Fashion Week: Μια βόλτα στις πασαρέλες του Παρισιού και στις κολεξιόν του επόμενου καλοκαιριού

Το fashion week στο Παρίσι έφτασε στο τέλος του. Η πιο μεγάλη γιορτή της μόδας που ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε γαλλική πρωτεύουσα με τους μεγαλύτερους οίκους να γράφουν τον επίλογο ορίζοντας τις τάσεις για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Ας δούμε λοιπόν και το 2ο μέρος των shows που ολοκλήρωσαν την Εβδομάδα μόδας του Παρισιού για να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θα φορέσουμε την επόμενη άνοιξη και καλοκαίρι!

Chanel
///
Για την άνοιξη, ο Karl Lagerfeld δημιούργησε πολλά τζιν looks- από γλυπτά φορέματα μέχρι wide-leg παντελόνια. Αλλά δεν ήταν όλα τα outfits casual, τα signature τουίντ της Chanel ήταν ντυμένα με κρυστάλλινα διακοσμητικά βολάν και οι φιόγκοι, πρόσθεταν ένα άλλο στοιχείο θηλυκότητας. Η Chanel γυναίκα ολοκληρώνει το look της με ασημένια παπούτσια με πλατφόρμα, κορδέλες, και μεγάλα βραχιόλια.

Alexander McQueen
///
Για τον Alexander McQueen η Sarah Burton έδωσε μια ρομαντική προσέγγιση για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2016 με μια συλλογή γεμάτη βολάν, πιέτες και δαντέλα που ήταν βγαλμένα κατ ‘ευθείαν από ένα παραμύθι. Από την ψηλή λαιμόκοψη και την προσοχή στη λεπτομέρεια ακόμα και στα πλούσια ζακάρ, τα μεταξωτά υφάσματα και τα military inspired σακάκια, ήταν όλα βυθισμένα στο vintage στιλ.

Celine
///
Για τη Celine η Phoebe Philo παρουσίασε μια συλλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2016 που διερεύνησε τα στοιχεία της ντουλάπα μιας γυναίκας με μερικά masculine στοιχεία. Αρχίζοντας με τα lingerie σαν προτάσεις για πρωινά looks το show ξεκίνησε με μια επιλογή από slip-dresses με δαντέλα σε συνδυασμό με αγορίστικες μπότες και φλατ παπούτσια. Τα πανωφόρια εστίασαν στη μέση, προσφέροντας υπερβολικές διαστάσεις και γλυπτούς ώμους ενώ τα ανδρικά παντελόνια ήταν φορεμένα με tank-tops και military-inpired jackets.

Giambattista Valli
//
Ο Giambattista Valli συνέχισε να δείχνει ρετρό, 70s inspired στιλ με τη συλλογή του για την άνοιξη-καλοκαίρι 2016 που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι. Κοντές φούστες και flirty φορέματα κυριάρχησαν στο runway από ονειρικά σιφόν, ενώ το παντελόνι έφτανε σε μήκος μέχρι τον αστράγαλο με ένα slim fit. Gια το φινάλε του, ο Valli παρουσίασε πέντε φορέματα με βολάν, πτυχώσεις και πλούσια prints.

Saint Laurent
///
Για τη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 του Saint Laurent, ο Hedi Slimane έδωσε ένα νέο νόημα στον όρο «naked dress” με μία ποικιλία από μίνι φορέματα από διαφανή υφάσματα και στολισμένα με πούλιες. Σε συνδυασμό με αφράτες γούνες, τζιν μπουφάν ή δερμάτινα γιλέκα, τα looks ήταν λιγότερο sexy και περισσότερο chic party girl, όπως φαίνεται και από την προσθήκη της τιάρας στα κεφάλια των μοντέλων. Για να ολοκληρώσει το look της το κορίτσι Saint Laurent φοράει είτε strappy ψηλοτάκουνα ή γαλότσες.

Sonia Rykiel
///
Στη Sonia Rykiel, η σχεδιάστρια Julie de Libran παρουσίασε μια συλλογή από ρούχα που έλαμπαν με περισσότερους από έναν τρόπους. Η ντουλάπα της Sonia Rykiel γυναίκας εχει να κάνει με τη λεπτομέρεια και τη διακόσμηση αυτή τη σεζόν με κρόσσια, ρομαντικά βολάν, γούνα, καθώς και πλεκτά και πούλιες.

Victoria Beckham
//
Για τη συλλογή της για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 η Stella McCartney παρουσίασε έντονα χρώματα και γραφικά μοτίβα που είναι η επιτομή του “αβίαστου στιλ”. Ανοίγοντας το show με το μπλουζάκι πόλο, η McCartney συνδύασε καρό και ριγέ μοτίβα για μια αναζωογονητική επίδραση. Layering, ασύμμετρα crop tops και τουνίκ με loose παντελόνια και φούστες, η χαλαρή σιλουέτα δεσπόζει στη ντουλάπα της γυναίκας McCartney για τη σεζόν.

Louis Vuitton

Για τον Louis Vuitton ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Nicolas Ghesquière πρόσφερε ένα φουτουριστικό, cyber punk όραμα για άνοιξη-καλοκαίρι 2016. Άνοιξε το show με ένα ντουέτο από δερμάτινα motorcycle jackets, θέτωντας τον τόνο και για το υπόλοιπο της συλλογής. Μεταλλικά διακοσμημένες φούστες, φόρμες και crop tops εμφανίστηκαν στο διάδρομο. Αλλά το πραγματικό αστέρι του show ήταν το δερμάτινο μπουφάν- από το κλασικό μαύρο μέχρι διακοσμημένο με την υπογραφή Louis Vuitton ή με ρίγες, όλα ήταν σχετικά με το δέρμα.

Miu Miu

Κλείνοντας το Paris Fashion Week, η συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016 Miu Miu παρουσίασε μια ποικιλία από ρετρό στιλ που κυμαίνονταν από τη νοικοκυρά του1950 έως το glam rock του 1970. Ένα πράγμα ήταν όμως ξεκάθαρο: η Miuccia Prada είχε το layering στο μυαλό της για την επερχόμενη σεζόν. Από υπερμεγέθη παλτά και ογκώδεις ζακέτες μέχρι νεγκλιζέ φορέματα φορεμένα πάνω από πουκάμισα και παντελόνια. Ολοκληρώνοντας το look της, η Miu Miu γυναίκα φοράει μπότες με πλατφόρμα ή ballet flats αλλά και λαμπερές κορδέλες στα μαλλιά.

Read More

And More