Τ. Στεφανίδου στο DownTown: ”Το Star με στήριξε και με αγκάλιασε”!

Λίγς μέρες πριν από την μέγαλη πρεμιέρα της εκπομπής ”Αξίζει να το Ζεις”, η Τατιάνα Στεφανίδου μιλάει στο περιοδικό DownTown και εξηγεί τι ακριβώς συνέβη με τη διακοπή της συνεργασίας της με τον ΑΝΤ1. ”Αυτό που συνέβη, δεν έγινε από τη δική μου πλευρά, αλλά από τον ίδιο τον ΑΝΤ1. Εν μέσω θέρους, εκεί που είχα φύγει για διακοπές και πίστευα πως θα ξεκουραστώ και θα επιστρέψω στη δουλειά μου ανανεωμένη , φρέσκια, με όρεξη και καινούριες ιδέες, μου ανακοινώθηκε από το κανάλι πως η εκπομπή πρέπει να κοπεί λόγω οικονομικής δυσπραγίας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ήταν μέσα Ιουλίου”, δηλώνει η δημοσιογράφος.

Και συνεχίζει: ”Έμεινα χωρίς δουλειά, σε μια περίοδο που δεν υπήρχαν ελεύθερες θέσεις εργασίας για το δικό μου εργασιακό, αν θες, πεδίο. Είχαν μελετηθεί, είχαν ολοκληρωθεί και είχαν συμφωνηθεί τα προγράμματα των καναλιών κι εγώ, εκ των πραγμάτων, στα μέσα Ιουλίου, θα δυσκολευόμουν να κάνω κάτι. Έκλαψα πάρα πολύ μες στο καλοκαίρι. Ήρθα σε απόγνωση. Βυθίστηκα σε βαθιά απογοήτευση. Και; Και όλο αυτό μου έκανε πολύ καλό, γιατί κάνω ένα νέο ξεκίνημα, δυναμικό και περισσότερο δημιουργικό”.

Η Τατιάνα δηλώνει πως είχε τυφλή εμπιστοσύνη στον ΑΝΤ1 και παρά τα όσα έγιναν αυτό που κρατάει είναι το αίσθημα της ευγνωμοσύνης: ”Μου μένει το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης για όσα μας έδεσαν με τον ΑΝΤ1 και όχι πικρία για τον τρόπο διακοπής της συνεργασίας μας. Ουδείς ασφαέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος, λέει το ρητό που ενστερνίζομαι ως αλήθεια στη ζωή μου κι αυτό δεν θέλω να ισχύσει ποτέ, μα ποτέ, για μένα. Η αχαριστία, η αγνωμοσύνη δεν θέλω να βαραίνουν πάνω μου. Πήρα πολλά απ’τον ΑΝΤ1. Είναι ο σταθμός που με έκανε γνωστή, που με καθιέρωσε, αν θες, που με δίδαξε, που με στήριξε. Δεν αμαυρώνω όλο αυτό με πικρίες και κακίες, λοιπόν”.

Η παρουσιάστρια βρήκε αυτό που έψαχνε στο Star και θέλει να πει πολλά ευχαριστώ. ”Το Star, σε δύσκολη στιγμή, με αγκάλιασε και με στήριξε με πολύ καλή πρόταση. Οφείλω τόσα πολλά ευχαριστώ και στον Πάνο Κυριακόπουλο, τον πρόεδρο του Star, και στον Σταμάτη Μαλέλη, που για δεύτερη φορά στην επαγγελματική μου ζωή με στηρίζει. Καταλαβαίνεις πώς μπορεί να αισθάνομαι απέναντι σ’αυτό τον άνθρωπο; Δεν ξέρω πόσες φορές μπορώ να πω ευχαριστώ. Όσες κι αν το πω κι όσες κι αν γραφτούν, πάλι λίγες θα’ναι”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Θεωρεί πως έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη χρονιά: ”Είναι στρατιές οι άνεργοι, οι απολυμένοι και από τα περιοδικά και από τις εφημερίδες. Για τους υπόλοιπους οι μειώσεις είναι δραματικές. Πόσες χαμένες δουλειές γύρω μας! Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Για τη δική μου εκπομπή πέραν του τεχνικού προσωπικού που εργαζόταν για την εκπομπή και συνεχίζει στον ΑΝΤ1, δούλευαν 17 άτομα μαζί μου, διαφορετικών ειδικοτήτων. Τα 12 ακολούθησαν στο Star. Στο διευκρινίζω, γιατί γράφτηκε πως πήρα κομμωτές και αρχισυντάκτες. Δεν είναι έτσι. Από τους 17, δυστυχώς ,κάποιοι έμειναν εκτός, γιατί σ’ένα κανάλι στη μέση μιας οικονομικής κρίσης δεν είναι εύκολο να τους απορροφήσει όλους. Αλλά ήρθαν μαζί οι 12”.

Τόσο η Τατιάνα όσο και ο Νίκος Ευαγγελάτος γνώριζαν τι ερχόταν όντες δημοσιογράφοι. Γι’αυτό δεν ζουν προκλητικά, όπως δεν έκαναν άλλωστε και ποτέ. Τους αρέσει να περιποιούνται το σπίτι τους, αλλά δεν είναι άνθρωποι της χλιδής και της ξέφρενης σπατάλης. ”Ο Νίκος Ευαγγελάτος και μέσα από τις εκπομπές του το είχε πει, είχε ορίσει το φαινόμενο που ερχόταν και τον χλεύασαν γι’αυτό κάποιοι. Δυστυχώς, όμως βρέθηκε η κοινωνία μας σε πολύ χειρότερες καταστάσεις”, δηλώνει.

Πιστεύει πως όλες οι δυσκολίες που πέρασε, από τότε που εργαζόταν στην Απογευματινή μέχρι και σήμερα, της βγήκαν σε καλό και δεν είναι έτοιμη να καταθέσει τα όπλα. Ποιο είναι όμως το τίμημα όλου αυτού; ”Το τίμημα αφορά περισσότερο την οικογένεια. Ο χρόνος που χάνεται χωρίς να είμαστε μαζί. Αλλά ξέρεις κάτι; Η μέση εργαζόμενη γυναίκα που δουλεύει πωλήτρια σε ένα κατάστημα, σε μια ιδιωτική επιχείρηση, πόσες ώρες εργάζεται; Πόσες; Μιλάω πάντα με τις γυναίκες. Χτυπάνε 12ωρα, χάνουν άλλες δύο ώρες στους δρόμους και στην κίνηση και γυρνάνε σπίτι κατάκοπες, εξουθενωμένες και κάνουν και χίλιες δύο δουλειές μόλις επιστρέψουν. Σ’ότι κι αν επιλέξεις το τίμημα θα έρθει. Λοιπόν, να έχεις γερό στομάχι, να κάνεις το σταυρό σου και να λες ευχαριστώ για το τι κατάφερες να κάνεις. Κάνε το σταυρό σου που έχεις και μια βοήθεια όταν γυρνάς στο σπίτι και μη μιλάς για τίμημα γιατί θα σ’ακούει ο κόσμος και θα γελάει”.

Πώς βλέπει το μέλλον της; ”Αισθάνομαι, βλέπω, είμαι σίγουρη, ότι το μέλλον είναι στο Internet. Όχι, δεν έχει τελειώσει η τηλεόραση για εμένα, ειδικά όταν πέρσι είχα ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και φυσικά κανείς δεν είναι προετοιμασμένος να ολοκληρώσει την παρουσία του σε μια τέτοια περίπτωση. Μα βλέπω το μέλλον μου στο διαδίκτυο, όπου μαζί με τον Νίκο Ευαγγελάτο έχουμε φτιάξει αυτά τα δύο sites, το NewsIt και το TLIFE, όπου συγκεντρώνονται ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες το μήνα, μόνο από χρήστες που μπαίνουν για μία φορά ως ξεχωριστοί επισκέπτες. Έχουν αγαπηθεί πολύ και έχουν επαφή με τον κόσμο του Internet, τόσο, που δεν μπορούσαμε καν να ονειρευτούμε όταν το ξεκινούσαμε. Εκεί είναι το μέλλον μας λοιπόν και οι ζωές μας”.

Διαβάσε περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.

Read More

And More