρόπος που χορεύει.
Με ιδιαίτερο χιούμορ και ο Ησαΐας είχε σχολιάσει: “Πήγα στην πρωινή εκπομπή του Πέτρου και μπορώ να σου πω, αν δεν το είδες, ότι με ζύγισε στον αέρα. Βασικά, εγώ ήθελα να μπω επάνω σε πατίνια και να ήμουν κρυμμένος μέσα σε μία κούτα, όπου απ’ έξω θα έγραφε “ψυγείο-καταψύκτης!” (γελάει). Με χιούμορ το είπε ο Κωστόπουλος, δεν είχε διάθεση, νομίζω, να με προσβάλει. Από την άλλη, όμως, να σου πω κάτι; Ο κάθε παρουσιαστής πληρώνεται για να κάνει σχόλια. Να λέει τα θετικά, τα αρνητικά ή τελοσπάντων, ό,τι πιστεύει εκείνος. Αν δεν το κάνει, θα απολυθεί γιατί θα είναι ακατάλληλος. Οι παρουσιαστές πληρώνονται για να μιλάνε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να τα παίρνουμε και τόσο στα σοβαρά όλα πια…”.

Εκτός, από τις επιδόσεις του στο χορό, όμως σχολιάστηκαν και άλλα πράγματα που τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Από παλιά είχε ξεκινήσει με μια δόση χιούμορ η ιστορία με το πόσο “προικισμένος” είναι αλλά φέτος φαίνεται πως “ξέφυγε” λίγο το θέμα.

Έτσι στο σχόλιο της Σάσας Σταμάτη για το “μόριο” του, απαντά: “Ένιωσα αμήχανα και άβολα, δεν ήξερα τι να πω… Νομίζω ότι ήταν ένα άστοχο σχόλιο, κάτι που δεν έπρεπε να πει. Ήταν εντελώς άκυρο και ξεκάρφωτο. Δεν με πρόσβαλε, τον εαυτό της μπορεί να πρόσβαλε με αυτό που είπε, όχι εμένα. Αλλά θεωρώ ότι δεν είχε κανένα λόγο να το πει. Ίσως να έκανε χιούμορ”.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΗΣΑΪΑ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Read More

And More