Σ. Αλαφούζος:”Δεν ήθελα η κόρη μου να είναι παιδί χωρισμένων γονιών”

Ο Σωκράτης Αλαφούζος αποκαλύπτει στο περιοδικό ΟΚ! γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά. ”Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που θέλω να πάψω να κατηγορώ τους άλλους γι’αυτά που συμβαίνουν και γι’αυτά που δεν συμβαίνουν. Κουράστηκα να μένω παρατηρητής και είμαι πεπεισμένος πλέον ότι με την πολιτική πρέπει να ασχοληθούν άνθρωποι που στο παρελθόν δεν ήθελαν καθόλου. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και ο γεγονός ότι είμαι γονιός, γιατί βασικό μου μέλημα είναι αναλαμβάνοντας τον πολιτιστικό τομέα, να δώσω διέξοδο έκφρασης, και ειδικότερα στα παιδιά, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητά μας λίγο καλύτερη”.

Ο ηθοποιός πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και προέρχεται από οικογένεια χωρισμένων γονιών. Αυτό τον έκανε να γίνει κλειστός άνθρωπος ενώ μικρότερος είχε μεγάλες ανασφάλειες. Δεν φοβήθηκε όταν χώρισε με την Βάσω Γουλιελμάκη τις συνέπειες που θα είχε αυτό στην κόρη τους; ”Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος φόβος μου και το πάλεψα και ακόμα το παλεύω. Είμαι πολύ κοντά στην κόρη μου και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μην αισθανθεί την έλλειψη του πατέρα της. Δεν ήθελα η κόρη μου να είναι παιδί χωρισμένων γονιών. Δεν ήθελα ποτέ να χωρίσω και έκανα ό,τι μπορούσα για να μη συμβεί. Αλλά δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι με το ζόρι και ένας χωρισμός είναι απόφαση δύο ανθρώπων. Κάποια στιγμή ανακαλύψαμε με τη Βάσω ότι δεν πήγαινε άλλο. Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης μου, όπως φαντάζομαι και η Βάσω το δικό της. Και θεωρώ ότι είναι καλό για τη Μαρίλια να μην πιστεύει στα παραμύθια, αλλά να ξέρει ότι στη ζωή μας δεν είναι όλα ρόδινα. Για εμένα το διαζύγιο ήταν πιο δύσκολο απ’ότι για την Βάσω”, περιγράφει.

Ο Σωκράτης θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια εις ό,τι αφορά τη σχέση του με την Άριελ Κωνσταντινίδη. ”Θεωρώ άδικο να μου χρεώνουν ότι άφησα την οικογένειά μου για μια άλλη γυναίκα και θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι η Άριελ δεν έχει καμία σχέση με τρίτο πρόσωπο. Δεν έγιναν καθόλου έτσι τα πράγματα. Όταν πια είχα χωρίσει και αφού πέρασε και ένα διάστημα από τον χωρισμό, άρχισα να έχω και πάλι προσωπική ζωή. Με την Άριελ γνωριζόμασταν από τα μέσα της δεκαετίας του 90′ αλλά τότε ήμαστε και οι δύο διαφορετικοί. Όταν ξανασυναντηθήκαμε ήμαστε και οι δύο σε άλλους δρόμους και απλά αυτοί οι δρόμοι συναντήθηκαν.Αυτό που μας ένωσε με την Άριελ ήταν η επικοινωνία. Έτυχε να βρεθούμε στο σπίτι ενός φίλου, αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε και μείναμε εκεί να μιλάμε για ώρες”, εξηγεί.

Όσο για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου με την Άριελ λέει: ”Δεν θα μιλήσω συγκεκριμένα για την Άριελ. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι μ την Άριελ περνάμε καλά και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτώ ή να κάνω ακόμη ένα παιδί. Δεν είναι όμως το ζητούμενό μου αυτό. Εκείνο που πραγματικά θέλω είναι να είμαι με έναν άνθρωπο που επικοινωνούμε και αν είναι να έρθει κάτι, θα έρθει αβίαστα”.

Read More

And More