Νέο περιστατικό με παγιδευμένους μεταλλωρύχους!

Λίγες μέρες έχουν περάσει μόνο από τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων στη Χιλή και ένα νέο περιστατικό σε ορυχείο στο Εκουαδόρ, έρχεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης.

Ο λόγος για τους τέσσερις μεταλλωρύχους που παγιδεύτηκαν σε ένα μικρό χρυσωρυχείο στον Ισημερινό, έπειτα από την κατάρρευση υπόγειας στοάς. Ωστόσο, οι αρχές δεν ξέρουν ακόμη αν είναι ζωντανοί.

Οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι είναι εργάτες της νυκτερινής βάρδιας και όπως όλα δείχνουν, παγιδεύτηκαν περίπου 150 μέτρα κάτω από τη γη, όταν κατέρρευσε η στοά το πρωί της Παρασκευής σε μία παραλιακή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Περού.
“Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν πως έχουν παγιδευτεί τέσσερις άνθρωποι. Εργάζονταν στη νυκτερινή βάρδια. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι ζωντανοί. Αναζητούμε πληροφορίες από τους ιδιοκτήτες του ορυχείου”, δήλωσε στο Ρόιτερ ο αξιωματούχος της επαρχίας όπου βρίσκεται το χρυσωρυχείο, Άνχελ Καμάτσο. Οι διασωστικές αρχές έχουν ήδη, κινητοποιηθεί.
Ένας κυβερνητικός μεταλλευτικός αξιωματούχος δήλωσε πως η κατάρρευση φαίνεται ότι προκλήθηκε από διήθηση νερού. “Φαίνεται πως μία αύξηση του νερού είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει κάποιο υλικό”, είπε.

Read More

And More