Κώστας Μαρτάκης: «Είμαι έτοιμος να ερωτευτώ!»

Μετά την επιτυχία του καλοκαιριού “Τα καλοκαιρινά τα σ’ αγαπώ”, ο Κώστας Μαρτάκης μπαίνει δυναμικά και υποδέχεται το χειμώνα με το νεό του τραγούδι, “Μαθηματικά” που κυκλοφόρησε πρόσφατα! Ο τραγουδιστής, που αγαπήθηκε από το κοινό από την στιγμή, μίλησε στο περιοδικό “DownTown” της Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη για τις σχέσεις, τον έρωτα και αποκάλυψε πως είναι εδώ και δύο χρόνια μόνος του!

/

Τα σ’ αγαπώ του καλοκαιριού πιστεύεις ότι έχουν διάρκεια;
Όχι! Προσωπικά πάντως δεν λέω σ’ αγαπώ μόνο το καλοκαίρι. Το λέω ολόκληρο τον χρόνο, δεν έχω πρόβλημα. Το θέμα, όμως, είναι εάν τελικά το εννοείς ή αν το λες έτσι απλά για να πεις κάτι. Κι επειδή ξέρω τι θα με ρωτήσεις τώρα, θα σου πω ότι, ναι, έχουν υπάρξει φορές που έχω πει «σ’ αγαπώ» και δεν το εννοούσα ή το έλεγα έτσι, χωρίς λόγο. Και δεν είμαι ο μόνος! Είναι μία λέξη που μπορεί να την πει ο οποιοσδήποτε. Από την άλλη, έχω να πω “σ’ αγαπώ”-και να το εννοώ- πολύ καιρό πια…

Δεν εννοώ πάντως μόνο προσωπικά ή γκομενικά. Μπορεί να το είπες πρόσφατα στη μητέρα σου, σε μια φίλη σου κλπ.
Όχι, εγώ εννοώ στα προσωπικά μου. Εκεί έχω να το πω κάτι αιώνες! (γελάει). Στους δικούς μου ανθρώπους, όμως, το λέω πολύ συχνά – όποτε το νιώθω μέσα μου. Ωστόσο, απ’ την άλλη, δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, προτιμώ να το δείχνω με τις πράξεις μου.

Θέλεις να ερωτευτείς ή συνήθισες πια και μόνος σου;
Όχι, θέλω πολύ να ερωτευτώ, είμαι έτοιμος γι’ αυτό, αλλά θέλω να αξίζει αυτή τη φορά. Ο έρωτας με κάνει δημιουργικό, απελευθερώνομαι. Οπότε, ναι, θέλω να το ζήσω ξανά! Πάντα λείπει το συγκεκριμένο κομμάτι στη ζωή σου και, μοιραία, θες να βρεις το άλλο σου μισό. Αλλά πού να το βρεις; Αυτό είναι το θέμα. Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι πλέον πολύ δύσκολες.

/

Για ποιους λόγους πιστεύεις;
Παίζει ρόλο και η κρίση, η μαυρίλα που υπάρχει γύρω μας, το άσχημο κλίμα, η ακεφιά κλπ. Όλοι έχουν αφοσιωθεί πια στις δουλειές τους και κοιτάζουν μόνο πώς θα ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Και δεν το κατακρίνω αυτό, γιατί κι εγώ που σου τα λέω όλα αυτά, κάνω ακριβώς το ίδιο.

Οπότε, ποιες προσπάθειες θα κάνεις για να είσαι σωστός απέναντι στη σχέση που θα σου προκύψει κάποια στιγμή;
Θα είμαι ο εαυτός μου! Και δεν θα δώσω κανένα δικαίωμα. Αν και ποτέ δεν έδωσα, μόνες τους τα παίρνουν (γελάει). Ξέρεις, νομίζουν ότι, επειδή είσαι τραγουδιστής, κι έχεις να κάνεις με τη νύχτα, με πολύ κόσμο, γυναίκες, ξενύχτια κλπ, παράλληλα είσαι επιρρεπής σε κραιπάλες ή πειρασμούς. Ότι δεν κάνουμε άλλη δουλειά, απ’ το να πηγαίνουμε με τη μία και με την άλλη, λες και είμαστε κουνέλια (γέλια). Ε, συγγνώμη, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν μόνο τη δουλειά τους και δεν αναλώνονται από δω κι από κει. Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω σ’ αυτούς τους άντρες.

Από την άλλη, όμως, μία κοπέλα, έχοντας δίπλα της ένα τόσο ωραίο αγόρι, όπως είσαι εσύ, λογικό δεν είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις;
Ωραία είναι αυτά που μου λες, αλλά επειδή εγώ δεν κάνω τέτοια, δεν μου αρέσει να μου τα κάνουν. Δεν δίνω το παραμικρό δικαίωμα και, όπως εγώ σε εμπιστεύομαι, έτσι θέλω να με εμπιστεύεσαι κι εσύ. Είμαι μονογαμικός άντρας, δεν απατώ, ούτε παίζει το μάτι μου. Αλλιώς, χωρίζω και πάω παρακάτω για να κάνω τη ζωή μου.

/

Παρόλο που είσαι παιδί της σχέσης, άσχετα αν δεν το ζεις σήμερα, κάνεις εύκολα one night stands ή δυσκολεύεσαι;
Όχι, δεν το μπορώ αυτό. Καθόλου! Μου είναι δύσκολο να προσεγγίσω μία κοπέλα σε ένα μπαρ, με απώτερο σκοπό το σεξ.

Από τη στιγμή πάντως που ξεκίνησες την πορεία σου στον χώρο, έχουμε την εντύπωση ότι όλα σου πήγαν αμέσως καλά, ότι δεν πέρασες ποτέ δύσκολα. Έτσι είναι;
Ναι, υπήρξα πολύ τυχερός σ’ αυτό. Χτυπάω ξύλο και εύχομαι να συνεχίσουν να πηγαίνουν έτσι τα πράγματα και να έχω πάντα δίπλα μου τους ανθρώπους μου, τους συνεργάτες μου, όπως είναι ο Γιώργος Αρσενάκος. Κάνω μόνο θετικές σκέψεις, δουλεύω πολύ, οπότε εκεί το αποδίδω. Αλλά έχω ζήσει διάφορα: κομμάτια που δεν πήγαν τόσο καλά όσα θα ήθελα ή μικροαποτυχίες. Μην ξεχνάς, ότι έχω φάει πολύ κράξιμο από την αρχή. Με έχουν πει ατάλαντο, gay, πρεζάκια, έχω ακούσει τα πάντα. Έχω ζήσει στιγμές που, μέσα στο μαγαζί μου πετούσαν λουλούδια, και η κ. Ελένη Λουκά ήταν απ’ έξω και με έβριζε, λέγοντας πως είμαι του σατανά… κλπ. Τότε ένιωθα περίεργα, σήμερα όμως, βλέπεις, χαμογελάω. Μόνο με χιούμορ τα ξεπερνάς αυτά και απαντάς μέσα από τη δουλειά σου. Ο χρόνος αποδεικνύει πολλά.

Εσύ θέλεις να κάνεις οικογένεια;
Πολύ! Αλλά πρέπει να βρω τον κατάλληλο άνθρωπο για κάτι τέτοιο. Πάντως θα το ήθελα πολύ, νομίζω ότι θα είμαι καλός πατέρας. Όμως το κεφάλαιο του γάμου, δεν με αφορά τόσο ακόμα. Νομίζω ότι μία οικογένεια μπορεί να είναι υγιής, γερή και ενωμένη και εκτός γάμου.

Περισσότερα στο Down Town Κύπρου που κυκλοφορεί

Read More

And More