Fractional laser διοξειδίου: η θεραπεία που κάνουν πολλές ελληνίδες stars!

Χαζεύοντας το TLIFE κοιτάς φωτογραφίες λαμπερών stars με αλαβάστρινη επιδερμίδα χωρίς ίχνος από ψεγάδι. Η αμέσως επόμενη σκέψη; “Τι κάνουν και διατηρούνται έτσι;”. Σίγουρα, αυτή η απορία έχει περάσει από το μυαλό σου τουλάχιστον μια φορά! Αλλά επειδή αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί όχι μόνο σε ΄σένα αλλά και σε εμάς επικοινωνήσαμε με την Μάργκη Καπελάρη- ιατρό, δερματολόγο, αισθητικό. Τη ρωτήσαμε για την αγαπημένη θεραπεία που ακολουθούν οι ελληνίδες που επισκέπτονται το ιατρείο της. Μας απάντησε σε κάθε beauty απορία μας!

Πώς λέγεται και τι κάνει
Λέγεται Fractional Laser Διοξειδίου και είναι η αδυναμία πολλών celebrities. Ανήκει στην κατηγορία των laser νέας γενιάς τα οποία εξαφανίζουν ρυτίδες, σημάδια, πόρους και αναγκάζουν το δέρμα να φτιάξει καινούριο κολλαγόνο σιγά σιγά και σταδιακά. Και κάτι ακόμη σημαντικό: παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με αντίστοιχα laser του παρελθόντος.

Μια φορά αρκεί;
Επειδή οι θεραπείες γίνονται σταδιακά θέλει συνεδρίες. Συνήθως κάνουμε 3 έως 6 συνεδρίες.
Μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά μου την ίδια μέρα;
Ναι! Από την πρώτη μέρα μπορείς να κυκλοφορήσεις με make up κανονικά. Τις δύο πρώτες μέρες η επιδερμίδα έχει μια πιο έντονη κοκκινίλα και ένα ελαφρύ πρήξιμο και για άλλες τρεις μέρες το δέρμα είναι πιο ξηρό από ότι το κανονικό. Επίσης, μετά το laser η επιδερμίδα μας θέλει ειδικές αναπλαστικές κρέμες.
Και πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα;
Αυτά τα laser δίνουν ένα αποτέλεσμα διαρκείας (διαρκούν αρκετά χρόνια) γιατί ουσιαστικά αυτό που κάνουν είναι να χτίζουν μια νέα και απόλυτα υγιή επιδερμίδα. Το πρόσωπό μας δείχνει πιο λαμπερό και οι λεκέδες φεύγουν από την πρώτη στιγμή, ενώ οι ρυτίδες, οι πόροι και η χαλάρωση θέλουν χρόνο για να δείξουν το αποτέλεσμά τους. Γι’ αυτό και οι επαναλήψεις.
Ποιο είναι το target group;
Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν εξαρτάται από την ηλικία αλλά από τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. ΄Ετσι, μπορούν να την ακολουθήσουν είτε νεαρές κοπέλες με ουλές ακμής είτε νέες μαμάδες που έχουν κάνει ραγάδες (έχει πολύ καλά αποτελέσματα!). Όμως, μπορούν να την ακολουθήσουν ακόμη και γυναίκες ηλικίας 70 ετών.

Κόστος
Η μία συνεδρία κοστίζει γύρω στα 350 ευρώ.
Dont’s!
Το συγκεκριμένο laser θεωρείται απαγορευτικό στις εξής περιπτώσεις: σε δέρματα με ψωρίαση, λεύκη, κακή επουλωτική ικανότητα, σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο ενεργό αυτοάνοσο νόσημα και φυσικά όταν υπάρχει φλεγμονή ενεργός (σπυράκια ή μόλυνση). Τέλος, σε γυναίκες σε εγκυμοσύνη θεωρητικά μπορεί κάποια να το ακολουθήσει αρκεί να της επιτρέψει ο γυναικολόγος την χρήση αναισθητικής κρέμας.

Tης Αγγελικής Χριστοπούλου

And More