Γιώργος Καμίνης: Από τα έδρανα στα ηνία του Δήμου Αθηναίων!

Νέος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Για πρώτη φορά, ένας άνθρωπος από άλλο κόμμα καταφέρνει να σπάσει το ”σερί” επιτυχιών της Νέας Δημοκρατίας στις δημοτικές εκλογές. Για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη. Άλλοι πάλι το περίμεναν γιατί θεωρούσαν πως ο λαός είχε ανάγκη να εκλέξει ένα νέο ”αίμα”. Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Καμίνης;

Ο Γιώργος Καμίνης γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου το 1954. Καρκίνος στο ζώδιο, είναι γνωστός για την ευαισθησία αλλά και το πείσμα του. Η καταγωγή του είναι από τη Χίο αλλά γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά μορφωμένο άνθρωπο. Σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris II.

Το 1989 γίνεται διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris I. Ένα χρόνο μετά εκλέγεται λέκτορας του συνταγματικού δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών και το 1998 γίνεται επίκουρος καθηγητής. Οι φοιτητές του, στην πλειονότητά τους, έτρεφαν μεγάλη συμπάθεια για εκείνον.

Σταδιακά τον κερδίζει ο χώρος της πολιτικής. Το 2003 η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, τον εκλέγει Συνήγορο του Πολίτη. Οχτώ χρόνια μετά πραγματοποιείται η επανεκλογή του και το 2010 υποβάλλει την παραίτησή του. Η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. 5 Σεπτεμβρίου 2010 το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του.

Καταφέρνει και περνά στο β’ γύρο των εκλογών και χθες, 14 Νοεμβρίου, γίνεται ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Δες εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το NewsIt.gr λίγες μέρες πριν την εκλογή του.

Read More

And More