Υπ. αρμόδιας εφορίας για Ηρώδειο: “Θα κάνουμε μήνυση στην Τζούλια για το γύρισμα!”

Χθες είδαμε το ξεκίνημα της εκπομπής της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο Extra3. Αυτό που έκανε σε όλους εντύπωση βλέποντας το τρέιλερ, είναι ο χώρος που περπάτησαν η Τζούλια και η καλεσμένη της Έφη Θώδη και έκαναν τα γυρίσματα της εκπομπής. Και μιλάμε για το Ηρώδειο!

Άλλοι είπαν πως αποκλείεται να κατάφεραν να πάρουν άδεια, άλλοι ό,τι πρόκειται για μοντάζ και άλλοι ότι πολύ απλά πήγαν κι έκαναν το γύρισμα! Το TLIFE επικοινώνησε με πολλούς υπαλλήλους του υπουργείου πολιτισμού αλλά και με τους αρμόδιους της Α’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που είναι υπεύθυνη για το Ηρώδειο και γενικά για οποιαδήποτε άδεια χρειάζεται ώστε να κάνει κανείς κάποια ενέγεια στο χώρο, όπως για παράδειγμα ένα γύρισμα, ακόμη και στο εξωτερικό μέρος του Ηρωδείου. Οι περισσότεροι μας είπαν πως χρειάζεται άδεια για το παραμικρό και πως υπάρχει ακόμη και δυνατότητα σύλληψης για εξακρίβωση στοιχείων, πράγμα που δεν έγινε στην περίπτωση της Τζούλιας Αλεξανδράτου και της ομάδας της εκπομπής, “Με την Τζούλια”.

Ένας από τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού μας είπε: “Θεωρώ ότι προκαλεί οπτική βλάβη στην πολιτιστική μας κληρονομία ένα τέτοιο βίντεο, από έναν τέτοιου τύπου άνθρωπο -γιατί είναι γνωστή η κυρία Αλεξανδράτου- στον εξωτερικό χώρο του Ηρωδείου. Κάθε συνέντευξη έξω από ένα μνημείο και έναν αρχαιολογικό χώρο θεωρώ πως προκαλεί ζημία.”

Μιλήσαμε και με την κα Λυδοπούλου, υπάλληλο της αρμόδιας εφορίας προϊστορικών αρχαιοτήτων, διαβάστε τον διάλογο.

Στην αρχή κάνουμε μία απλή ερώτηση: -Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται άδεια για να γίνουν κάποια γυρίσματα στο Ηρώδειο..
-Ναι, βέβαια. Γυρίσματα για ποιο λόγο;
-Για μία συνέντευξη.
-Ποιανου συνέντευξη και πού θα παιχτεί;
-Στο Extra3, μία συνέντευξη της Έφης Θώδη.
-Αποκλείεται! Θα είναι αρνητικό, δηλαδή κι αίτηση να κάνετε θα βγει αρνητική σας το λέω από τώρα.
-Είμαι δημοσιογράφος και θα ήθελα μία απάντηση γιατί είδαμε την Τζούλια Αλεξανδράτου να παίρνει μία συνέντευξη από την Έφη Θώδη στο Ηρώδειο, Μπορείτε να μας δώσετε μία απάντηση για το πώς πήρε την άδεια;
-Αυτό δεν το γνωρίζω καθόλου. Από εμάς δεν πήρε καμία άδεια. Προφανώς έγινε παράνομα. Βέβαια αυτό είναι θέμα του Υπουργείου από εδώ και πέρα και για το αν θα κινηθεί νομικά γιατί έπρεπε να έχουν πάρει άδεια ώστε να χρησιμοποιήσουν τον αρχαιολογικό χώρο για το συγκεκριμένο γύρισμα.
Το γύρισμα έγινε στον εξωτερικό χώρο του Ηρωδείου, στα σκαλάκια, στα πεζούλια…
Θα γίνει μήνυση! Οι φύλακες τους άφησαν και μπήκανε μέσα; Δεν μπορώ να καταλάβω… Εγώ θα επικοινωνήσω με την υπέυθυνη αρχαιολόγο του χώρου αυτή τη στιγμή…

Και μετά από λίγο επικοινωνήσαμε εμείς και με την υπέυθυνη του αρχαιολογικού χώρου στο Ηρώδειο, κα Μπριάννα, όπου μας είπε: “Για να γίνει οποιοδήποτε γύρισμα στον αρχαιολογικό χώρο, στο Ηρώδειο, όχι απαραίτητα στον εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χρειάζεται άδεια. Δεν γνωρίζω για καμία συνέντευξη της Τζούλιας Αλεξανδράτου στο Ηρώδειο. Πότε έγινε αυτό; Οι φύλακες προφανώς δεν την είδαν. Μάλλον ήταν πάνω στην Ακρόπολη και δεν τους είδαν εκεί κάτω. Δεν είναι και πολλοί. Δεν γνωρίζω τίποτα. Από εμάς δεν πήραν καμία γραπτή άδεια, πάντως. Κανένας συνάδελφος δεν γνωρίζει κάτι. “

Δείτε τώρα τι απάντησε η Έφη Θώδη,όταν επικοινωνήσαμε μαζί της και αποκάλυψε πως πήγε πριν από δυο βδομάδες περίπου στο Ηρώδειο, μαζί με την Τζούλια Αλεξανδράτου και το συνεργείο της εκπομπής, για να κάνουν τη συνέντευξη.

“Πήγαμε στο Ηρώδειο”, λέει χαρακτηριστικά η Έφη Θώδη, αναφέροντας πως δεν ξέρει πως πήραν την άδεια για να κάνουν εκεί τη συνέντευξη. “Κοίτα δεν ξέρω πως πήρε την άδεια για να πάμε εκεί, αλλά ήταν όλα κανονισμένα από την Τζούλια. Μας περίμεναν για να πάμε”, αναφέρει.
Η ίδια σημειώνει πως πήγαν στο Ηρώδειο πριν από δυο βδομάδες, μια καθημερινή και έμειναν εκεί για 2 περίπου ώρες. “Πήγαμε πριν από 2 βδομάδες και μείναμε για 2 περίπου ώρες. Η Τζούλια ήταν πολύ καλή και τρυφερή και δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά που έχουν γίνει με τα media τον τελευταίο καιρό. Μου φέρθηκε πολύ καλά, με σεβασμό, σαν να γνωριζόμασταν από χρόνια.”, δηλώνει.

Τέλος, όσον αφορά την αντίδραση των υπαλλήλων που βρίσκονταν εκεί, η ίδια λέει πως ήταν πολύ ευγενικοί και συνεργάσιμοι. “Οι υπάλληλοι ήταν ευγενικοί. Μας περίμεναν. Παραμέριζαν τον κόσμο για να μην μπαίνει μπροστά στην κάμερα και μας ενοχλεί στο γύρισμα”, υπογραμμίζει.

Δες ξανά το τρέιλερ της εκπομπής

Read More

And More