Η Έμη Λιβανίου, τρία χρόνια μέτα το χωρισμό της, μιλάει πρώτη φορά για όλα!

Για τα νέα της όνειρα και για τις αλλαγές που έγιναν στη ζωή της, μίλησε η Έμη Λιβανίου στη Real Life…Η δημοσιογράφος έχει επιλέξει να απέχει από κοσμικές εμφανίσεις και έχει εστιάσει στη σχέση της με τα παιδιά της, αλλά και στη δουλειά της!

/

Σ΄ αυτά τα τρία χρόνια συνέβησαν αρκετές αλλαγές στη ζωή σας; Πως είναι η ζωή μετά τον χωρισμό;
Η ζωή μετά το χωρισμό είναι σίγουρα πιο δύσκολη και με πολλές ευθύνες. Έχω αναλάβει την φροντίδα των παιδιών μου. Είμαι περήφανη που τα καταφέρνω. Με τα παιδιά μου είμαστε μια δυνατή ομάδα. Ξέρουν ότι ζω και αναπνέω για αυτά. Είμαι χαρούμενη που στεκόμαστε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια και τη δύναμη που χρειάζεται και με δεδομένους πάντα τους δύσκολους καιρούς στη χώρα μας.

Ως μητέρα δύο παιδιών, σαφώς δίνετε προτεραιότητα σε αυτά, ωστόσο υπάρχει πάντα και ο ρόλος “γυναίκα”. Τι επιθυμείτε για το μέλλον;
Η ισορροπία πιστεύω ότι είναι η σωστά απάντηση. Τα παιδιά είναι σίγουρο ότι είναι και θα είναι κομμάτι της ζωής μου πάντα, όμως κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα φτερά τους και έτσι πρέπει να γίνει. Προχθές ο Κωνσταντίνος έκανε όνειρα για τα ταξίδια που θα κάνει μόνος του και δεν είναι μακριά ο χρόνος από αυτός. Πιστεύω ότι δεν ορίζουν οι τίτλοι τις σχέσεις των ανθρώπων. Αυτό που μετράει είναι οι σχέσεις αγάπης. Ονειρεύομαι λοιπόν στη ζωή μου να έχω μόνο τέτοιες σχέσεις, βαθιές σχέσεις αγάπης!

Ένας χωρισμός δεν φέρνει το τέλος, έτσι δεν είναι;
Ένας χωρισμός είναι επώδυνος πολύ. Όταν υπάρχουν παιδιά. Όμως, είναι ένας κύκλος που κλείνει και κάποια στιγμή ανοίγει ένας καινούργιος. Εξάλλου, έχεις υποχρέωση όταν έχεις αναλάβει τη φροντίδα δυο παιδιών να είσαι καλά, δυνατός και αισιόδοξος και να να κάνεις πάλι όνειρα.

/

Ονειρεύεστε ξανά τον εαυτό σας σε μια σχέση;
Έχω χωρίσει αρκετά χρόνια, άσχετα από το γεγονός ότι τώρα μιλάω δημόσια για αυτό. Ο έρωτας είναι σημαντικό κομμάτι και κινητήριος δύναμη στη ζωή μας. Ο έρωτας, όταν εμπεριέχει σεβασμό και αγάπη, τότε γίνεται σχέσης ζωής και αυτό είναι που θέλω στη ζωή μου. Δεν θα έκανα έκπτωση σε αυτό μόνο και μόνο για να έχω μια συντροφιά στη ζωή μου.

Τι είναι αυτό που μπορεί να σας γοητεύσει σ΄έναν άντρα ώστε να μπείτε σε μια σχέση;
Ο σεβασμός είναι πολύ κομβικό σημείο. Αλλά όταν ο σεβασμός συνδυάζεται με χημεία και έρωτα, τότε γίνεται έκρηξη και ενώνονται οι ψυχές. Αυτό είναι η ολοκλήρωση για μένα. Τότε νιώθεις πραγματικά γυναίκα δίπλα στο σύντροφο σου!

Οι ανατροπές και οι απογοητεύσεις μας κάνουν σοφότερους ή πιο επιφυλακτικούς;
Πιστεύω ότι οι εμπειρίες της ζωής μας κάνουν σοφότερους, οπότε γινόμαστε πιο επιφυλακτικοί, μοιραία.

Τι σας κάνει να χαμογελάτε;
Σε έναν μεγάλο βαθμό, για να μην πω τα τετριμμένα περί παιδιών… Θα πω ότι η προσφορά με κάνει να νιώθω καλά. Χαμογελάω όταν έχω τη δυνατότητα να δώσω έστω και λίγο, χαρά μια ιδέα, κάτι, από το μικρό ως κάτι σημαντικό. Θέλω να είμαι και να γίνομαι χρήσιμη. Είναι μεγάλη ικανοποίηση αυτό!

Read More

And More