Επίσημη πρεμιέρα για “Το μικρό ψάρι” και την Πόπη Τσαπανίδου! Φωτογραφίες

Επίσημη πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έκανε το βράδυ της Δευτέρας, η ταινία “Το μικρό Ψάρι” που προβλήθηκε στο 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου και στην οποία συμμετέχει η Πόπη Τσαπανίδου.

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη προβλήθηκε χθες στα Village Cinemas και πολύς κόσμος έδωσε το “παρών” για να την απολαύσει.

/

Λίγα λόγια για την ταινία:
“Το μικρό ψάρι” παρουσιάζει την πορεία ενός άνδρα, του Στράτου, που κάνει δύο διαφορετικές δουλειές (την ημέρα εργάτης σε βιοτεχνία ψωμιού και τη νύχτα επαγγελματίας εκτελεστής) προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για βοηθήσει να δραπετεύσει ένας φυλακισμένος φίλος του, στον οποίο χρωστά τη ζωή.
Ο σκηνοθέτης τοποθετεί τον ήρωά του σε μία κοινωνία που έχει χάσει τις ηθικές αξίες της, σε έναν κόσμο όπου μοναδική σημασία έχει το χρήμα και οι ανθρώπινες σχέσεις και η φιλία δίνουν τη θέση τους στην προδοσία.

/

Ο Γιάννης Οικονομίδης έφτιαξε μία ταινία “βουτηγμένη” σε μαύρη, πολύ σκοτεινή ατμόσφαιρα, με έναν ήρωα, είδος σαμουράι που ακολουθεί σιωπηλός, συνήθως, την πορεία του, με κάποια αφέλεια, χωρίς να επηρεάζεται από τη διαφθορά ή την απάτη, με μόνη φίλη ένα μικρό κοριτσάκι, κόρη μιας γυναίκας που την εκδίδει ο φίλος της (ένας παραμορφωμένος νάνος που μοιάζει να βγήκε από ταινία του Ντέιβιντ Λιντς), για να οδηγηθεί, τελικά, στην αυτογνωσία και να επιβάλει, σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας, τη δική του δικαιοσύνη – λύτρωση.
Εκτός από την ερμηνεία του Β. Μουρίκη, αξιοσημείωτες είναι και αυτές των Βίκυς Παπαδοπούλου, Πέτρου Ζερβού, Γιάννη Τσορτέκη, Γιώργου Γιαννόπουλου, Αλέκου Πάγκαλου, Πωλίνας Δελλατόλα, Μαρίας Καλλιμάνη, κ.ά.
Δες τις πρώτες φωτογραφίες από την ελληνική προβολή:

Βίκυ Παπαδοπούλου
/

Πόπη Τσαπανίδου
/

Βαγγέλης Μαυρίκης
/

Read More

And More