Μαρία Αντιμισάρη: Τα fitness μυστικά της “δασκάλας” του Κώστα Μαρτάκη στο Dancing

Είναι η γοητευτική παρτενέρ του Κώστα Μαρτάκη στο φετινό Dancing With The Stars. Ασχολείται με το χορό από 5 χρονών παιδί και το διασκεδάζει με την ίδια ένταση κάθε μέρα. Η Μαρία Αντιμισάρη πιστεύει πως η φυσική κατάσταση πρέπει να προέρχεται μέσα από διασκέδαση σαν αυτή που σου προσφέρει ο χορός κι όχι από το “καταπιεστικό” γυμναστήριο.

Μίλησε στο TLIFE για τα μυστικά της και εξήγησε πως θα καταφέρεις με το χορό να κάνεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν.

Μπήκες ποτέ στη διαδικασία να κάνεις δίαιτα για να χάσεις κιλά;
Έχει τύχει να μου συμβεί, παρόλο που κάνω χορό. Η διατροφή είναι το πιο σημαντικό. Έχω μπει στη διαδικασία, αλλά και πάλι όχι με γραμμένες οδηγίες για το τί θα κάνω. Συνήθως κάποιο καλοκαίρι που έχω κατέβει στη μαμά φροντίζω και τρώω υγιεινά. Ως εκεί!

Υπάρχει κάποιο φαγητό στο οποίο να μην μπορείς να αντισταθείς;

Τώρα το καλοκαίρι είναι τα παγωτά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αντισταθώ στο παγωτό.

Με τη μαγειρική ασχολείσαι;

Μαγειρεύω ελάχιστα. Αν και νομίζω ότι “το ‘χω”, όσες φορές το έχω επιχειρήσει. Από μικρή ασχολούμουν με τη μαμά μου και την έβλεπα. Ακόμη και τώρα, όταν είμαι δίπλα της έχω όρεξη να βοηθήσω. Νομίζω ότι “το ‘χω”. Απλά επειδή ζω μόνη μου, δεν μου αρέσει να μαγειρέψω για να φάω μόνη μου. Αν τύχει κάτι και είμαι με παρέα θα μαγειρέψω.

Αν λοιπόν περιμένεις παρέα σπίτι, τι είναι εκείνο που θα τους ετοίμαζες;
Πολλές φορές έφτιαχνα ένα κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και λαχανικά.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον χορό;

Έχω ξεκινήσει από παιδάκι και έκανα ενόργανη και ρυθμική γυμναστική. Στη συνέχεια έκανα λίγο μπαλέτο. Ουσιαστικά από 5 χρονών ασχολούμαι. Και τα τελευταία χρόνια διδάσκω επαγγελματικά latin χορούς.

Έχεις ασχοληθεί ποτέ με κάποιος άλλο είδος εξάσκησης;
Όχι δεν έχω κάνει ποτέ γυμναστική. Εκείνη την περίοδο που ήθελα να αδυνατίσω, είχα ξεκινήσει γυμναστήριο αλλά νομίζω δεν το άντεξα ούτε μήνα. Δεν το μπορώ σε καμία περίπτωση. Με το χορό γυμνάζεσαι χωρίς να το καταλαβαίνεις. Γιατί την ώρα του χορού ο σκοπός δεν είναι τόσο να γυμναστείς, όσο να μάθεις. Οπότε περνάει η ώρα χωρίς να καταλάβεις ότι αυτή τη στιγμή γυμνάζεσαι. Σου αρέσει αυτό που κάνεις. Το γυμναστήριο το βρίσκω λίγο καταπιεστικό.

Αρκεί ο χορός για μια γυναίκα που θέλει να χάσει κιλά;
Αρκεί ο χορός. Βέβαια σημασία έχει η συχνότητα. Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου άλλη γυμναστική και είμαι αρκετά γυμνασμένη. Δηλαδή με μία φορά την εβδομάδα δεν μπορείς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Αν και σε κάθε περίπτωση ξυπνάς τον οργανισμό σου. Βλέπω γυναίκες που έρχονται στο πρώτο μάθημα και την επόμενη φορά μου λένε “α, ήμουν πιασμένη προχθές”.

Θα το σύστηνα σε αυτούς που προσπαθούν, έχει κολλήσει ο οργανισμός τους, δεν αντέχουν άλλο το γυμναστήριο. Είναι τρόπος εκτόνωσης και μας χρειάζεται πάρα πολύ στις μέρες μας λίγη εκτόνωση. Δηλαδή έχουμε τόσα προβλήματα… Έρχονται λοιπόν εκεί πέρα και εκτονώνονται και κοινωνικοποιούνται και γυμνάζονται. Μαζεύει πολλά καλά σε ένα. Εγώ προτείνω 4 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα.

Μπορεί μια γυναίκα να κάνει άλλο είδος χορού για κάθε μέρος του σώματος;
Ο χορός κατά βάση είναι αεροβική γυμναστική. Υπάρχουν χοροί, όπως το Jive που είναι πιο έντονοι και κουραστικοί. Οι ball room ας πούμε χοροί, είναι πολύ καλοί για τα χέρια, γιατί πρέπει να κρατάς αυτό το frame – τη θέση, απόσταση από τον άλλο – όλη την ώρα! Οπότε από χορό σε χορό γυμνάζεις όντως και κάτι διαφορετικό.

Ποια επώνυμη θα έλεγες ότι θαυμάζεις για το σώμα της;

Δύσκολο να καταλήξω σε μία. Ας πούμε υπέροχο σώμα έχει η Καρίνα Σμιρνόφ. Είναι γνωστή χορεύτρια και συμμετείχε και στο Dancing With The Stars στην Αμερική!

And More